.Λέτε να μας κλαίνε πιο πολύ απ' τους νεκρούς ;

Λέτε να μας κλαίνε πιο πολύ και από τους νεκρούς ;
Οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί ταξικών πρόσημων στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της Κυβέρνησης μόνο οργή και κλαυσίγελο προκαλούν. Οργή γιατί αναδεύεται σε όλο της το μέγεθος η υποκρισία από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει το διαχρονικά κατοχυρωμένο στη συνείδηση των πολιτών ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Κλαυσίγελο αφού τέτοιες απόψεις  οδηγούν καθημερινά σχεδόν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις αλληλοσυγκρούσεων ανάμεσα στα διάφορα κυβερνητικά φερέφωνα.
Οι πολιτικές μαλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ στον έμφορτο φόρων έλληνα πολίτη, η παρατεταμένη πολιτική θωπεία και η διαρκής κολακεία του λαού, απλά προκαλούν και, κατ’ επίφαση βέβαια, πείθουν μόνο τους βρι-κόλακες και σφουγγοκωλάριους των υπουργικών γραφείων. 
 Γνώριζε και γνωρίζει καλά ο σημερινός σκληρός πυρήνας κυβερνητικής εξουσίας και το επικοινωνιακό επιτελείο του ότι αυτό που κολακεύει περισσότερο αυτόν που γίνεται στόχος κολακείας, είναι το γεγονός ότι θεωρείται άξιος κολακείας ! Η ενορχηστρωμένη όμως πολιτική πρόκλησης και διατήρησης της λαϊκής αυταρέσκειας μέσω της μεγαλοστομίας και της σωτηριολογίας ολοκλήρωσε πια το δαιμονικό της κύκλο.
Από την άλλη βέβαια το να αποκηρύξει ο Τσίπρας την κολακεία, είναι σαν να αποκηρύσσει ο Πάπας το αλάθητο. Όμως η θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές τον αγαθοεργό ηγεμόνα και τον τάλανα λαό δεν προκαλεί πλέον το ενδιαφέρον, το θέατρο είναι σχεδόν άδειο και οι εγκλωβισμένοι θεατές άρχισαν να αυτομολούν με ταχύ ρυθμό. Η επίκληση του φόβου για το παλιό τέρας που καραδοκεί δεν πείθει, ενώ οι κυβερνώντες άρχισαν να βλέπουν το δικό τους πρόσωπο στον καθρέφτη των τεράτων…
Ύστατο επικοινωνιακό τέχνασμα, τελευταία ίσως προσπάθεια για αποφυγή του ρυθμού πολιτικής και εκλογικής συρρίκνωσης για το κυβερνητικό σύμφυρμα, η παντιέρα για το ταξικό πρόσημο στην πολιτική του. 
Οι κυβερνητικοί γραμμιτζήδες και τα παπαγαλάκια τους  επιμένουν ότι ο ορυμαγδός των περικοπών και της άκρατης φορολόγησης, κάνουν τους πένητες να αγάλλονται και τους άρχοντες να ολοφύρονται ικετεύοντας γονυπετείς τον  εξολοθρευτή των αστών , τρόφιμο του μεγάρου Μαξίμου, για τη σωτηρία τους. Τρισόλβιος και τρισμακάριστος ο λαός, ημιθανείς οι μεγαλοαστοί αναμένουν ενεοί τον ταξικό αφανισμό τους από τους κυβερνητικούς μουτζαχεντίν !
Η φαντασίωση αντικατέστησε τη φαντασία και η ομολογημένη αυταπάτη πέρασε στην κοινωνία απλά ως κοινή απάτη. Οι ταξικοί αποστάτες έγιναν σύγχρονοι Εφιάλτες στα όνειρα αλλά και στην καθημερινότητα του χειμαζόμενου Ελληνικού λαού ενώ οι μεγάλες παραδόσεις και αξίες της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου από παντιέρες και σύμβολα αξιοπρέπειας έγιναν το ευτελές περιτύλιγμα του εθνολαϊκιστικού αχταρμά που μας κυβερνά.
 Πολιτικά καρακόλια και κύμβαλα, πολιτικά παράφρονες και στρεψόδικοι, μοιράζουν απλόχερα δισεκατομμύρια και συσκοτίζουν ανερυθρίαστα την ωμή πραγματικότητα  και τη βαρβαρότητα των αριθμών.
Οι κυβερνώντες, έμπλεοι χαράς και αλαζονικής περιαυτολογίας, εμμένουν ότι το πρόσημο της πολιτικής τους είναι ταξικό. Με περίσσεια κομπορρημοσύνη δηλώνουν προστάτες των φτωχών ενώ κάποιοι , ευρισκόμενοι σε μια παρατεταμένη κατάσταση πολιτικής αφασίας, φαντασιώνονται πολέμους ταξικούς μυρίζοντας τη νίκη , όπως ο εισβολέας τρελαίνεται από χαρά οσφραινόμενος την πρωινή μυρωδιά των Ναπάλμ…

Εδώ η τακτική σηκώνει τα χέρια. Ο Λένιν, σύμβολο της παραδοσιακής Αριστεράς, και η πολιτική του τακτική μηδενίζονται. Δεν είναι ένα βήμα μπρος και δυο βήματα πίσω. Δεν πρόκειται για μια τακτική υποχώρηση της κυβέρνησης. Εδώ δεν υπάρχει τακτική. Δεν υπάρχει επανεκκίνηση μετά την καταιγίδα. Δεν υπάρχει στρατηγική. Μιλάμε για το θρίαμβο του τυχαίου. Κανένα βήμα μπρος και εκατοντάδες βήματα πίσω ! Αυτό ζούμε δυστυχώς σήμερα. 
Δεν καταλαβαίνουν ή προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν οι κυβερνώντες και ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο μύθος τους είναι μια θρησκεία στην οποία δεν πιστεύει πια σχεδόν κανείς. «‘Ως σε στενάζω τῶν τεθνηκότων πλέον» γράφει ο μέγας Ευριπίδης . Λέτε να μας κλαίνε πιο πολύ και από τους νεκρούς ; Θα δείξει….

.Θέμα χρόνου η απόδραση…

Φαίνεται πως το Φθινόπωρο του 2016 επιβεβαιώνει τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια για την πορεία της κυβέρνησης και το χρόνο που της έχει απομείνει σε σχέση με την παραμονή στην εξουσία. Όσοι πιστεύουν πως αρκεί ο ζήλος της καρέκλας και τα οφέλη της νομής της εξουσίας για να μείνει μια κυβέρνηση εκεί, κάνουν λάθος. 

Η ανοχή της κοινωνίας είναι που ορίζει τη μακροημέρευση ή όχι της κάθε εξουσίας. Η ανοχή επιτυγχάνεται είτε με την πειθώ και τη γοητεία, είτε με το φόβο. Από τη στιγμή που μια κυβέρνηση μετέρχεται του φόβου, μετρά μέρες (επειδή κάποιοι παίρνουν τις εκφράσεις τοις μετρητοίς ν... περισσότερα »

.Ο εργαζόμενος και πάλι στο επίκεντρο για την ανάπτυξη της σύγχρονης επιχείρησης

Αισιόδοξοι για την παγκόσμια οικονομία εμφανίζονται 3 στους 4 επιχειρηματίες, βλέποντας την ίδια στιγμή αύξηση των προσλήψεων πλήρους απασχόλησης και άνοδο των προβλεπόμενων καθαρών εσόδων, στο άμεσο μέλλον. 

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την έρευνα Global Entrepreneur Indicator (GEI), που πραγματοποίησε το Entrepreneurs’ Organization (EO), στο διάστημα Μαρτίου - Αυγούστου 2016. Μάλιστα, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που αποκαλύπτει η έρευνα είναι ότι το επιχειρηματικό κλίμα παρέμεινε σχετικά σταθερό σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών, παρά το Brexi... περισσότερα »

.4 άδειες εσείς! 24 μονάδες διαφορά εμείς!

Όση αξία και να έχει σήμερα η ακρίβεια των μετρήσεων της κοινής γνώμης, δεν παύουν να αποτελούν έναν δείκτη των διαθέσεων της. Ιδίως δε, όταν όλες αποτυπώνουν μεγάλες διαφορές στις επιδόσεις των κομμάτων και στα παράπλευρα στοιχεία της δράσης τους.

Είναι γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ εισήλθε στην φάση της φθοράς του πολύ γρήγορα, αμέσως μετά την εκλογή του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και λίγους μήνες μετά την δεύτερη εκλογική  νίκη του…

Είναι κοινός τόπος πως αυτή η ραγδαία κατακρήμνιση του οφειλόταν, πρώτον, όχι στα πεπραγμένα του, αλλά σε αυτά που υποσχέθηκε και δεν τήρησε και δεύτερον, φαίνεται πως ο Ελληνικός λαός που του χάρισε τέσσερις  σημαντικές νίκες , δεν του αναγνώρισε καμία περίοδο χάριτος μετά την τελευταία. Θεώρησε ως ενιαία την περίοδο από τον Ιανουάριο 2015 έως τις μέρες μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύς ως διαπίστωσε πως η δημοσκοπική  διαφορά με την Νέα Δημοκρατία παγιωνόταν και διευρυνόταν, περιέπεσε σε μια αβυσσαλέα περιδίνηση.  Από τις αρχές του καλοκαιριού και μετά η μια ήττα διαδέχονταν την άλλην, το ένα λάθος το άλλο. Όπως εύστοχα επισημαίνει ένας πολιτικός σχολιαστής, « παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ πετούσε την μπάλα στην κερκίδα και αυτή έμπαινε γκολ. Σήμερα από τα δύο μέτρα και σε άδεια εστία, στέλνει την μπάλα στην κερκίδα.»

Ως γνωστόν η περιδίνηση έχει τα χαρακτηριστικά της επιταχυνόμενης πτώσης, με απώλεια κάθε ελέγχου, κάθε στήριξης. Είναι το ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν την καταστροφή. Είναι το φαινόμενο που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν και οι πιο έμπειροι χειριστές αεροπλάνων. Σε παρόμοια φάση βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πανικόβλητες και σπασμωδικές κινήσεις του μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας φανερώνουν πως η πτώση του έχει λάβει τα χαρακτηριστικά μη επιστροφής. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που βιώνει την σκληρή καθημερινότητα, που συγκρίνει πλέον την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αυτήν των Σαμαροβενιζέλων, διαπίστωσε πως η επαγγελλόμενη  ευταξία στο τηλεοπτικό τοπίο ήταν το πρόσχημα για τον έλεγχο της ενημέρωσης του και της ψυχαγωγίας του. Πως τελικά του περιόριζε δραματικά το εύρος του ζάπινγκ, την αποκλειστική μορφή διασκέδασης που απέμεινε σε εκατομμύρια δυσπραγούντες πολίτες.

Πάντα υπάρχει μια σταγόνα, η καθοριστική, που ξεχειλίζει το ποτήρι. Πάντα υπάρχει ένα γεγονός που καθιστά μια κατάσταση άνευ επιστροφής. Και όλος ο χειρισμός του θέματος των τηλεοπτικών αδειών, που βρίσκεται εν εξελίξει, φαίνεται πως αποτελεί αυτό το κρίσιμο συμβάν, την μοιραία σταγόνα.

Οι επιλογές που έχει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο. Ή να αποδράσει τραυματισμένη βαρύτατα, αλλά ζωντανή ή να παραμείνει στην εξουσία μέχρι την καταστροφή. Και νομίζω πως αυτήν την στιγμή δεν διαθέτουν και τα καθαρό μυαλό για να αποφασίσουν. Η περιδίνηση επιφέρει όχι μόνον την απώλεια στήριξης, αλλά και την απώλεια ελέγχου, λόγω ιλίγγου, των κυβερνητών.

Οι 24 μονάδες διαφορά της τελευταίας δημοσκόπησης- ενδεχομένως υπερβολική ως προς το μέγεθος της – συνεκτιμώμενη μαζί με τις άλλες δημοσκοπήσεις, θέτουν το ερώτημα κατά πόσον η συγκυβέρνηση μπορεί να διαχειρισθεί πολιτικά τον τεράστιο όγκο των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει. Και αν η ίδια δεν μπορεί να το εκτιμήσει γιατί δεν είναι σε θέση να ζυγίσει ψυχρά την κατάσταση, όσοι παρακολουθούμε μακρόθεν τις εξελίξεις  πιστεύουμε πως η μόνη λύση είναι οι εκλογές.

Σάκης Μουμτζής

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.