.Αρχίζουν περιπέτειες για Καζάκο...(ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)


Σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μ’ ένα πόρισμα 34 σελίδων, προτείνει την παραπομπή για πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «ΔΑΔΑ» κ. Ιωάννη Καζάκου.
Αφού  εξέτασε  τις συνθήκες πρόσληψης 14 εργαζομένων υπαλλήλων στις μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες του Δήμου (Δημοτική Συγκοινωνία και Δημοτικά Πάρκα) επί Δημαρχίας του δίνει απευθείας εντολή στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (κ. Καλογερόπουλο) να ασκήσει πειθαρχική δίωξη με το ερώτημα της αργίας  «κατά του Ιωάννη Καζάκου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ζωγράφου ο οποίος διατέλεσε Πρόεδρος των Δ.Σ. των Αστικών μη Κερδοσκοπικών Δημοτική Συγκοινωνία και Δημοτικά Πάρκα»,  
γιατί σύμφωνα μετα συμπεράσματα της έκθεσης με πράξεις του μεταφέρθηκαν στην ΚΕΑΔΗΖ 14 άτομα  τα οποία δεν είχαν εργασιακή σχέση με τις εταιρείες,
γιατί προσέθεσε σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου υποτιθέμενη εξουσιοδότηση προς το πρόσωπό του,ώστε να ορίσει 8 ονόματα σε χρόνο μεταγενέστερο της απόφασης,
γιατί προκείμενου να αποδείξει ότι υπήρχε εργασιακή σχέση των 14 αυτών ατόμων υπέγραψε συμβάσεις αορίστου χρόνου σε χρόνο μεταγενέστερο την ημερομηνίας πρόσληψής τους τις οποίες έστειλε στους Ελεγκτές Επιθεωρητές  Δημόσιας Διοίκησης για να τους παραπλανήσει, 
γιατί  υπέγραψε αποφάσεις των Δ.Σ των εταιρειών (Δημοτική Συγκοινωνία Δημοτικά Πάρκα)  που ποτέ δεν πάρθηκαν, για παροχή δικαιώματος πολλαπλής απασχόλησης, τις οποίες έστειλε και αυτές στους Ελεγκτές Επιθεωρητές  μαζί με καταστάσεις μισθοδοσίας,
γιατί  έδωσε αναληθής απαντήσεις σε θέματα απασχόλησηςαυτών (των 14 εργαζομένων) στη διάρκειας της ΕΔΕ που διεξήχθη από τους Ελεγκτές Επιθεωρητές .

Το πόρισμα επιπλέονζητάει να ασκήσει ο Δήμος Ζωγράφου πειθαρχική δίωξη σε βάρος λογίστριας, (πολύκοντινό πρόσωπο του k. Καζάκου) διότι ισχυρίστηκε αναληθώς ότι οι παραπάνω 14εργαζόμενοι ήσαν υπάλληλοι του Δήμου, ενώ δεν ήσαν και ενώ όλοι οι υπάλληλοι τουΔήμου πληρώνονται από την Τράπεζα, οι συγκεκριμένοι 14 εργαζόμενοι πληρώνονταναπό την ίδια.
Για τηναναζήτηση ποινικών ευθυνών  το ΣώμαΕπιθεωρητών Ελεγκτών ζητάει να διαβιβαστεί το πόρισμα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών,στο Πταισματοδικείο Αθηνών που εξελίσσεται η έρευνα μετά από τη μήνυση του Κωστόπουλου γιατί περίμενε το πόρισμα  και στο ΙΚΑ Ζωγράφου γιατί οι 14 εργαζόμενοι είχανκαταγγείλει το Δήμο ότι δεν τους έβαζε ένσημα.
Το πόρισμα τοοποίο είναι οριστικό, διότι συνετάγη μεν από δυο ελεγκτές,  αλλά υιοθετήθηκεαπό το σώμα των Επιθεωρητών, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, έχει σταλείστους κεντρικούς αποδέκτες  δηλ. στο ΔήμοΖωγράφου, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κοινοποιείται (το έχουν ήδη λάβει) στοΥπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γραφείο Υπουργού και στονΓενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή.

Ανοίγει μια υπόθεσημε μεγάλο βάθος, με μακροχρόνια εξέλιξη, που δεν ξέρεις «τι φίδι» θα βγει καιγια ποιόν, γιατί όπως προκύπτει, το πόρισμα εμπλέκει πολλούς και όχι μόνον τον κ. Καζάκο, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πηγή: 
http://www.alliapopsi.gr/news/index.php
«η άλλη άποψη στου Ζωγράφου»

.Δήλωση Κουβέλη για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα


«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε σε αυτή τη φάση» και «είναι θετικό το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της εξασφαλίζουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης», αλλά «η τρόικα και οι εταίροι μας οφείλουν, να αντιληφθούν και να αποδεχθούν ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όριά της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες. 

Χρειάζεται να καταλάβουν ότι διαπραγματεύονται και δεν επιβάλλουν», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας.

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι «η συμφωνία που επήλθε περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, αλλά και βελτιωτικές ρυθμίσεις σε θέματα όπως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η μείωση της φορολόγησης των ακινήτων, η αύξηση των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

 Περιλαμβάνει την αναγνώριση της ανάγκης να ληφθούν άμεσα μέτρα υποστήριξης των ανέργων - ιδιαίτερα των νέων και όσων ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν ενήλικα εργαζόμενο - και των ανασφάλιστων πολιτών. Μέσω της αξιοποίησης κοινοτικών πόρων, όπως αναλυτικά είχε προτείνει η Δημοκρατική Αριστερά».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμα ότι «η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η επανεξέταση του καθορισμού της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. 

Ταυτόχρονα είναι αναγκαία η ευρωπαϊκή ενίσχυση για τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού κύματος με κινητοποίηση όλων των εσωτερικών δυνάμεων και τη μόχλευση κεφαλαίων από το εξωτερικό, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισοδήματα».

Και καταλήξει σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση πρέπει να εργασθεί συστηματικά για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, καταπολεμώντας όλα τα φαινόμενα γραφειοκρατίας, σπατάλης, διαφθοράς, ιδιοποίησης των δημοσίων πόρων και φοροδιαφυγής, που στέκονται εμπόδιο στη δίκαιη προσαρμογή και την ανόρθωση της χώρας. 

Να εργασθεί για την ενίσχυση της ανάπτυξης μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων και της αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ».

.Διευκρινίσεις μετά την κριτική περί «νομιμοποίησης του φακελακίου»


Αποκλειστικά σε δώρα συμβολικής αξίας (βιβλία, στυλογράφο, κ.λπ.) και όχι «δώρα» σε χρήματα, αναφέρεται η πρόσφατη διάταξη που ψηφίστηκε και προβλέπει ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης με αφορμή «τον αδικαιολόγητο θόρυβο που προκλήθηκε» για το επίμαχο θέμα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «παρότι δεν υπάρχει καν τρίχα για να γίνει τριχιά» διευκρινίζει «έστω και εκ περισσού» ότι η επίμαχη διάταξη «ψηφίστηκε από τη Βουλή με ομοφωνία των κομμάτων, πλην ενός που δήλωσε «παρών» και ενός άλλου που δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου» και μεταγενέστερα του Ν. 4139/2013 (άρθρο 68).

Η διάταξη αυτή, αναφέρει το υπουργείο, «έχει πιο στενά όρια και από αυτά που έχει ήδη δεχθεί ο Άρειος Πάγος (απόφαση 540/1990), αλλά και όσα ασπάζεται η πλούσια θεωρία της ποινικής επιστήμης».

Παρότι είναι προφανές, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ότι «η διάταξη αυτή αναφέρεται αποκλειστικά σε δώρο συμβολικής αξίας, όπως βιβλία, στυλογράφους, κ.ά. και όχι σε δώρα ιδιαίτερης αξίας πόσο μάλλον σε χρηματική καταβολή, εντούτοις επιχειρήθηκε - για ποιους λόγους άραγε;- η μετατόπιση του δημοσίου ενδιαφέροντος από το σημαντικό στο ασήμαντο και έτσι παρεμποδίζεται ίσως η κοινωνία από το να γνωρίσει, ότι για πρώτη φορά:

α) Καθίσταται υποχρεωτική η επιβολή χρηματικής ποινής στο 50πλάσιο του ωφελήματος (φακελάκι) που αποκόμισε ο δημόσιος λειτουργός, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την ανάγκη του πολίτη,

β) Διευρύνεται ο κύκλος των δημοσίων υπαλλήλων και αυτών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που διασπάθισαν δημόσιο χρήμα ως προς τον κακουργηματικό χαρακτήρα της πράξης διαφθοράς και την επιβολή αυστηρότερης ποινής,

γ) Εισάγονται γι' αυτούς διατάξεις για την ταχεία εκδίκαση υποθέσεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των κρατικών αξιωματούχων,

δ) Παρέχεται στις ανακριτικές αρχές το δικαίωμα άρσης κάθε απορρήτου, τραπεζικού, φορολογικού, χρηματιστηριακού, όπως επίσης και δέσμευσης λογαριασμών και

ε) Θεσμοθετείται για πρώτη φορά θέση εισαγγελέα κατά της διαφθοράς».

.Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ελαφρύνσεις, πρόνοια για τους άνεργους και 15.000 απολύσεις δημοσίων


Την απομάκρυνση 15.000 υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα επανέλαβε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι φέτος είναι μία δύσκολη χρονιά διότι αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες παλαιότερων ετών και πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις. Τόνισε ότι το πρόγραμμα αρχίζει να βελτιώνεται. 

Διαμήνυσε ότι: «Η Ελλάδα σταθεροποιείται. Αργά χθες έκλεισε συμφωνία για την καταβολή της επόμενης δόσης. Προβλέπονται νέες διευκολύνσεις με περισσότερες δόσεις σε σύγκριση με εκείνο που ίσχυε», είπε.

Τόνισε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυρά.

Είπε ακόμη ότι η φορολόγηση μέσω ΔΕΗ θα μειωθεί κατά 15% και ο ενιαίος φόρος ακίνητων θα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη. 

Διαμήνυσε ότι πλέον χτίζουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Πρόσθεσε ότι στην επόμενη αναθεώρηση του προγράμματος μπαίνει ο ΦΠΑ στην εστίαση και μίλησε για προγράμματα που θα εστιάζονται στους μακροχρόνια άνεργους και τους νέους.

.Στο εδώλιο για το σκάνδαλο με τις «μετοχές-φούσκες» στο Χρηματιστήριο


Tο λεγόμενο «σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες» στο Χρηματιστήριο που φαίνεται να ζημίωσε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έφθασε δεκατρία χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχαν ασκηθεί, στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Μετά από πολύχρονες «περιπέτειες» η δικογραφία για τις χειραγωγούμενες μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που φαίνεται να έλαβαν μέρος στο αποκαλούμενο «πάρτι του Χρηματιστηρίου» το 1999 μετουσιώθηκε σε κατηγορητήριο για συνολικά 43 πρόσωπα, η δίκη των οποίων ξεκίνησε σήμερα.

Στο εδώλιο κάθονται γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές και μεσάζοντες. Ανάμεσα τους ο γνωστός ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρείας Παναγιώτης Κονταλέξης, οι επιχειρηματίες Γεώργιος Μπατατούδης, Παναγιώτης Πανούσης, Κωνσταντίνος Στέγγος και μέλη της οικογένειάς του, Σπυρίδωνας Τασόγλου κ.α.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε σε βάρος τους, οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.α.

.Βλάβη στον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία


Από χθες το βράδυ διεκόπη η λειτουργία του ενός εκ των δύο αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι στην Βουλγαρία λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο σύστημα ψύξης της γεννήτριας, ανακοίνωσε σήμερα ο σταθμός.

Το περιστατικό δεν είχε καμία συνέπεια στα "επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό", επισήμαναν οι αρχές του σταθμού.

"Η γεννήτρια της μονάδας 5 των 1.000 MW του σταθμού του Κοζλοντούι αποσυνδέθηκε από το ενεργειακό σύστημα της χώρας στις 22:39 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στις 14 Απριλίου. 

Ο λόγος της διακοπής ήταν ο εντοπισμός μιας διαρροής υδρογόνου που εξυπηρετεί στην ψύξη της γεννήτριας, η οποία βρίσκεται σε ένα συμβατικό, μη ραδιενεργό τμήμα της μονάδας", σύμφωνα με την ανακοίνωση του σταθμού.

Γίνονται εργασίες επισκευής, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο μοναδικός αυτός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας διαθέτει δύο αντιδραστήρες πεπιεσμένου ύδατος ρωσικής κατασκευής 1.000 MW έκαστος.

Οι αρχές έκλεισαν το 2002 και το 2006 υπό τις πιέσεις της ΕΕ για λόγους ασφαλείας τέσσερις παλιούς αντιδραστήρες των 440 MW έκαστος.

.Αλλεργικό ένα στα πέντε παιδιά


Ένα στα πέντε παιδιά παρουσιάζει κάποια μορφή αλλεργίας. Οι πιο συχνές αλλεργίες που παρατηρούνται στα παιδιά είναι η αλλεργική ρινίτιδα και το αλλεργικό άσθμα αλλά ενώ οι πιο επικίνδυνες είναι οι τροφικές αλλεργίες, οι οποίες όμως δεν είναι τόσο συχνές. 

Κι ενώ η αλλεργική ρινίτιδα, το αλλεργικό άσθμα και η αλλεργία από το τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας μπορούν να θεραπευτούν με τη υπογλώσσια ή υποδόρια χορήγηση ανοσοθεραπευτικών φαρμάκων, για την αντιμετώπιση των τροφικών αλλεργιών δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιο φάρμακο. Η μόνη λύση είναι η αποφυγή των τροφίμων που προκαλούν την αλλεργία.

Τα παραπάνω επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αλλεργιολόγος Λουκία Μπαλατσινού ,με αφορμή ομιλία της με θέμα:?Το αλλεργικό παιδί στο σχολείο? που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Το ποσοστό της τροφικής αλλεργίας στα παιδιά ανέρχεται στο 8% ενώ στους ενήλικες μόνο στο 1%. Αυτό, αυτό όπως εξηγεί η κ. Μπαλατσινού, οφείλεται στο ότι τα παιδιά δοκιμάζουν νέα τρόφιμα τα οποία μπορεί να τους προκαλέσουν αλλεργία. 

Για το 90% των τροφικών αλλεργικών αντιδράσεων στα παιδιά ευθύνονται το γάλα,τα αβγά,οι ξηροί καρποί-ιδίως τα φιστίκια- τα σιτηρά, τα όσπρια,τα ψάρια και τα οστρακοειδή. 

Τα πιο επικίνδυνα από τα τρόφιμα θεωρούνται τα φιστίκια ,τα ψάρια και τα οστρακοειδή. Το γάλα και τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν ατοπική δερματίτιδα και γαστρεντερικά προβλήματα όπως διάρροια και εμετό. 

Η ιδανική θεραπεία για τις αλλεργίες στα τρόφιμα είναι η αποφυγή τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

.Κρούσματα ρατσισμού διαπιστώνει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Ελλάδα


Στη δημοσιότητα αναμένεται να δώσει αύριο την έκθεσή του ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς, σχετικά με κρούσματα ρατσισμού και εγκλήματα μίσους που διαπίστωσε ότι συμβαίνουν στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη χώρα, από τις 28 Ιανουαρίου έως και την 1η Φεβρουαρίου του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην έκθεση σημειώνει ότι αρκετά από τα κρούσματα ρατσιστικής βίας και εγκλημάτων μίσους, συνδέονται με μέλη, υποστηρικτές αλλά και βουλευτές του νεοναζιστικού- όπως το χαρακτηρίζει- πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», που εισήλθε στην ελληνική βουλή, τον Ιούνιο του 2012.

Ωστόσο, ο επίτροπος Μούιζνιεκς υπογραμμίζει ότι «η Διεθνής Σύμβαση για την Κατάργηση Κάθε Μορφής Φυλετικών Διακρίσεων και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που έχουν επικυρωθεί και έχουν υπερνομοθετική ισχύ στην Ελλάδα, κάνουν δυνατή την επιβολή αποτρεπτικών, ποινικών και άλλων κυρώσεων και περιορισμών στις δραστηριότητες ατόμων που υποστηρίζουν και εμπλέκονται σε υποθέσεις ρατσιστικών και άλλων εγκλημάτων μίσους».

Το ίδιο ισχύει και για τέτοιου είδους δραστηριότητες πολιτικών οργανώσεων, περιλαμβανομένων και κομμάτων όπως η νεοναζιστική -όπως τη χαρακτηρίζει- «Χρυσή Αυγή», στις οποίες είναι δυνατό να επιβληθούν αποτελεσματικές κυρώσεις ή απαγόρευση, εάν χρειάζεται, καταλήγει ο επίτροπος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.