.Ο Μετικαρίδης στις γειτονιές του Ζωγράφου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης, μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του "Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου" χθες πρωί του Σαββάτου περπάτησαν στις γειτονιές του Γουδί, συνάντησαν τους μαγαζάτορες και τους δημότες της περιοχής και άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προτάσεις τους πάνω σε αυτά.
Ο κ. Μετικαρίδης με μεγάλη θητεία στα δημοτικά δρώμενα και γνώστης της δημοτικής κατάστασης, τους μίλησε για τις θέσεις της παράταξής του, οι οποίες δεν περικλείουν μεγάλες ανέφικτες λύσεις, αλλά ουσιαστικές και ικανές να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα που μπορεί κάποιος να διαχειριστεί, πιστός στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η αποδοχή από τους μαγαζάτορες και τους δημότες ήταν πολύ θερμή με την ευχή όλων να ευοδωθούν οι στόχοι του από τη θέση του αυριανού Δημάρχου.

.Τα παράδοξα του ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την πολιτική και ασχέτου πολιτικής τοποθετήσεως, είχαμε πάντοτε την άνεση του κριτικού λόγου, είτε μέσα στο ίδιο το κόμμα που ανήκαμε, είτε σε αντίθετο από αυτό που πιστεύαμε. Αυτό που συμβαίνει με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε κεντρικό, είναι πρωτοφανές. 

Τι εννοούμε: Όταν γίνεται κάποια αντιπολιτευόμενη κριτική για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από μη ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ οι δεχόμενοι την κριτική εξανίστανται, γιατί κάποιος «τόλμησε» να κοινολογήσει καταστάσεις και γεγονότα τα οποία συμβαίνουν μέσα στους κόλπους της παράταξης, χαρακτηρίζοντας τους ως «μυθ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα πρέπει να κάνει τη στροφή εξόδου από την κρίση

 Στο εξάμηνο που διανύουμε η Ελλάδα πρέπει να κάνει πραγματικά τη στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό, υπογράμμισε, θα είναι και η έμπρακτη αποστομωτική απάντηση στα νέα ρεύματα ευρωσκεπτικισμού που αναπτύσσονται, ενώ παρατήρησε πως στο εξάμηνο που διανύουμε θα κριθούν και η αξιοπιστία και το μέλλον της Ευρωζώνης, καθώς η Ελλάδα είναι το «εργαστήριο» της σύνθετης ευρωπαϊκής κρίσης.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι χρειάζεται μια νέα αντίληψη για την Ευρώπη, μια νέα αφήγηση που δεν θα είναι ταυτισμένη με τις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία και την κρίση, και βελτίωση της αρχιτεκτονικής του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

.Αθ. Σκορδάς: Πριν το Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης

 «Πριν φτάσουμε στο Πάσχα θα έχει ξεκαθαρίσει το όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης» που αφορά τις ρυθμίσεις των δανείων, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς σε ραδιοφωνική εκπομπή στο BHMA. 

Όπως είπε ο κ. Σκορδάς, από τις μέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που ψηφίστηκε ο νόμος για την αναστολή πλειστηριασμών, είχε γίνει πρόβλεψη ότι εντός του 214 θα φτιαχτεί ένα κυβερνητικό συμβούλιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα είδη δανείων: επιχειρηματικά, στεγαστικά και καταναλωτικά. 

Θα υπάρχει προσδιορισμός του συνεργάσιμου δανειολήπτη, ο οποίος δεν αρνείται μια καλόπιστη επικοινωνία και ανταλλαγή στοιχείων με την τράπεζα από την οποία έχει δανειστεί και ο καθορισμός του ελάχιστου ορίου διαβίωσης στο πρότυπο του ιρλανδικού μοντέλου, βασισμένο στη δική μας προοπτική.

 Και τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος θα πρέπει να εκδώσει έναν κώδικα δεοντολογίας, με βάση τον οποίο κάθε τράπεζα θα αντιμετωπίζει τον κάθε δανειολήπτη.

.Ανώτατοι διπλωματικοί και άλλοι κρατικοί υπάλληλοι στην απάτη των 9 εκατ. ευρώ, μέσω ΜΚΟ

Ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000-2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και μάλιστα ακόμα σε θέσεις κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνταν στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή, κατηγορούνται για συμμετοχή στην κακουργηματική απάτη - μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Το ύψος της απάτης υπολογίζεται γύρω στα εννέα εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Υπηρεσία, μετά από έρευνες που κράτησαν 20 μήνες.

Η απάτη αφορά στη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) από το Υπουργείο Εξωτερικών, η οποία είχε ως ειδικότερο αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, σε τρίτες χώρες και ειδικότερα στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, το Λίβανο και το Ιράκ.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι οκτώ άτομα, από τα οποία έχει συλληφθεί μόνον ο ιθύνων νους της απάτης και πρόεδρος της ΜΚΟ.

.Την ενοχή όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου το 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας

Πρόταση ενοχής για βαριά αδικήματα υπέβαλε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους υπευθύνους τριών ασφαλιστικών ταμείων και των διαμεσολαβητών που ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου, την περίοδο 2006- 2007, αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίοι δικάζονται εδώ και λίγο καιρό για το αποκαλούμενο «σκάνδαλο των ομολόγων» που φέρεται να προκάλεσε μεγάλη οικονομική ζημιά.

Με την πρότασή του ο εισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει ένοχους για την κατηγορία της απάτης από κοινού και κατά συρροή τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Αγάπιο Σημαιοφορίδη και Παναγιώτα Καραδήμα (ΤΕΑΔΥ), Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμο Κονιδάρη (ΤΕΑΥΦΕ) και Κωνσταντίνο Χρηστίδη (ΤΕΑΠΟΚΑ), ως υπαίτιους για την αγορά υπερτιμολογημένου, σύμφωνα με την κατηγορία, ομολόγου. 

Για την ίδια κατηγορία ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Acropolis» Γιώργου Αποστολίδη και Θεόδωρου Πρινιωτάκη, που είχαν μεσολαβήσει στην όλη διαδικασία αγοραπωλησιών, τόσο του δομημένου (σύνθετου) ομολόγου όσο και σταθερού ομολόγου.

.Μειώνουμε τη γραφειοκρατία

Αυθημερόν και ηλεκτρονικά θα γίνεται η αδειοδότηση των επιχειρήσεων, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων. 
Ο κύριος Σαμαράς σημείωσε ότι ο σχετικός νόμος θα έχει ψηφιστεί έως τις αρχές Απριλίου, τονίζοντας ότι στόχος είναι μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει συγκεκριμένα μέτρα για τις χαλυβουργίες που κλείνουν και θα τα ανακοινώσει σύντομα.
«Μειώνουμε τη γραφειοκρατία και απλοποιούμε τη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων. Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη με έργα και όχι ευχές», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

.«Ταύρος σε υαλοπωλείο» η τρόικα στην Ευρώπη, δηλώνει η αντιπρόεδρος του Die Linke

 «Σαν ταύρος σε υαλοπωλείο» συμπεριφέρθηκε η τρόικα σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του γερμανικού κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke), Ζάρα Βάγκενκνεχτ, η οποία ζητά να αφαιρεθεί άμεσα η εξουσία από την τρόικα. 

Η κ. Βάγκενκνεχτ θεωρεί αναπόφευκτο ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα πιστεύει ότι θα ασκούσε πολιτική με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε την τρόικα και τη Γερμανία «με περισσότερο τσαγανό».

«Η τρόικα προκάλεσε μεγάλη δυστυχία. Έθεσε τη δημοκρατία εκτός ισχύος, διέλυσε την οικονομία και με τις επιταγές της, όχι μόνο δεν ελάφρυνε το χρέος, αλλά το διόγκωσε. Είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι απέτυχε παταγωδώς, χάραξε λάθος πολιτική και τώρα επείγει να της αφαιρεθεί άμεσα η εξουσία από τα χέρια», 

αναφέρει η κ. Βάγκενκνεχτ, σε συνέντευξή της στην Deutsche Welle και, αναφερόμενη στο ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα, επισημαίνει ότι αποτελεί αποτέλεσμα μιας «άγριας» πολιτικής περικοπών, που έριξε τους Έλληνες στη φτώχεια και προκάλεσε κατάρρευση των επενδύσεων στη χώρα.

.Δεν παραδίδουν τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία από τις 25 Νοεμβρίου, με την άρνησή τους να παραδώσουν τα κτίρια όπου στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα οποία αναμένεται να μετατραπούν σε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Οι γιατροί διοργανώνουν διαμαρτυρίες έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού έχει δώσει διορία έως σήμερα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής με ευθύνη των διευθυντών των περιφερειακών διευθύνσεων.

Τα πολυιατρεία, θα παρα?είνουν κλειστά περίπου για ένα μήνα και εν συνεχεία θα ανοίξουν υπό το νέο καθεστώς.

«Αυτό γίνεται για να ενωθούν τα δύο συστήματα που λειτουργούσαν πριν παράλληλα, του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας των νοσοκομείων, σε ένα ενιαίο σύστημα», ανέφερε στο «ΣΚΑΙ», ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρινίζοντας ότι τα νέα πολυιατρεία θα λειτουργούν στις ίδιες εγκαταστάσεις.

.«Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων»

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ (Tanjug) δήλωσε πως η Ελλάδα ήταν ανέκαθεν ένθερμος υποστηρικτής τής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηρίζει την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων. 

Επίσης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κάθε φορά που ασκούσε την Προεδρία στην ΕΕ έδινε νέα δυναμική στην ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών χωρών. Ο κ. Βενιζέλος, από αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικ... περισσότερα »

.Ανώτατοι διπλωματικοί και κρατικοί υπάλληλοι στην απάτη των 9 εκατ. μέσω ΜΚΟ

Ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο 2000- 2004, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και μάλιστα ακόμα σε θέσεις κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνταν στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή, κατηγορούνται για συμμετοχή στην κακουργηματική απάτη - μαμούθ, με βιτρίνα ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

 Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ύψος της απάτης υπολογίζεται γύρω στα εννέα εκατομμύρια ευρώ και η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Υπηρεσία, μετά από έρευνες που κρά... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.