."Διακοπές στο σχολείο"...να ήταν κι άλλο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Διακοπές στο Σχολείο» που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ζωγράφου και τη μη κυβερνητική οργάνωση «ΕΛΙΞ». 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Ζωγράφου, το πρόγραμμα προσέφερε σε περίπου 230 παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου, ένα διαφορετικό καλοκαίρι στην πόλη, με τη υποστήριξη έμπειρων παιδαγωγών της ΕΛΙΞ και ομάδα εθελοντών από διαφορετικές χώρες. 

«Μετά το πέρας της δράσης νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά : 1) Την ομάδα εθελοντών που βοήθησαν για την υλοποίηση των δράσεων απα... περισσότερα »

.ΝΠΔΔ Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Ζωγράφου : 27οι Πανελλήνιοι Θεατρικοί Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 27οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ. 
Το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει τους 27ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από 7-14 Σεπτεμβρίου 2013, με ελεύθερη είσοδο,στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία)


.Η φοροκαταιγίδα ξεκίνησε -Ποιοι καλούνται να πληρώσουν έως τέλος Αυγούστου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχει καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος όσων η φορολογική δήλωση εκκαθαρίστηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά και η πρώτη δόση του ΦΑΠ 2012.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος ενώ... καθ' οδόν βρίσκονται η 5η, 6η και 7η παρτίδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η 5η και η 6η παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 30ή και 31ή Ιουλίου 2013, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η πρώτη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων υπόχρεων θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου.

Η 7η παρτίδα έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 14ή Αυγούστου οπότε η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ομως, όσοι φορολογούμενοι λάβουν ραβασάκι της Εφορίας με ημερομηνία εκκαθάρισης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δυσυχώς δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν το φόρο σε τρεις δόσεις, όπως όλοι όσων η φορολογική δήλωση εκκαθαρίστηκε ως τις 31 Ιουλίου, αλλά σε δύο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εφιστά στην προσοχή των φορολογούμενων σχετικά με την 5η και 6η αποστολή εκκαθαριστικών λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε και δεδομένου ότι η πρώτη δόση αυτών θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου. Γι αυτό συνιστά στους φορολογούμενους να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.

Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν τη δήλωση. Σημειώνεται ότι με βάση το ποσό της οφειλής και την ταυτότητα οφειλής που μπορούν να εκτυπώσουν από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι φορολογούμενοι μπορούν εξοφλήσουν στις τράπεζες την πρώτη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου.

Στα 1.200 ευρώ ο μέσος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης των δηλώσεων προκύπτουν τα ακόλουθα: Έχουν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις που αφορούν σε καθαρό εισόδημα 54,132 δισ. ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 1,439 δισ. ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης σε 410 εκατ. ευρώ και ο φόρος επιτηδεύματος σε 207,869 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός φόρος ανέρχεται σε 2,112 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί ανέρχονται σε 1.896.916. Σ' αυτές προκύπτει καταβολή συνολικού φόρου 2,303 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.200 ευρώ. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 719.123 και αφορούν σε επιστροφή φόρου 191,936 εκατ. ευρώ.

Καθ' οδόν και 482.000 σημειώματα για τον ΦΑΠ 2012
Το δρόμο, όμως, προς τα σπίτια των φορολογουμένων έχουν πάρει και 482.201 σημειώματα με τον  ΦΑΠ 2012. Συνολικά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων για το συγκεκριμένο φόρο πρέπει να πληρώσουν στην Εφορία 489,940 εκατ. ευρώ.
Ο ΦΑΠ 2012 (όπως και αυτός του 2011), μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9.

Σημειώνεται πως δεν έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά είτε του 2011 είτε του 2012 όσων δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής (αντικειμενική αξία κάτω των 200.000 ευρώ ή φόρος μέχρι 27 ευρώ).

.Επιμένει η ακρίβεια στα τρόφιμα -Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές και γιατί δεν πέφτουν

Σε σοβαρό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας αλλά κυρίως για τα νοικοκυριά τα οποία βλέπουν τα τελευταία χρόνια τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται, εξελίσσεται η ακρίβεια που δείχνει να... επιμένει στα είδη διατροφής.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία για τον Ιούλιο που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγες ημέρες η ΕΛΣΤΑΤ, παρότι ο πληθωρισμός συνέχισε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα να υποχωρεί (-0.7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012) με τον δείκτη να αγγίζει, πλέον, ιστορικά χαμηλά, οι τιμές βασικών προϊόντων για το καλάθι των νοικοκυριών είτε αντιστέκονται και παραμένουν στα ίδια επίπεδα, είτε -ακόμη χειρότερα- αυξάνονται.

Ετσι παρά το γεγονός ότι τόσο οι μισθοί, όσο και η κατανάλωση πέφτουν οι νοικοκυρές (σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ) παρατήρησαν τον τελευταίο χρόνο τις τιμε στα παρακάτω είδη διατροφής να αυξάνοναι ως εξής:
  • πατάτες : 34,5 %
  • φρούτα : 6,1%
  • λαχανικά: 4,6%
  • κρέατα: 1,1%
Επίσης, σύμφωνα με έρευνα αγοράς της εφημερίδας «Τα Νέα» αύξηση παρουσίασαν τα παρακάτω προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ:
  • σαπούνια: 5%
  • αναψυκτικά: 5%
  • μακαρόνια:: 4%
  • αλεύρι: 4%
  • γάλα: 3%
Ενώ αμετάβλητες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, παρέμειναν οι τιμές στα παρακάτω προϊόντα:
  • Ελαιόλαδο
  • Φέτα
  • Στιγμιαίος Καφές
  • Μαργαρίνη
  • Ζάχαρη
  • Γάλα εβαπορέ
Γιατί αυξάνονται οι τιμές ενώ συρρικνώνονται τα εισοδήματα και πέφτει ο πληθωρισμός
Οπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» η άνοδος των τιμών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά οφείλεται στους εξής λόγους:
  • Στη μεγάλη εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές ειδών διατροφής
  • Στις επιβαρύνσεις από τις ανατιμήσεις των καυσίμων
  • Τις αυξήσεις των ειδικών φόρων (που ανεβάζουν το κόστος της ενέργειας)
  • Οι δαπάνες για τα προϊόντα αυτά είναι ανελαστικές
  • Ραγδαία πτώση των τιμών στις υπηρεσίες
Την ίδια ώρα και ενώ οι τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών έχουν πάρει τον... ανήφορο, οι τιμές στις υπηρεσίες παρουσιάζουν σημαντική πτώση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Ιούλιο, μέσα σε ένα χρόνο οι τιμές υποχώρησαν ως εξής στις παρακάτω υπηρεσίες:
  • ασφάλιστρα μεταφορών: -11,4%
  • οικιακές υπηρεσίες: -8,1%
  • ενοίκια κατοικιών: -7 %
  • οπτικοακουστικός εξοπλισμός – υπολογιστές επισκευές: -4,9%
  • ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες: -4.4%
  • τηλεφωνικές υπηρεσίες: -4,3%
  • δίδακτρα: -4%
  • υπηρεσίες αναψυχής: -3.9%
  • κουρεία – κομμωτήρια: -3,6%
  • υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης κατοικίας: -2.2 %
  • εστιατόρια – ζαχαροπλαστεία – καφενεία – κυλικεία: -1,7%
Γιατί υποχώρησαν οι τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας οι πτώση των τιμών σε βασικές προσφερόμενες υπηρεσίες έπεσαν για τους εξής λόγους :
  • Απελευθερώθηκαν αρκετά κλειστά επαγγέλματα
  • Αλλαξαν οι καταναλωτικές συνήθειες των νοικοκυριών
  • Οι δαπάνες για τις υπηρεσίες αυτές είναι ελαστικές (μειώνονται σημαντικά όταν περιορίζεται το εισόδημα)
Πρωταθλητές ακρίβειας στην Ευρώπη σε γάλα, τυρί και αυγά
Οπως προκύπτει από τον δείκτη τιμών καταναλωτή για το 2012 της Eurostat στην Ελλάδα οι τιμές των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών διαμορφώθηκαν λίγο πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο 104%.

Συγκεκριμένα οι τιμές στο γάλα, το τυρί και τα αυγά στην Ελλάδα έφθασαν στο 132% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, η τιμή του ψωμιού και των δημητριακών στο 115% και οι τιμές στα αλκοολούχα ποτά στο 131%.

.Σε υψηλά επίπεδα η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο

Toν Αύγουστο η τουριστική κίνηση στη χώρα μας φαίνεται να διαμορφώνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, αφού σε αυτό τον μήνα καταγράφονται και σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των εγχώριων ξενοδοχειακών μονάδων, αναφέρουν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της Τράπεζας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Alpha Bank, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι αφίξεις ξένων τουριστών στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας αυξήθηκαν κατά 8,6% (ή κατά 192,1 χιλ. άτομα) και τον Ιούλιο του 2013, μετά την αύξησή τους κατά 12,6% (442,4 χιλ. άτομα) σε ετήσια βάση στο δεύτερο τρίμηνο του 2013 και έναντι της μικρής πτώσης τους κατά -6,2% (κατά -34,6 χιλ. άτομα) στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Επίσης, σημαντικά αυξημένη κατά +9,3% (585 χιλ.) σε ετήσια βάση ήταν η αύξηση των αφίξεων στο πρώτο επτάμηνο του 2013, έναντι της πτώσης τους κατά -2,4% το πρώτο επτάμηνο του 2012.

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση, είναι σημαντικό ότι ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων του πρωτου επταμήνου του 2013 υπερέβη κατά 6,6% και τον αντίστοιχο αριθμό των ταξιδιωτών του πρώτου επτάμηνου του 2011.

Μια επιπλέον θετική εξέλιξη στην περίοδο Μαΐου- Ιουλίου του 2013 ήταν ότι στο τρίμηνο αυτό σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των αφίξεων και στο αεροδρόμιο της Αθήνας στο οποίο υπήρξε πτώση των αφίξεων το 2012 και στο πρώτο τετράμηνο του 2013. Ειδικότερα, οι αφίξεις στο αεροδρόμιο την Αθήνας ήταν αυξημένες κατά 11,21% τον Μάιο του 2013, 10,35% τον Ιούνιο του 2013 και 1,51% τον Ιούλιο του 2013.

Όσον αφορά τις τιμές των ξενοδοχείων, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, σύμφωνα με τον κατάλογο ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr, ο οποίος παρέχει συγκριτικές τιμές απο 160 ιστοσελίδες κρατήσεων, η μέση τιμή που πληρώθηκε ανά διανυκτέρευση τον Αύγουστο του 2013 ανήλθε στα 131 ευρώ έναντι 119 ευρώ τον Αύγουστο του 2012 και 121 ευρώ τον Αύγουστο του 2011.


Η εξέλιξη αυτή αντιστρέφει την τάση για διαμόρφωση χαμηλότερων τιμών των ξενοδοχείων στην Ελλάδα κατά τους προηγούμενους μήνες και ενισχύει τις προσδοκίες για σημαντική αύξηση και των εισπράξεων από τον εξωτερικό τουρισμό το 2013, τονίζουν οι αναλυτές της τράπεζας.

.Τσάμπιονς Λιγκ: Ο ΠΑΟΚ αντικαθιστά τη Μέταλιστ στα πλέι οφ

Η UEFA ανακοίνωσε ότι, μετά τον αποκλεισμό της Μέταλιστ Χάρκιβ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τη θέση της ουκρανικής ομάδας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κληρώθηκε ο «Δικέφαλος» του βορρά στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, προκρίνεται στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος αποκλείστηκε από τη Μέταλιστ στον τρίτο προκριματικό γύρο, θα αντιμετωπίσει τώρα τη Σάλκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 21 Αυγούστου στη Γερμανία.

.Μεγάλη φυτεία ινδικής κάνναβης εντοπίστηκε στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Φυτεία με 828 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών.

Η φυτεία εντοπίστηκε σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια εξερεύνησης σε περιοχές του νομού, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ.

Τα δενδρύλλια έφταναν μέχρι τρία μέτρα ύψος με ωρίμανση, δηλαδή ήταν στο στάδιο της συγκομιδής. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τόσο τα δενδρύλλια όσο και πειστήρια που βρέθηκαν μετά την έρευνα σε χώρους της φυτείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φυτεία κάνναβης των τελευταίων μηνών που κατάσχεσε η ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

.Το τέλος των ταμείων

Τάσος Τέλλογλου 

Πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες εξεπλάγησαν με την παρατήρηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου ότι χωρίς ιδιωτική ασφάλιση δεν θα είναι δυνατή, στο μέλλον, η διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των συνταξιούχων. Κακώς εκπλήσσονται. 

Το Σαββατοκύριακο, τα ολλανδικά ασφαλιστικά ταμεία ανακοίνωσαν τη μείωση των παροχών για εκατομμύρια ασφαλισμένους τους, καθώς οι αποδόσεις από τις τοποθετήσεις είναι πολύ μικρές και οι δικαιούχοι όλο και αυξάνονται. 
Εκεί που λειτουργούν κεφαλαιοποιητικά συστήματα, όπως στη Σουηδία, που αποφασίζεις μόνος σ... περισσότερα »

.Στο -4,6% περιορίστηκε η ύφεση το β΄ τρίμηνο

Μείωση κατά -4,6% εμφάνισε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας μας κατά το 2ο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό αυτό έρχεται ως συνέχεια της μείωσης της ύφεσης 5,6% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο του 2013 έναντι του αντίστοιχου του 2012.

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι η ύφεση το α’ εξάμηνο κινήθηκε στο 5,07%. Σε τρέχουσες τιμές το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 6,9% το β΄ τρίμηνο του 2013.

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια του 2012, το ΑΕΠ μειωνόταν με ρυθμό άνω του 5,7% (έως 6,7%).
Συγκεκριμένα, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 2ο τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση κατά 4,6% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2012.

Το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2013 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ το πρώτο εφετινό τρίμηνο ήταν 37,704 δισ. ευρώ και το δεύτερο τρίμηνο 40,994 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου 2013 έχει αναθεωρηθεί με βάση τα στοιχεία του 1ου τριμήνου των λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης (που καταρτίστηκαν στο τέλος Ιουνίου), καθώς και νεώτερες εκτιμήσεις των βραχυχρόνιων δεικτών.

.Ιω. Στουρνάρας: Ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ

Με την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπεγράφη η συμφωνία μεταβίβασης του 33% της ΟΠΑΠ ΑΕ στην εταιρεία EMMA DELTA. Από την πλευρά της Emma Delta υπέγραψε την συμφωνία ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ ο πρόεδρος του ταμείου Στέλιος Σταυρίδης. Το ύψος της συμφωνίας φτάνει τα 652 εκατ. ευρώ.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό.
Ειδικότερα, δήλωσε ότι «Είμαι ευτυχής που 652 εκατ. ευρώ θα εισρεύσουν στα ταμεία του δημοσίου. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς το εξωτερικό αποφασιστικότητας, ικανότητας και συμβιβασμού διαφορών και σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο προόδου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Σταυρίδης, ευχαρίστησε τους επενδυτές που, όπως είπε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία και τους ευχήθηκε να πετύχουν σε αυτό που αναλαμβάνουν και να «τρέξουν» τον ΟΠΑΠ πάρα πολλά χρόνια προς όφελος του Οργανισμού, των μετόχων του και γενικότερα των εσόδων του κράτους.

 Τέλος ο Δ. Μελισσανίδης δήλωσε ότι «με τη σημερινή συμφωνία Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες έδειξαν εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας σε μια δύσκολη οικονομική φάση», και πρόσθεσε ότι «από σήμερα ο ΟΠΑΠ αλλάζει σελίδα».

.Το ΣΔΟΕ σφράγισε για 48 ώρες δύο επιχειρήσεις

Σε σφράγιση δύο επιχειρήσεων για 48 ώρες, μία στα Σύβοτα Θεπρωτίας και μία στη Θάσο, προχώρησε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), καθώς οι εν λόγω εταιρίες δεν εξέδιδαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.

Ειδικότερα σε ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ, χθες 11.8.2013 στο πλαίσιο υλοποίησης επιχειρησιακού σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής και σε εκτέλεση Ειδικών Εντολών Ελέγχου του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, διαπιστώθηκε ότι μία επιχείρηση εστιατόριο-καφέ-ομπρέλες στην τουριστική περιοχή Σύβοτα Θεσπρωτίας, καθώς και μία ατομική επιχείρηση- ταβέρνα στη Θάσο δεν εξέδιδαν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα φορολογικά στοιχεία.

Το ΣΔΟΕ προέβη σε σφράγιση των επιχειρήσεων αυτών για 48 ώρες, παρουσία των αρμοδίων αστυνομικών Αρχών, ενώ συγχρόνως ενημερώθηκαν οι εισαγγελείς υπηρεσίας των αντίστοιχων περιοχών. Στη δεύτερη επιχείρηση κατ? εντολή της εισαγγελέως, η αστυνομία προέβη στη σύλληψη του ιδιοκτήτη.

.ΕΣΕΕ: Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις είναι πιθανό να κλείσουν στο άμεσο μέλλον

Τέσσερις στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις (42%) είναι «πολύ ή αρκετά πιθανό» να κλείσουν στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα Μαρτίου- Ιουνίου σε δείγμα 2.375 εμπόρων από όλη τη χώρα.
Αντίθετα, το 58% των εμπορικών επιχειρήσεων δήλωσαν ότι το «λουκέτο» είναι «καθόλου» ή «όχι και τόσο» πιθανό.

Σύμφωνα με την έρευνα, στη διάρκεια της κρίσης, δηλαδή στο διάστημα 2009- 2013, οι εμπορικές επιχειρήσεις έχασαν περίπου τον μισό τους τζίρο. Συγκεκριμένα, ο μέσος κύκλος εργασιών, από 425.000 ευρώ το 2009, προβλέπεται να πέσει στις 232.000 ευρώ στο τέλος του έτους (απώλεια 45,2%) ενώ στη διετία 2012- 2013 η μείωση του τζίρου είναι 27%. 

Μεγαλύτερες είναι οι απώλειες στα καθαρά κέρδη των εμπορικών επιχειρήσεων, τα οποία, από 49.000 ευρώ το 2009, προβλέπεται να περιοριστούν σε 7.000 ευρώ φέτος (μείωση 86%, με τις απώλειες της τελευταίας διετίας να εκτιμώνται σε 45%).

Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται ότι το 22% των επιχειρήσεων δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα, στο 81% δεν γίνονται υπερωρίες ενώ το 74% προβλέπει ότι ο αριθμός των απασχολουμένων θα μείνει σταθερός, το 15% ότι θα μειωθεί και το 19% σκοπεύει να τους αυξήσει. 

Τέσσερις στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις εκτιμούν ότι η ύφεση στην αγορά θα βαθύνει, αντίθετα το 27% θεωρεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και το 29% ότι θα μείνει στάσιμη. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.