."Οι Γάλλοι είναι πάντα φίλοι μας"


Εφ’ όλης της ύλης ήταν η συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών.
«Συζητήθηκαν τα πάντα», επισήμανε ο Έλληνας υπουργός μετά τη λήξη της συνάντησης.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. «Οι Γάλλοι είναι πάντα φίλοι μας», είπε.

Πριν από λίγο ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον Γάλλο ομολογό του Πιέρ Μοσκοβισί.
Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός είχε συνομιλίες και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

.«Το ελληνικό δημόσιο έχει Porsche που σκουριάζουν και δεν τις πουλάει»


Porsche που σκουριάζουν ανάμεσα σε σκονισμένες μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα της αστυνομίας με τρύπες από σφαίρες  «είδε» το Reuters σε ρεπορτάζ του για τον ΟΔΔΥ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού), τονίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο δεν καταφέρνει να βγάλει τα οχήματα σε δημοπρασία.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι ο Οργανισμός έχει καταργηθεί και έχει γίνει πλέον μια απλή διεύθυνση συνεχίζει να υπάρχει κανονικά απλώς έχει καταργηθεί το όνομα του δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του.

Οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί, όμως τα έσοδα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα και τα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του απλά σκονίζονται. Στην Αθήνα έχει γίνει μόνο μία δημοπρασία αυτοκίνητου το τρέχον έτος...

.Στουρνάρας: Η επιμήκυνση είναι στο τραπέζι


Στο τραπέζι βρίσκεται και επίσημα πλέον το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας από το Eurogroup.
Όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη συμφωνία με την τρόικα.
Ωστόσο, εκτίμησε, οι οριστικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

.«Ήταν λάθος που δεχτήκαμε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»


«Για να είμαι απολύτως ειλικρινής, ήταν λάθος που δεχτήκαμε την Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα απλά δεν ήταν έτοιμη. Είναι βασικά μια χώρα που ανήκει στην Ανατολή». 

Με αυτά τα λόγια, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ένας από τους αρχιτέκτονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν έκανε έναν απολογισμό- εκτίμηση για τα αίτια της σημερινής κρίσης του ευρώ αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος εν γένει.

Ο πρώην Γάλλος πρόεδρος έδωσε μια εξαιρετικά σπάνια κοινή συνέντευξη με τον έτερο αρχιτέκτονα της Ε.Ε., πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ.

«Χέλμουτ, θυμάμαι ότι είχες εκφράσει αμφιβολίες προτού αποδεχτούμε την Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981. Ήσουν σοφότερος από μένα. Η ευρωπαϊκή ομάδα δεν έπρεπε να αφεθεί να διευρύνεται για πάντα» πρόσθεσε ο Ντ' Εστέν απευθυνόμενος προς τον Χέλμουτ Σμιτ.

Από την πλευρά του, ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος εκτίμησε ότι «ήδη 17 χώρες είναι πάρα πολλές» και τόνισε την ανάγκη η Ευρωζώνη να είναι «μιας ταχύτητας» προκειμένου να οδηγηθεί στο μέλλον σε μια ομοσπονδία τύπου Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Για την Ελλάδα ανέφερε ότι “δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ». 

Τόνισε, ωστόσο, πως «εάν δεν μπορεί μια χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από την συμμετοχή στο κοινό νόμισμα, τότε να αποχωρήσει μόνη της». «Όταν είσαι μέλος κάποιας ομάδας πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες», κατέληξε.

.ΚΚΕ: Nέα βάσανα από το Eurogroup


«Από κανένα Eurogroup, από καμιά Σύνοδο Κορυφής, από καμιά ΕΕ, είτε με επιμήκυνση, είτε χωρίς, να μην περιμένει ο λαός άλλο από νέα βάσανα», υπογραμμίζεται σε σχετικό σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει «να γίνει η απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου ένα μεγάλο πρώτο βήμα ενάντια στην ΕΕ, το εγχώριο κεφάλαιο, την πολιτική τους και τα κόμματά τους».

.Διπλό τέλος κυκλοφορίας


Εάν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι «τυχεροί» συμπολίτες μας που θα κληθούν να πληρώσουν δυο φορές τα τέλη κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του σας ενημερώνουμε ότι θα είναι οι αμελείς ιδιοκτήτες.
Στην "τσιμπίδα" της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχουν πιαστεί 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα συμπεριλάβει το τέλος (προσαυξημένο με το πρόστιμο) στο εκκαθαριστικό σημείωμα του φόρου εισοδήματος των συγκεκριμένων φορολογούμενων.
Για τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες που έχουν παραλάβει το εκκαθαριστικό και δεν έχουν καταβάλει το τέλος κυκλοφορίας, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο για την καταβολή του. 
Υπενθυμίζεται, ότι η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται τον διπλασιασμό του τέλους κυκλοφορίας.

.Διαδηλώσεις οργής


Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο το μουσουλμανικό κόσμο κατέβηκαν στους δρόμους, μετά την προσευχή της Παρασκευής, για να διαμαρτυρηθούν για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που υποστηρίζουν πως προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ και τη θρησκεία τους. 
Στο Σουδάν, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με την αστυνομία. Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων για να αποτρέψει την εισβολή περίπου 5.000 διαδηλωτών στη γερμανική και την αμερικανική πρεσβεία που στεγάζονται σε διπλανά κτίρια. 
Στην Τρίπολη του Λιβάνου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν 25.
Στην Τυνησία διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν το απόγευμα στην αυλή του κτιρίου της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα, υπερφαλαγγίζοντας τους αστυνομικούς που προσπάθησαν μάταια να τους σταματήσουν εκτοξεύοντας δακρυγόνα και πυροβολώντας για εκφοβισμό στον αέρα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Τύνιδα και 28 τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.
Στο Σουδάν, εκατοντάδες εισέβαλαν στο κτήριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Γερμανίας στο Χαρτούμ, έσπασαν τζάμια και κατέβασαν τη γερμανική σημαία, υψώνοντας ισλαμική στη θέση της. 
Στο στόχαστρο βρέθηκε λίγο αργότερα και η βρετανική πρεσβεία, χωρίς όμως να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές.
Νωρίτερα, η αστυνομία είχε κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να αποτρέψει περίπου 5.000 διαδηλωτές από το να εισβάλουν στη γερμανική και την αμερικανική πρεσβεία, που στεγάζονται σε διπλανά κτήρια στην πρωτεύουσα του Σουδάν. Τελικά, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

Στη Νιγηρία στρατός πυροβόλησε στο αέρα για να διαλύσει μια ομάδα ανθρώπων που ετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της αντιισλαμικής ταινίας κοντά σε τέμενος της πόλης Τζος, στην κεντρική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του στρατού.
Στο Πακιστάν το ισλαμικό κόμμα Τζαμάατ ε-Ισλάμι και η ριζοσπαστική οργάνωση Τζαμάατ-ουντ-Ντάουα οργάνωσαν διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως οι διαδηλωτές δεν ξεπερνούσαν τις μερικές εκατοντάδες.

.Εισβολή σε κατάστημα ψιλικών αλλοδαπού, στον Άγιο Παντελεήμονα


Εισβολή ομάδας περίπου δέκα αγνώστων στο κατάστημα ψιλικών που διατηρεί στον Άγιο Παντελεήμονα, κατήγγειλε Πακιστανός υπήκοος, το μεσημέρι στην Αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο καταστηματάρχης, γύρω στις 12 το μεσημέρι, περίπου δέκα άτομα μπήκαν στο ψιλικατζίδικο, πήραν αναψυκτικά και τα μοίρασαν στον κόσμο που περνούσε απ' έξω. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και εξαφανίστηκαν.

Ο Πακιστανός δήλωσε το περιστατικό περίπου δύο ώρες αργότερα, ενώ από την αστυνομία διενεργείται προανάκριση για την υπόθεση.

.Τροχαίο με 4 νεκρούς και 37 τραυματίες στη Θεσσαλονίκη


Τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς και 37 τραυματίες Ρώσους τουρίστες έγινε τα ξημερώματα, έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανατράπηκε. Το δυστύχημα έγινε στο δρόμο Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.

Όπως είπε στο ΑΜΠΕ, ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης, οι Ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έβρεχε, ενώ χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να εγκαταλείψουν το λεωφορείο.
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Γεννηματάς πήραν 20 από τους Ρώσους τουρίστες.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείο Γεννηματάς , Παύλος Παπαδόπουλος, από το νοσοκομείο αποχώρησαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεια 20 άτομα, 
ενώ οι υπόλοιποι 17 ( δύο ενήλικες και ένα παιδί) αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά. Κανείς από τους τραυματίες αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διακομίστηκαν οι υπόλοιποι 9 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ.Από αυτούς, δύο αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ένας τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.