.Αμφισβητεί τη "λίστα Λαγκάρντ" ο Π. Κουκουλόπουλος


Τις ενστάσεις του σχετικά με τη γνησιότητα της "λίστας Λαγκάρντ" που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μέσω του περιοδικού του, Hot Doc, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εσωτερικών παρατήρησε πως το αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ που είχε παραδοθεί από τον εισαγγελέα κ. Διώτη στον τότε υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε 1990 ονόματα, λιγότερα δηλαδή από αυτά που περιλαμβάνει η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα. "Δεν θέλω, ούτε μπορώ να διανοηθώ ότι σε προηγούμενο διάστημα έγινε αλλοίωση της λίστας", σχολίασε σχετικά.

Σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του εμφάνισης, ο κ. Κουκουλόπουλος αμφισβήτησε το κατά πόσον μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ, καθώς, όπως τόνισε, "δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμη γιατί πάρα πολλοί από τους Έλληνες επιχειρηματίες που είναι μέσα φαντάζομαι ότι θα μπορούν να δικαιολογήσουν και τα ποσά που έχουν εκεί μέσα". 

Ακόμα, τόνισε ότι είναι σημαντικό να μην τεθεί εν αμφιβόλω η σύμβαση της Ελλάδας με την Ελβετία, η οποία αφορά τη διακρατική συνεργασία στο θέμα της φοροδιαφυγής.

.Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να τοποθετήσει τη στάση του κόμματος μετά και τη ΔΗΜΑΡ που επιμένει στο "όχι" για τα εργασιακά.
Ήδη πάντως έχουν προκληθεί τριβές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όταν ο υπουργός Οικονομικών ανέλαβε πρωτοβουλία να καλέσει στο γραφείο του τους βουλευτές του ΚΤΕ Οικονομικών του Κινήματος, 

οι οποίοι ζητούν να έχει η Βουλή τον τελευταίο λόγο για τις αποκρατικοποιήσεις. Για το θέμα αυτό, άλλωστε, είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Στουρνάρας άρχισε τηλεφωνικές επαφές, μέσω της γραμματέως του, με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του ΚΤΕ Οικονομικών, τους οποίους καλούσε στο γραφείο του σε σύσκεψη. 

Η κίνηση του υπουργού έγινε αντιληπτή από την Ιπποκράτους, η οποία παρενέβη και ακύρωσε τη σύσκεψη που προσπάθησε να συγκαλέσει ο υπουργός Οικονομικών, υπενθυμίζοντας στον κ. Στουρνάρα ότι τα ΚΤΕ του Κινήματος συγκαλούν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της ΚΟ και ο αρμόδιος εισηγητής, εν προκειμένω ο Φίλιππος Σαχινίδης. 

Και ότι η σύγκληση ενός ΚΤΕ με πρωτοβουλία οποιουδήποτε υπουργού της σημερινής κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που δεν προκύπτει από αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά του Κινήματος. Μεταξύ αυτών που επικοινώνησαν με τον κ. Στουρνάρα ήταν και ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης.

.Στα 500 ευρώ το όριο για τις συναλλαγές με μετρητά


Με τραπεζικές επιταγές, πιστωτικές κάρτες ή με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού του αγοραστή θα πρέπει να γίνονται από την 1η Ιανουαρίου του 2013 όλες οι συναλλαγές, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Το νέο όριο, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, το οποίο θα καθιερώνει επίσης ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. 

Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο εξετάζεται και η κατάργηση πρόσθετων βιβλίων που κρατούνται από κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών.

Αρχικά, το όριο των συναλλαγών για μετρητά είχε τεθεί στα 1.500 ευρώ και έπειτα επαναπροσδιορίστηκε στα 1.300 ευρώ. 

Υπενθυμίζεται ότι το όριο αφορά το σύνολο της αξίας της συναλλαγής και είναι αδιάφορο, εάν η καταβολή της γίνεται τμηματικά σε δόσεις κάτω του ορίου.

.Στόχος οι δυνατές βελτιώσεις


Οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις στο πακέτο μέτρων που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή παραμένουν ο υπ' αριθμόν ένας στόχος του ΠΑΣΟΚ μέχρι την τελευταία στιγμή, ήτοι μέχρι την συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ στις 12 Νοεμβρίου.
Αυτό αναφέρεται σε non paper που εξέδωσε η Ιπποκράτους, μετά το πέρας της σημερινής σύσκεψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει αύριο μετά τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής του ομάδας και ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στη Βουλή τη θέση του ως εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής. 

Παράλληλα διευκρινίζεται με νόημα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται, όπως αναφέρεται στο κείμενο, για πρώτη φορά αντιμέτωπη της ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων.

Εξάλλου, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο συνεδριάζει αύριο, στις 11πμ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ στην Ιπποκράτους προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του Κινήματος, για την ψήφιση των προωθούμενων ρυθμίσεων.

.Ισόπαλοι Άρης και Ολυμπιακός μετά από συναρπαστικό παιχνίδι


Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι Άρης και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο «Κλ. Βικελίδης» για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, στο 3΄με τον Παπαστεριανό και στο 79΄με τον Αγκάνθο, ενώ ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τους  Αμπντούν (πεν. 9΄) και Χολέβας (82΄). 

."Βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου"


«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που αφορούν στην Ελλάδα» επανέλαβε με νέα δήλωσή του σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

Η δήλωση έγινε με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής πέντε διεθνών οργανισμών: ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε καταρχάς ότι οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 και στις 19 Οκτωβρίου για τον ΕΜΣ, την κατεύθυνση της ΕΚΤ, το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Τραπεζική Ένωση σε συνδυασμό με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, «θα συμβάλλουν στην έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση, που ήταν μια κρίση αστάθειας και αμφιβολίας».

.Αλ. Παπαρήγα: Η καταψήφιση των μέτρων, η αρχή λαϊκής αντεπίθεσης ριζικής ανατροπής


«Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συσπειρωθεί στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα», δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επισημαίνοντας «ότι δεν πρέπει το αίτημα να είναι μόνον η καταψήφιση, 

γιατί ακόμα και αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της ΕΕ θα  έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν λέγοντας "δεν δίνουμε τη δόση", τιμωρώντας δηλαδή την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, και από αυτή την άποψη εμείς παλεύουμε για να καταψηφιστούν τα μέτρα και να είναι η αρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης». 

«Από "τα πάνω" οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν έλθει τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστική αλλαγή, επομένως πρέπει να υπάρχει λαϊκή αντεπίθεση ριζικής ανατροπής? (καθώς) χωρίς αποδέσμευση (από την ΕΕ), οριστική διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική καταψήφιση των μέτρων», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

.Παρέλαβε το «Χρυσό Παπούτσι» ο Μέσι


Το «Χρυσό Παπούτσι» παρέλαβε σήμερα ο Λιονέλ Μέσι, ο σκόρερ των 50 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρίσκεται εδώ μαζί μου σήμερα. Είναι μεγάλη η παρουσία του κόσμου. Προφανώς βέβαια, αυτό είναι ένα ομαδικό βραβείο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Αυτό κυρίως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βραβείο. Κι αν υπάρχει ένα βραβείο για την επίτευξη τερμάτων, αυτό εδώ είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο», δήλωσε ο Αργεντινός άσος παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον παλαίμαχο της «Μπάρτσα», Λουίς Σουάρες, νικητή του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» το 1960.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μέσι κερδίζει το «Χρυσό Παπούτσι». Πρώτη φορά νικητής αναδείχτηκε τη σεζόν 2009-10. 

.Αλ. Τσίπρας: «Το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει»


«Το πολιτικό σύστημα που καταρρέει ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη επιρροή πια που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και προσέθεσε ότι «είναι μάταιες αυτές οι προσπάθειες».

«Το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει, μια πολιτική που καταδικάζει την ελληνική κοινωνία σε αναξιοπρέπεια, καταδικάζει την οικονομία σε καταστροφή» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισεότι «πολύ σύντομα η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο τον λαό.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την αποκάλυψη της "λίστας Λαγκάρντ", είπε πως η δίωξη του δημοσιογράφου, «σε συνδυασμό με το γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί και που αποτελεί συνείδηση για κάθε Έλληνα πολίτη, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» και προσέθεσε: 

«Δεν μπορεί στην Ελλάδα, που έχει γονατίσει από αυτήν την επίθεση τα τελευταία χρόνια, να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν».

Εξάλλου, «εκρηκτικά», χαρακτήρισε ο κ. Τσίπρας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί λειτουργοί, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τις Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η επίθεση που γίνεται, αυτήν τη στιγμή, από τη μνημονιακή κυβέρνηση, από το μνημόνιο κι απ΄ όλους όσοι θέλουν να επιβάλουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς και τα εισοδήματα των Ελλήνων δικαστών, διακινδυνεύει, 

όχι μονάχα την αξιοπρέπεια των δικαστικών λειτουργών, αλλά και την ίδια την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των δικαστών, οι οποίοι, όπως είπε,  διεκδικούν αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να ασκούν απερίσπαστοι το λειτούργημά τους. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.