.Βαρουφάκης Νο 2 (αλλά με ακριβότερα γούστα) η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Λόξα με τη δημοσιότητα, μεγαλύτερη κι από την… κληρονομική φαίνεται ότι έχει αποκτήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

*Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, βρίσκεται στην αναζήτηση ενός πανάκριβου μηχανισμού που ονομάζεται* *uplink* *και δίδει τη δυνατότητα σ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό να μεταδίδει απ’ ευθείας γεγονότα, μέσω δορυφόρου.* 

*Το υπέρογκο ποσό που απαιτείται για την αγορά του θα το καταβάλλει το κανάλι της Βουλής κι όχι ο αρμόδιος φορέας, που σήμερα είναι η ΝΕΡΙΤ.* Η πρόεδρος της Βουλής προχωρά σε αυτή την κίνηση, προφανώς επειδή εκταμιεύονται πιο εύκολα τα κονδύλια από εκεί αλλά κ... περισσότερα »

.Ο Λαπαβίτσας για την «ομαλή» έξοδο από το ευρώ: Πρέπει να συζητήσουμε ψύχραιμα όλα τα ενδεχόμενα

Για τις δηλώσεις του περί «ομαλής» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, «χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί» μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως με αφορμή την κυκλοφορία και την παρουσίαση του νέου του βιβλίου στη Γερμανία, τον πλησίασε η εφημερίδα «Bild» και άλλα γερμανικά μέσα και το ρώτησαν για το ενδεχόμενο ενός Grexit. 

Τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λαπαβίτσα στο Mega, «εγώ δήλωσα ότι αν χρειαστεί η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ αυτό πρέπει να γίνει με ομαλό και συναινετικό τρόπο». Παράλληλα, πρ...περισσότερα »

.Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια: Ο Καμμένος, η Ραχήλ, οι selfie, τα apache και τα έξοδά τους

Άστραψε και βρόντηξε η Ραχήλ Μακρή, προκαλώντας νέο πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε ανοικτά στον τέως αρχηγό της (στους ΑΝΕΛ) και νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, κατηγορώντας τον “για ταξιδάκια με Apache και με φρεγάτες που δεν ξέρω και πόσα κοστίζουν αυτά στον ελληνικό λαό”!

Αναλυτικά, από το ραδιόφωνο του Βήματος τόνισε: “Δεν τον είδα να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις τον κ. Καμμένο ούτε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Αυτό που βλέπω είναι ένα κυνηγητό για τη συμμετοχή τους στον κομματικό μηχανισμό με κάθε τρόπο, δηλαδή βλέπω ένα κυνήγι καρέκλας και το οποίο δεν μου φαίνεται και καθόλου περίεργο, γιατί υπήρξα σε αυτό τον χώρο και γνωρίζω πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία και αυτό που βλέπω είναι ταξιδάκια με Apache και με φρεγάτες που δεν ξέρω και πόσα κοστίζουν αυτά στον ελληνικό λαό, προκειμένου να βγάζει ο κ. Καμμένος selfie. 

Δεν έχω δει ούτε προτάσεις ούτε θέσεις ούτε βέβαια τη συμμετοχή τους στις διαπραγματεύσεις. Αν τους είδατε εσείς, πείτε το και σ’ εμένα”.

.Ζ. Π. Γιούνκερ: Είμαι κατά ενός Grexit

 «Πρέπει να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τάχθηκε κατά ενός ενδεχόμενου Grexit, μιλώντας σε συζήτηση που διοργάνωσε το ίδρυμα Ζακ Ντελόρ στις Βρυξέλλες, με θέμα τη «διακυβέρνηση στην Ευρώπη».

«Είμαι κατά ενός Grexit» δήλωσε ξεκάθαρα ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και το πρώτο εξάμηνο του 2012, ως πρόεδρος του Eurogroup, είχε πολεμήσει αυτήν την «εύκολη ιδέα, να εγκαταλείψει η Ελλάδα την ευρωζώνη».

 Έκτοτε, πρόσθεσε, μπορεί να έχει δημιουργηθεί «δίκτυ προστασίας» και να μην υπάρχει κίνδυνος «συστημικής μετάδοσης», αλλά υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν παρατήρησε ότι οποιαδήποτε χώρα εφάρμοζε μέτρα λιτότητας, όπως η Ελλάδα, θα αντιμετώπιζε πολύ δύσκολη κατάσταση. «Έχει να κάνει με την αγάπη που πρέπει να έχουμε για τον ελληνικό λαό. 

Αυτή είναι η κύρια ανησυχία μου» συνέχισε ο κ. Γιούνκερ και υπογράμμισε: «Αντιμετωπίζουμε ένα είδος ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και πρέπει να βρούμε λύση. Πρέπει να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

.ΥΠΟΙΚ: Στο 0,3% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014

 Στο 0,3% του ΑΕΠ περιορίστηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 έναντι στόχου 1,5% του ΑΕΠ, όπως αυτό προσδιορίζεται από το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο διευκρινίζει ότι κατά τον προσδιορισμό του πρωτογενούς αποτελέσματος με βάση το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής (που εφαρμόζεται επειδή η χώρα βρίσκεται σε μηχανισμό στήριξης) δεν λαμβάνονται υπόψη τρεις παράγοντες.

Αυτοί είναι :
1. Η αναδρομικη μείωση του επιτοκίου για δάνεια από την Ευρωπαική Ενωση.
2.Η μεταφορά αποδόσεων ( κερδών) των ελληνικών ομολόγων από τις Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος ( ANFAs και SMPs).
3.Η επίπτωση από τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδα από τη μεταφορά των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων από τις Κεντρικές Τράπεζες του Ευρωσυστήματος (SMPs) καταγράφηκαν και καταγράφονται στον Προϋπολογισμό και θα ανέλθουν στα 10 δισ. ευρώ περίπου συνολικά μέχρι το 2025. 

Δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, κατατίθενται απευθείας στον Ειδικό Λογαριασμό Εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους (segregated account) στην Τράπεζα της Ελλάδος και δεν υπολογίζονται στους στόχους του ΠΟΠ.

.Για «κρυφτούλι της κυβέρνησης με την τρόικα», κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ

Για «κρυφτούλι της κυβέρνησης με την τρόικα», κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που εξέδωσε και επιτίθεται σε υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη ότι «αυτός ο δεύτερος γύρος γελοιότητας μετά το παιχνίδι με τις λέξεις» έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και τη ζωή των πολιτών.

«Παρακαλούμε ειλικρινά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να σταματήσει πια τις γελοιότητες και το «κρυφτούλι» με το Athens Group (τρόικα Αθήνας) από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο και από γκαράζ σε γκαράζ. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Τους πολίτες πάντως όχι. Όλοι γνωρίζουν ότι το Athens και το Brussels Group είναι η τρόικα», αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο.

.«Προτεραιότητα οι δεσμεύσεις της 20ης Φεβρουαρίου»

Πρωταρχική σημασία έχει η θετική έκβαση των εν εξελίξει τεχνικών διαβουλεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές Αρχές και τους θεσμούς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση της Επιτροπής προς τον Τύπο, αν είναι πιθανό να αναζητηθεί λύση για το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στο τέλος της εβδομάδας, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι «η κατάσταση είναι σοβαρή και προτεραιότητα αυτήν την εβδομάδα είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται, συμπεριλαμβανομένων και των συζητήσεων στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα είναι γνωστό. 

Σημείωσε, επίσης, ότι εκτίμηση της Επιτροπής είναι πως τώρα είναι η ώρα της δουλειάς και όχι των ανακοινώσεων και υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ότι «τώρα είναι ώρα ενότητας και όχι διχασμού».

«Πριν περάσουμε σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να επιτρέψουμε στους εμπειρογνώμονες να συζητήσουν σε τεχνικό επίπεδο. Αυτές οι τεχνικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Τώρα είναι η ώρα των εμπειρογνωμόνων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

.Ζ. Γκάμπριελ: Περιμένουμε σεβασμό και ευπρεπή συμπεριφορά

Υπό τον τίτλο «ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ασκεί κριτική στην επίθεση Καμμένου» και υπότιτλο «Ο επικεφαλής του SPD προς την κυβέρνηση της Ελλάδας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι», η εφημερίδα BILD δημοσιεύει συνέντευξη του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην οποία ο Αντικαγκελάριος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά περιμένει «σεβασμό και ευπρεπείς τόνους συμπεριφοράς».

Ο κ. Γκάμπριελ επισημαίνει ότι έχει κάθε κατανόηση για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποβάλλει δικές της προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά τονίζει: «Δεν έχω πλέον καμία απολύτως κατανόηση για τις συνεχείς επιθέσεις στην Γερμανία και τις προσωπικές επιθέσεις και προσβολές προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης». Θεωρεί ότι το ποτήρι ξεχείλισε και αναφέρει χαρακτηριστικά: 


«Ειλικρινά, φτάνει πια! Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι στον άλλον! Θέλουμε όλοι μια κοινή λύση και βοήθεια για την Ελλάδα. Και θέλουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Οι Γερμανοί φορολογούμενοι έχουν αναλάβει για αυτό στο παρελθόν ρίσκο δισεκατομμυρίων ευρώ». 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.