.Σόιμπλε: Η Βρετανία να μην εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε τη Βρετανία σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα να μην «εκβιάζει» τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσπάθειά της να ανακτήσει εξουσίες από τις Βρυξέλλες.

«Θέλουμε να κρατήσουμε τη Βρετανία στην ΕΕ και όχι να την ωθήσουμε εκτός» αυτής, είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. «Αλλά θα πω επίσης ότι αυτό δεν σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να μας εκβιάζει».

Ερωτηθείς σχετικά με τον κίνδυνο που μπορεί να παρουσιάζει ο διάλογος ο οποίος συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους στη Βρετανία σχετικά με την πιθανή διοργάνωση δημοψηφίσματος για την παραμονή -ή μη- της χώρας στην ΕΕ, ο Σόιμπλε είπε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τον υπόλοιπο κόσμο.

«Οι Βρετανοί φίλοι μας δεν είναι επικίνδυνοι. Αλλά ένα δημοψήφισμα θα προκαλούσε ανασφάλεια», έκρινε.

Ο συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι υποστηρίζει ακόμα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε πως δεν αποδέχεται το status quo και θέλει να υπάρξει μια «νέα συμφωνία», που θα επέτρεπε στο Λονδίνο να ανακτήσει κάποιες από τις εξουσίες που έχει εκχωρήσει στις Βρυξέλλες.

Πάντως, έως σήμερα έχει αποφύγει να ταχθεί ανοικτά υπέρ της διοργάνωσης ενός δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις πιέσεις που αντιμετωπίσει από το κόμμα του να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η εφημερίδα The Observer, το 56% των Βρετανών που ερωτήθηκαν θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ εάν τους δινόταν η ευκαιρία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.