.Δημόσιες συνεδριάσεις της προανακριτικής ζητά ο Χ. Μαρκογιαννάκης


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απέστειλε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, από τον οποίο ζητεί, να εισηγηθεί η Διάσκεψη των προέδρων αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, ώστε να είναι δημόσιες οι συνεδριάσεις της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος της Προανακριτικής τονίζει ότι οι εργασίες δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που πρέπει, λόγω των εντάσεων που δημιουργούνται καθημερινά και αφενός- όπως λέει- αποπροσανατολίζουν την έρευνα, αφετέρου πλήττουν το κύρος του θεσμού της Βουλής και των βουλευτών.

«Δεν επιθυμώ να κατονομάσω τους υπαιτίους αυτής της κατάστασης, απλά θέλω να επισημάνω ότι δεν πιστεύω πως μπορεί να αλλάξει η εικόνα, εξαιτίας, κυρίως, της εκ χαρακτήρος ιδιαιτερότητας στην συμπεριφορά κάποιων, οι οποίοι είναι προφανές ότι το μόνο που επιδιώκουν είναι η παρέλκυση» επισημαίνει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Και προσθέτει: «Μια τέτοια λύση μπορεί να προσκρούει στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ο οποίος επιβάλλει τη μυστικότητα της προδικασίας και του οποίου οι διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως εν προκειμένω, αυτό όμως δεν αποκλείει την δια νεοτέρου νόμου διαφορετική ρύθμιση, η οποία μάλιστα και είναι απόλυτα δημοκρατική».

«Άλλωστε και σήμερα, η μυστικότητα των εργασιών της Προκαταρκτικής Επιτροπής παραβιάζεται συστηματικά, στις περισσότερες περιπτώσεις δε, η πληροφόρηση μεταβάλλεται σε παραπληροφόρηση» καταλήγει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

.I. Αλαφούζος: «Ακόμη δίνουμε μάχη για επιβίωση»


Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να δίνει μάχη για επιβίωση, αλλά θα καταφέρει να φτιάξει ανταγωνιστική ομάδα, έστω και με μειωμένο μπάτζετ, τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος, στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του "τριφυλλιού".

«Εγώ παριστάνω την... τρόικα στον Παναθηναϊκό. Ήξερα ότι θα δεχτώ έντονη κριτική, αλλά δεν τέθηκε καν δίλημμα τότε (σ.σ. όταν ο ίδιος ανέλαβε την ΠΑΕ) γιατί δεν υπήρχε άλλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των "πρασίνων", που επισήμανε ακόμη προς τους δημοσιογράφους: «Ξεχνάτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ακόμα δίνει τη μάχη για την επιβίωση.

 Ο Παναθηναϊκός για τον οποίο συζητάμε δεν είναι ο κανονικός Παναθηναϊκός. Είναι ειδικές οι συνθήκες. Πολλές φορές μας ασκείται άδικη κριτική και πρέπει όλοι να το αναλογιζόμαστε αυτό».

.Προσχώρησε στην "Ελλήνων Πρωτοβουλία" ο Γιάννης Μανώλης


Ο συνδικαλιστής και πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης, ο οποίος αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησε σήμερα στο φόρουμ ?Ελλήνων Πρωτοβουλία?, δηλώνοντας ότι αν και δεν είναι ούτε ακαδημαϊκός, ούτε πολύ νέος, αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του φορέα.

Ο κ. Μανώλης τόνισε ότι «θα δώσω χωρίς ανταλλάγματα και την ψυχή μου, ως απλός στρατιώτης, σε μια κίνηση που έχει στόχο να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα μιας χώρας ισοπεδωμένης από ένα απαξιωμένο αρχηγοκεντρικό πολιτικό σύστημα, στο οποίο ο βουλευτής δεν έχει άποψη, ούτε στο κόμμα, ούτε στη Βουλή».

.Αποκαλύπτουν πώς εξαπλώνεται η ηπατίτιδα C μέσω τοξικομανών


Πρώτη φορά Έλληνες και Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να εξιχνιάσουν τον τρόπο που εξαπλώνεται σε ένα πληθυσμό η ηπατίτιδα C. Ρόλο - κλειδί παίζουν οι τοξικομανείς που χρησιμοποιούν σύριγγες. Καθένας απ΄ αυτούς, που είναι ήδη φορέας της ηπατίτιδας, μολύνει κατά μέσο όρο άλλους 20, δέκα από τους οποίους μέσα στα πρώτα δύο χρόνια μετά την αρχική μόλυνση του χρήστη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γκίκα Μαγιορκίνη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με επιστήμονες του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής) και του Imperial College του Λονδίνου (Σχολή Δημόσιας Υγείας), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό υπολογιστικής βιολογίας "PLoS Computational Biology", 

σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν στοιχεία για τους χρήστες ναρκωτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν ενέσεις. Όπως ευελπιστούν, τα ευρήματά τους θα οδηγήσουν σε πιο έγκαιρη διάγνωση και έλεγχο της εξάπλωσης της νόσου, προτού εξελιχτεί σε επιδημία.

Σ΄ ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 180 εκατ. άνθρωποι ζουν με τον ιό της ηπατίτιδας C, οι περισσότεροι χωρίς καν να το γνωρίζουν. Όσοι είναι φορείς, συχνά δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, παρά, αφ? ότου περάσουν 20 χρόνια και στο μεταξύ μολύνουν άλλους ανθρώπους, χωρίς να το συνειδητοποιούν

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.