.Περί αδηφάγων τρωκτικών

*Αλέξανδρος Μαυρικάκης* 

Η διαφθορά έχει τη δική της ιστορία και κάθε εποχή έχει τη δική της διαφθορά. Ο Λυσίας στον λόγο του «Κατά σιτοπωλών» επιχειρηματολογεί λέγοντας: «έχετε δε υπ’ όψιν σας ότι δια το εμπόριο του σίτου πλείστοι διακινδύνευσαν εις το δικαστήριον την ζωήν των και ότι τόσον μεγάλα κέρδη εκ του εμπορίου τούτου αποκομίζουν, ώστε προτιμούν να διακινδυνεύουν την ζωή των καθ’ εκάστην ημέραν, παρά να παύσουν να αισχροκερδούν εις βάρος υμών». 

Ο Παπαδιαμάντης στο διήγημα «Οι χαλασοχώρηδες» παραστατικά γράφει: «Εν πρώτοις υπήρχεν η εθνική οδός, η προκηρυσσομένη εκάστοτ...περισσότερα »

.Ti αλλάζει η κυβέρνηση στον έλεγχο «πόθεν έσχες»

*Τροπολογία* η οποία θα επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές στον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, των γνωστών δηλώσεων «*πόθεν έσχες*», αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. 

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών της ΝΔ, η οποία αφορούσε τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου. 

Από το έγγραφο καθίσταται σαφές, ότι για τους περισσότερους από υπόχρεους, η κυβέρνηση αναθέτει εκ νέου την παραλαβή και τον έλεγχο των δηλώσεών τους, στη Μονάδα Γ΄ της Αρχής Καταπολ... περισσότερα »

.Ντάισελμπλουμ: Η Αθήνα έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει

Η ελληνική κυβέρνηση και οι πιστωτές της έχουν ακόμη πολλά να κάνουν για να υπάρξει συμφωνία για τους όρους της δανειακής συμφωνίας της χώρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα επόμενα βήματα ως τα τέλη του 2015.

Μιλώντας στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Χάγη, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει κι ελπίζω ότι θα την έχει ολοκληρώσει πριν από το τέλος του χρόνου».

Ακόμη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να λάβει υπόψη της τις συνέπειες της κρίσης των προσφύγων στους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών της Ε.Ε.

.«Γαλλικό κλειδί» για τα κόκκινα δάνεια «ζητά» ο Τσίπρας από τον Μοσκοβισί

Την πολιτική λύση στο γόρδιο δεσμό των κόκκινων δανείων, που παραμένει το μεγαλύτερο αγκάθι για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναζητούν στο Μέγαρο Μαξίμου, με το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

 Έχοντας ήδη στη φαρέτρα του την στήριξη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κατά την επίσκεψη στην Αθήνα «είδε» με κατανόηση το θέμα που όπως είπε «θίγει θεμελιώδη δικαιώματα της ελληνικής οικογένειας», ο Αλέξης Τσίπρας αποσκοπεί σε ένα νέο ηχηρό μήνυμα υπέρ της «έντιμης λύσης» πο... περισσότερα »

.«Τροχάδην» στην τελική ευθεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Οριστικοποιούν από σήμερα τα σχέδια τους αναφορικά με την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών, όπως αυτές προέκυψαν από την συνολική αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, αλλά και την ψήφιση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο

 και τις λεπτομέρειες που δόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής για την πράξη υπουργικού συμβουλίου που θα δοθεί σήμερα στην δημοσιότητα Οι τράπεζες έχουν προθεσμία να αποστείλουν τα σχέδιά τους στην ΕΚΤ το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.