.Ψάχνουν τον επόμενο

Την ένατη μεταγραφή για τη νέα σεζόν "κυνηγάνε” στην ΑΕΚ που εξετάζει Παπαδόπουλο και Σπυρόπουλο

Τις οκτώ προσθήκες ενόψει της επόμενης σεζόν έχουν φτάσει στην ΑΕΚ μετά και την μεταγραφή του Ντάρκο Ζόριτς και οι άνθρωποι της ομάδες συνεχίζουν στους ίδιους αμείωτους ρυθμούς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ένωση βρίσκεται στην αναζήτηση του επιθετικού που θα κάνει τη διαφορά στην Β' Εθνική με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο του Ατρομήτου να είναι ψηλά στην κιτρινόμαυρη λίστα.

Μία ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση καθώς ο Έλληνας ποδοσφαιριστής διανύει τις καλύτερες μέρες του στην ομάδα του Περιστερίου ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν είναι διατεθειμένος να αφήσει την Super League για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Παράλληλα ο 33χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο με τον Ατρόμητο κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την απόκτησή του.

Από εκεί και πέρα όπως αποκαλύπτει η Sportady στο στόχαστρο του δικεφάλου βρίσκεται και ο Νίκος Σπυρόπουλος του ΠΑΟΚ, ο οποίος φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται από τον Χουμπ Στέφενς καθώς την εφετινή σεζόν έχει αγωνιστεί μόλις σε 8 αναμετρήσεις. Επαφή από την ΑΕΚ δεν έχει γίνει ακόμα και δεν είναι γνωστό αν θα γίνει και αν ο παίκτης θέλει να παίξει στην Football League.

.Από «κόσκινο» οι συμβάσεις

Από «κόσκινο» θα περάσουν στο υπουργείο Πολιτισμού οι μετατροπές συμβάσεων, που αν και στηρίχθηκαν στο Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου εν τέλει καταστρατήγησαν το πνεύμα του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ήδη, στο υπουργείο Πολιτισμού έχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις υπαλλήλων και προκύπτουν βάσιμες υποψίες ότι πολλές μετατροπές συμβάσεων βάσει του Προεδρικού Διατάγματος δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και ενημέρωσε την Επιτροπή Θεσμών ότι διευρύνεται ο έλεγχος για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν εκτεταμένες πρακτικές που καταστρατήγησαν το πνεύμα του Προεδρικού Διατάγματος.
«Χαίρομαι που εσείς, τουλάχιστον, τηρήσατε τα προσχήματα και είπατε ότι καταστρατηγήθηκε το πνεύμα του Προεδρικού Διατάγματος» σχολίασε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι ευθύνη έχουν όχι μόνο οι υπάλληλοι που προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και τα υπηρεσιακά συμβούλια και το ίδιο το ΑΣΕΠ που έκριναν ότι οι συμβάσεις πρέπει να γίνουν αορίστου χρόνου. 
Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε επίσης, να επεκταθεί ο έλεγχος της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου σε όλο το δημόσιο και τις υπηρεσίες.
Από "κόσκινο" θα περάσουν, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι προσλήψεις μετά από διαγωνισμό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα με τα πιστοποιητικά, ιδίως ως προς την ικανότητα στρατιωτικής θητείας και σωματικής ικανότητας. «Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σε αυτό το διαγωνισμό υπήρξαν πολλά προβλήματα και γι΄ αυτό τα δικαιολογητικά, όλα θα εξεταστούν από μηδενική βάση» είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών, στη Βάση Απογραφής είναι 3.905 υπάλληλοι που υπηρετούν με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα. Από αυτούς, έχουν ήδη αποχωρήσει 1.646 υπάλληλοι λόγω έκδοσης απορριπτικής απόφασης. 
Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και -όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης- οι υπάλληλοι αυτοί που θα αποχωρήσουν με τις δικαστικές αποφάσεις θα πρέπει να προσμετρηθούν στον αριθμό των απολύσεων.
Εκτεταμένα προβλήματα διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών (ΣΕΕΔ) και ως προς την τήρηση του ωραρίου. Ενδεικτική η περίπτωση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που δεν είχε θέσει σε εφαρμογή σύστημα τήρησης ωραρίου ενώ προβλήματα διαπιστώθηκαν και στις υπερωρίες. 
Στο υπουργείο Εσωτερικών, εντοπίστηκαν περιπτώσεις υπαλλήλων που έλειπαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους για μήνες.

.Υποψηφιότητες για τον Δ.Αθηναίων

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων, με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας της ΝΔ, ανακοίνωσε ο βουλευτής Β' Αθηνών, Αρης Σπηλιωτόπουλος. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό αξίωμα ανακοίνωσε και ο Νικήτας Κακλαμάνης.
«Το πρόγραμμα της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης, της οποίας θα ηγηθώ, θα παρουσιαστεί δημόσια, σε ανοιχτή εκδήλωση, στο προσεχές μέλλον» προσθέτει ο κ. Κακλαμάνης και καταλήγοντας σημειώνει: «Η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι ευκαιριακή. Για μένα ήταν, είναι και θα είναι πρώτα, η Αθήνα».
Στην ανακοίνωση του, o κ. Σπηλιωτόπουλος δηλώνει παρόν για τον Δήμο της Αθήνας και κάνει λόγο για μια πρόκληση ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων, για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής και υψηλής ασφάλειας. 
«Όποιος καταθέτει καταθέτει» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού ερωτηθείς για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές .

.Καμία αύξηση στα διόδια Αφιδνών για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού

 Τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα του αντιτίμου στον σταθμό διοδίων Αφιδνών για τους δημότες Ωρωπού, με το ειδικό πρόγραμμα Fast Pass Oropos, ανακοίνωσε σήμερα η κοινοπραξία Νέα Οδός. 
Όπως διευκρινίζει η κοινοπραξία, αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού και μέσω του ειδικού προγράμματος Fast Pass Oropos, τα οχήματα κατηγορίας 2 των μόνιμων κατοίκων, θα πληρώνουν στον σταθμό διοδίων Αφιδνών, με χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη Fast Pass, 2,10 ευρώ ανά διέλευση. Δηλαδή, η τιμή του διοδίου θα είναι ακριβώς στο επίπεδο που ήταν πριν από τις αυξήσεις.

Η διαδικασία εγγραφής των μόνιμων κατοίκων στο ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα Fast Pass Oropos, θα πραγματοποιείται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του δήμου Ωρωπού, στα οποία θα βρίσκονται υπάλληλοι της Νέας Οδού για να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους.

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής δικαιολογητικών είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και η ημερομηνία ενεργοποιήσεως του προγράμματος Fast Pass Oropos είναι η Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

.Ευ. Βενιζέλος: Στα χέρια του κυπριακού λαού οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του

 Ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στο Kοινό Aνακοινωθέν που συμφωνήθηκε στην Κύπρο μεταξύ των δύο ηγετών, Νικ. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου υπογραμμίζοντας πως «μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει πράγματι να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο».

«Η σημερινή ημέρα για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

.Η «λίστα Λαγκάρντ» στο στόχαστρο του εισαγγελέα

 Μορφή «κατεπείγουσας έρευνας» για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παίρνουν οι έλεγχοι σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», βάσει εντολής προς το ΣΔΟΕ, του εισαγγελέα κατά Οικονομικών Εγκλημάτων Π. Αθανασίου, ο οποίος ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου εντός δύο μηνών.

Ο Παν. Αθανασίου ζητά με έγγραφό του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) οι υπάλληλοι με ελεγκτικά καθήκοντα για να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία.

Βάσει της εισαγγελικής εντολής, οι εν λόγω υπάλληλοι καλούνται εντός διμήνου να έχουν ολοκληρώσει τους προσωρινούς και ακολούθως τους πλήρεις ελέγχους των στοιχείων προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην τράπεζα HSBC Ελβετίας.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς προβαίνουν σε συγκεκριμένους ελέγχους, με στόχο την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής, σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής προς διακρίβωση της πορείας ερευνών που τους έχουν αναθέσει, με άμεση προτεραιότητά τους την επίσπευση και ολοκλήρωση των ελέγχων, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για άλλους καταλόγους με φορολογικές παραβάσεις.

.Δηλώσεις Ν. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου μετά τη συνάντησή τους

Η σημερινή κοινή δήλωση θέτει το πλαίσιο για τις βασικές αρχές λύσης στο Κυπριακό, επισήμανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, με την οποία ξεκίνησε νέα φάση συνομιλιών για συνολική λύση του προβλήματος.

«Αυτό που απαιτείται είναι το όραμα και η αποφασιστικότητα των ηγετών, αλλά και του λαού της Κύπρου, να εργαστούν ώστε από τη μια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ τους και ταυτόχρονα να πετύχουμε μία λύση που δεν θα αφήνει νικητές και ηττημένους», υπογράμμισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η σημερινή μέρα θα αποτελέσει την απαρχή για να τεθεί τέρμα σε μια ανεπιθύμητη και απαράδεκτη κατάσταση που κρατά διαιρεμένη την Κύπρο και τον λαό της για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ξεκίνησαν σε ειλικρινές κλίμα. Πρόσθεσε ότι με το κοινό ανακοινωθέν δεν δίνεται η λύση, αλλά αυτή θα εξερευθεί στο τραπέζι των συνομιλιών. Σημείωσε ότι με το κείμενο αυτό υπάρχει εγγύηση ότι καμιά πλευρά δεν θα μπορεί μονομερώς να αλλάξει τη νέα τάξη πραγμάτων που θα δημιουργηθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει το μέλλον του Βαρωσιού (περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου) 

.Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά

Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί και η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς. Ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για την εξέλιξη του φαινομένου και είπε ότι «μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. 

Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας».

Το πρωί, ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί, προσωρινά, μη κατοικήσιμα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ. Στόχος, σύμφωνα με τις εντολές του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σε μία εβδομάδα, ώστε γρήγορα να αποκαταστήσουν οι πληγέντες τα σπίτια τους. 

Επιπλέον, αναμένεται να εκδοθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους πολίτες, προκειμένου να διευκολυνθούν στις απαιτούμενες διαδικασίες.

Χθες το απόγευμα, δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Αργοστολίου- Ληξουρίου, στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων.

.Χρ. Σταϊκούρας: Στα 3,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα

Η πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος τον Απρίλιο, θα ανοίξει το δρόμο και για τη μείωση του χρέους με οποιονδήποτε τρόπο. Χωρίς ωστόσο ευρωπαϊκή και διεθνή ρύθμισή του, το χρέος δεν πρόκειται να γίνει βιώσιμο - εκτίμησε ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Π. Λιαργκόβας, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την Έκθεση του Γραφείου του, επί του Προϋπολογισμού του 2013.

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άσκησε κριτική στα πεπραγμένα του Γραφείου, υποδεικνύοντας προβλέψεις του που κατά τη γνώμη του αποδείχθηκαν λανθασμένες. 

Στην πραγματικότητα, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν στα 6,65 δισ. ευρώ, (υψηλότερες κατά 540 εκατ. ευρώ έναντι του 2012), ενώ οι συνολικές επιστροφές φόρων ανήλθαν στα 3,7 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 420 εκατ. ευρώ έναντι του 2012. 

Το κράτος έχει ήδη μειώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κατά 50% το 2013 - ληξιπρόθεσμες οφειλές, που το Δεκέμβριο του 2013 ανέρχονται, μαζί με τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, στα 4,7 δισ. ευρώ, έναντι 9,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012».


Ειδική μνεία επεφύλασσε ο κος Σταϊκούρας και στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, το οποίο - όπως τόνισε - θα είναι πολύ υψηλότερο των προβλεπόμενων 812 εκατ. ευρώ (0.4% του ΑΕΠ) και θα φτάσει στα 3,9 δισ. (2,1% του ΑΕΠ), με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών, που αποδέχεται η Eurostat. «Με τις επιπτώσεις της στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκύπτει πρωτογενές έλλειμμα 8,3% του ΑΕΠ» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.