.Αναστέλλουν την απεργία οι πωλητές λαϊκών αγορών

 Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών και την απόφαση αυτή την πήραν «μετά την εξ' αρχής στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς και την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δια του εισηγητή του Μ. Κασσή, τον οποίον συγχαίρουμε και ευχαριστούμε, να καταψηφίσει το Επίμαχο Άρθρο του διαχωρισμού και κληρώσεων των θέσεων, διασφαλίζοντας τις ήδη υπάρχουσες θέσεις πάγκων των Λαϊκών Αγορών» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Λαϊκών Αγορών.

Οι Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών, στην έκτακτη απογευματινή συνεδρίασή τους, αποφάσισαν ομόφωνα την αναστολή της απεργίας διαρκείας, δηλώνοντας ότι «θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ανατραπούν και οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που θίγουν τις λαϊκές αγορές, και θα επιμένουν ώσπου η Πολιτεία να φτιάξει ένα θεσμικό πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πατρίδας μας, των καταναλωτών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών».

.«Τη δεκαετία 1999 - 2010 διακινήθηκε το περισσότερο "μαύρο" χρήμα»

 Η δεκαετία 1999 - 2010 φαίνεται να είναι η περίοδος κατά την οποία διακινήθηκε το περισσότερο "μαύρο" χρήμα στη χώρα μας με την αξιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η οποία συνεκλήθη προκειμένου να εγκρίνει την ανασυγκρότηση της Αρχής με την τοποθέτηση 12 νέων τακτικών μελών.

Πρόκειται για πρόσωπα με μεγάλη εμπειρία κυρίως στον ελεγκτικό τομέα και θα πλαισιώσουν κρίσιμες μονάδες της Αρχής.

.Σημαντική μείωση στα επιτόκια καταθέσεων

Περίπου στο μισό έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους δώδεκα μήνες τα επιτόκια καταθέσεων. Αντίθετα, στη διάρκεια αυτή το περιθώριο (διαφορά επιτοκίου καταθέσεων- χορηγήσεων) διευρύνθηκε στο 3,70% από 3,07%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος το επιτόκιο καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως ένα έτος μειώθηκε τον Μάρτιο στο 2,81% από 4,36% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 1,76%, τον Μάρτιο του 2014, από 1,74% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων μιας ημέρας από νοικοκυριά παρέμεινε αμετάβλητο στο 0,33%, ενώ το αντίστοιχο από επιχειρήσεις παρουσίασε μικρή άνοδο κατά 3 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 0,38%.

Στα δάνεια, τα επιτόκια στη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών σημείωσαν οριακή μόνο υποχώρηση, καθώς το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στο 5,46% από 5,78% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

.Κατασκευή αιολικού πάρκου στην Πελοπόννησο

Την απόφαση έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για Αιολικό Πάρκο στην Πελοπόννησο, ισχύος 38 MW, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Το πάρκο θα κατασκευαστεί στα διοικητικά όρια των δήμων Ερυμάνθου του νομού Αχαΐας και Αρχαίας Ολυμπίας του νομού Ηλείας και η κατασκευή του, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, αναμένεται να αποφέρει περίπου 46 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Τους τελευταίους μήνες έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για ακόμη 23 μεγάλα αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 887,7 MW.

.«Η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του Τρίτου Κόσμου»

«Οι κυβερνήσεις στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν κουράζονται να διαδίδουν πως η Ελλάδα τελικά πήρε τα πάνω της. Χαίρονται με το success story του πακέτου διάσωσής που οι ίδιοι έδωσαν. Η ιστορία αυτή ακούγεται καλά και έρχεται λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Έχει, όμως, ένα μειονέκτημα: Είναι κατάφωρα υπερβολική», σημειώνει σε νέα δημοσίευμά του για την Ελλάδα το γερμανικό περιοδικό Focus.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, στο πέμπτο έτος της ευρωπαϊκής κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται όσο ποτέ βαθιά βυθισμένη σε μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση. Ακόμα και τώρα σημειώνεται κερδοσκοπία με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι άνθρωποι περνάνε χειρότερα. Οι έμποροι προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα τα λαχανικά που παρήγαγαν στο πλήθος για να κερδίσουν τη στήριξη του στον αγώνα τους.

Το περιοδικό κάνει λόγο για σκηνές Τρίτου Κόσμου και μιας «παρηκμασμένης χώρας». «Η Ελλάδα έχει χάσει το ¼ της παραγωγής της και η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Τα οικονομικά δεδομένα είναι απογοητευτικά. Το φημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα αποκρύβει τα υψηλά επιτόκια δανεισμού. 

Και η εμπιστοσύνη των αγοραστών ομολόγων –και σε αυτό συμφωνούν οι οικονομολόγοι- δεν αφορά την ελληνική οικονομική ανάκαμψη, αλλά όσους στηρίζουν την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά κράτη», γράφει ο συντάκτης του άρθρου και συνεχίζει: «Για να σταθεί ξανά η Ελλάδα στα πόδια της, πρέπει να κάνει πέρα το χρέος της. Σε έξι χρόνια, το επίπεδο του χρέους θα βρίσκεται από το 177% του ΑΕΠ στο 125%. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% σε δύο χρόνια». 

«Πρόκειται για μία ολότελα απατηλή υπόθεση», δηλώνει ο Τόμας Μάγερ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank. «Κανείς δεν πιστεύει στα σοβαρά ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.