.Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία... Δήμος Ζωγράφου

Ο Δήμος Ζωγράφου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, θέλοντας να δείξει έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό προς τους ηλικιωμένους, διοργανώνει εκδήλωση με ζωντανή μουσική προς τιμήν τους,
την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00
στην πλατεία Τερζάκη (Άνω Ιλίσια). 


Η «Παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου κι έχει ως στόχο την αναγνώριση της συμβολής των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε τόπου, μέσω της βοήθειας που παρέχουν στα παιδιά και στα εγγόνια τους και της ανάληψης ολοένα και μεγαλύτερης εθελοντικής δράσης. 

Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν.

.Ευκαιρία για την οικονομία...

Η κυβέρνηση τελικά πείσθηκε. Και παράλληλα φαίνεται να πείσθηκε και η τρόικα. Αλλος τρόπος εξόφλησης οφειλών εκτός εκείνου των πολλών δόσεων δεν υπάρχει. Και ιδιαίτερα των οφειλών των επιχειρήσεων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των 100 χιλιάδων μικρών και των 10 χιλιάδων μεγαλύτερων επιχειρήσεων κυμαίνονται από 37 μέχρι 42 δισ. ευρώ, τα οποία είναι χρέη σε τράπεζες, στο Δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία, σε προμηθευτές, ακόμη και σε εργαζόμενους.

Αν και πόσοι θα ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση -και κυρίως θα παραμείνουν συνεπείς στην υποχρέωσή τους- είναι κάτι που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει, αλλά οι εκτιμήσεις μιλάνε για τεράστια οφέλη όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Και είναι εύλογο. Δεν θα εισπραχθούν μόνο οφειλές, αλλά θα διατηρηθούν σε λειτουργία ή θα επαναλειτουργήσουν επιχειρήσεις και έτσι θα διασωθούν θέσεις εργασίας.

Αντικειμενικά είναι ό,τι ευνοϊκότερο θα μπορούσε να γίνει. Οταν μάλιστα διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις και η όλη διαδικασία τίθεται υπό τον έλεγχο των τραπεζικών αλλά και δικαστικών αρχών, είναι προφανές ότι οι όποιες ρυθμίσεις δεν θα γίνουν μόνο με τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο αλλά και με τη δικαστική εγγύηση της ισότιμης κρίσης όλων. Και κυρίως μέσα σ' ένα σύντομο χρονικό διάστημα, το πολύ ένα τρίμηνο, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τις προοπτικές τους.

Αν μάλιστα συνεκτιμηθεί ότι παράλληλα θα προχωρήσει και η διαδικασία της εξόφλησης σε πολλές δόσεις και των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών, είναι προφανές ότι διαμορφώνονται προϋποθέσεις ουσιαστικής ενίσχυσης των εσόδων αλλά και γενικότερης κινητικότητας στον χρηματοπιστωτικό καθώς και στον επιχειρηματικό τομέα. Δεν πρόκειται μόνο για προσπάθεια επίλυσης ενός μεγάλου προβλήματος, αλλά και για μια σημαντική ευκαιρία για την οικονομία.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Κόντρα Χριστοφιλοπούλου-Μητρόπουλου για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο

Δεν θα πάρει σύνταξη όποιος διαπιστωθεί ότι κατέθεσε πλαστό πτυχίο, προκειμένου να προσληφθεί στο Δημόσιο, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου, τόνισε η αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από την εφαρμογή του νόμου και μετά, όποιος κάνει αίτημα για να βγει σε σύνταξη, όποιος παραιτηθεί από το Δημόσιο προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί θα ελέγχονται όλα τα χαρτιά του. Αν βρεθεί ότι έχει προσληφθεί με πλαστό πτυχίο ή πλαστά δικαιολογητικά, δεν θα πάρει σύνταξη.

"Δηλαδή αν κάποιος προσλήφθηκε στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και ετοιμάζεται να παραιτηθεί για να συνταξιοδοτηθεί πιστεύεται ότι πρέπει να πάρει σύνταξη; Εμείς λέμε όχι;" υποστήριξε.

Ερωτηθείσα εάν υπάρχει θέμα αναδρομικού ελέγχου για συνταξιούχους είπε όχι.
Ωστόσο, και αναδρομικό έλεγχο ανθρώπων που έχουν ήδη βγει στη σύνταξη, βλέπει πίσω από τη διάταξη αυτή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος απάντησε:

"Δεν είναι δυνατόν κάποιος που δούλεψε στο Δημόσιο για χρόνια και έχει πάρει σύνταξη να του κοπεί η σύνταξη με τη λογική αυτού του ελέγχου και να μην μπορεί να ζήσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του".

Στη συγκεκριμένη διάταξη υπάρχει ο όρος πλαστότητα πιστοποιητικών και γνησιότητα πιστοποιητικών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα με την ορολογία αυτή, με αποτέλεσμα η κ. Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες θα αφαιρέσει τον όρο γνησιότητα, διότι το γνήσιο μπορεί να αφορά μια μη σωστή ημερομηνία ή υπογραφή. Η διάταξη θα εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες.

.Πρώτο κρούσμα του κοροναϊού MERS στην Αυστρία

Η Αυστρία ανέφερε το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS) στο έδαφός της, όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός ORF Oe 1 επικαλούμενος το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, η οποία είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη χώρα.

Φορείς μετάδοσης του MERS στον άνθρωπο ενδεχομένως να είναι οι καμήλες. Ο ιός προκαλεί βήχα, πυρετό και πνευμονία και το ένα τρίτο από τους ασθενείς που προσβάλλονται από αυτόν πεθαίνουν.

Οι γιατροί επιδιώκουν να κατανοήσουν τον τρόπο μετάδοσής του προκειμένου να ελέγχξουν την επιδημία, η οποία εκδηλώθηκε στη Μέση Ανατολή το 2012 και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει τον θάνατο 333 ανθρώπων παγκοσμίως, ενώ περισσότεροι από 850 έχουν μολυνθεί.

Η γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης σε νοσοκομείο της Βιέννης και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της θα ειδοποιηθούν και θα ελεγχθούν για τυχόν συμπτώματα, δήλωσε στον ραδιοσταθμό αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

.Ένταση στη λεωφόρο Μεσογείων, λόγω συγκέντρωσης Ρομά

Ένταση επικρατεί στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, λόγω διαμαρτυρίας Ρομά που μένουν στον καταυλισμό του Χαλανδρίου, έπειτα από απόφαση για την κατεδάφιση του καταυλισμού και απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

 Πριν ακόμα μεταβούν εκεί αστυνομικές δυνάμεις για την εφαρμογή της απόφασης, περίπου 40 άτομα, έχουν συγκεντρωθεί στη Λ. Μεσογείων, όπου έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έχουν κλείσει μέρος του κατερχόμενου ρεύματος, όπου η κυκλοφορία γίνεται με δυσχέρεια.

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται στην συγκεκριμένη περιοχή εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποφασίστηκε η μετεγκαταστασή τους στα Μέγαρα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.