.ΤτΕ: 932 εκατ. ευρώ ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.141 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2.760 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013. 

Κατά την περίοδο αυτήν, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, στα οποία δεν περιλαμβάνονται έσοδα ύψους 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος, διαμορφώθηκαν σε 10.529 εκατ. ευρώ, από 10.250 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 12.595 εκατ. ευρώ, από 13.889 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2013.

Το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού (771 εκατ. ευρώ) διαμορφώνεται σε πλεόνασμα 932 εκατ. ευρώ εάν συμπεριληφθούν έσοδα ύψους 62 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου από τις κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος και αφαιρεθούν δαπάνες ύψους περίπου 99 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

.Στα 38 του, ο άνδρας γίνεται σαν τον πατέρα του, υποστηρίζει νέα μελέτη

Στην ηλικία των 38 ετών κατά μέσο όρο, ο άνδρας γίνεται όπως ο πατέρας του, αναφέρεται σε βρετανική έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και στην οποία εντοπίζονται πρόδρομες ενδείξεις που δείχνουν ότι, αυτό ήταν, έχετε πλέον εισέλθει στην κατηγορία των «γέρων».

Το να αποκοιμιέσαι μπροστά στην τηλεόραση και να έχεις μια ορισμένη δική σου θέση, στην οποία ουδείς άλλος έχει δικαίωμα να κάθεται, έρχονται επικεφαλής ανάμεσα στις εν λόγω ενδείξεις σύμφωνα μ' αυτή τη μελέτη, η οποία παραγγέλθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Gold και βασίζεται στις μαρτυρίες 2.000 ανδρών και γυναικών που ζουν σε ζευγάρια.

.«Πονηρά» γυαλιά αντικαθιστούν τα πραγματικά μάτια του χρήστη!

Τα «έξυπνα» γυαλιά της Google μπορεί να έχουν τραβήξει την προσοχή του κοινού, όμως Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν κάτι ακόμη πιο «πονηρό»: γυαλιά-υπολογιστές, με την ονομασία AgencyGlass, που δημιουργούν κινούμενες εικόνες, οι οποίες αντικαθιστούν τα πραγματικά μάτια του χρήστη. 

Έτσι, κάποιος που φοράει τα «πανέξυπνα» γυαλιά, μπορεί να έχει κλείσει τα μάτια του και να έχει πάρει ένα σύντομο υπνάκο, αλλά οι γύρω του νομίζουν ότι έχει κανονικά ανοικτά τα μάτια του και τους κοιτάζει!

Η παραπλάνηση μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να είναι θυμωμένος, αλλά τα τεχνητά μάτια του που δημιουργούν τα γυαλιά, δείχνουν τα ακριβώς αντίθετα θετικά συναισθήματα - ή το αντίστροφο.

Ο δημιουργός των γυαλιών καθηγητής Χιροτάκα Οσάβα, σύμφωνα με το BBC, δήλωσε ότι τα γυαλιά του μπορούν να φανούν χρήσιμα σε διάφορους επαγγελματίες που συχνά έρχονται σε επαφή με πελάτες και γενικά με ανθρώπους, όπως νοσοκόμες, σερβιτόρους, δασκάλους, κάθε είδους θεραπευτές κ.α., 

που θα ήθελαν να δείχνουν στους άλλους συγκεκριμένες συναισθηματικές αντιδράσεις, την ώρα που στην πραγματικότητα είναι απασχολημένοι με κάτι άλλο ή απλώς αφηρημένοι (φυσικά τα γυαλιά θα ήσαν εξίσου χρήσιμα στους πελάτες ή στους μαθητές, που θα ήθελαν επίσης να ξεγελάσουν τους άλλους σχετικά με το τι νιώθουν ή κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή).

.Έργα στη Σπιναλόγκα ενόψει της ένταξής της στα πολιτιστικά μνημεία της Ουνέσκο

Δεκαέξι κτίρια του οικισμού της Σπιναλόγκας πρόκειται να στερεωθούν και να καθαριστούν με την προοπτική να εξυπηρετούν στο μέλλον χρήσεις του αρχαιολογικού χώρου. Παράλληλα με τις στερεώσεις των κτιρίων, μια δεύτερη μελέτη προβλέπει τη βελτίωση της προσβασιμότητας των τουριστών στη νησίδα που η ιστορία της σημαδεύτηκε από τη λειτουργία της ως Λεπροκομείο, για πάνω από μισό αιώνα.  

Τις δύο μελέτες ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, τη Μ. Τρίτη,  καθώς, τόσο η μεγάλη επισκεψιμότητα στο νησί όσο και η ένταξη του στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ επιτάσσουν εργασίες ανάδειξης.

«Η όψη του νησιού είναι σήμερα εντελώς διαφορετική», επισήμανε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στα πολλά έργα που έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια στο μικρό νησί, «έργα για τα οποία έχουν δαπανηθεί «κάποια εκατομμύρια ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα έργα έχουν χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.