.Το μείζον και το έλασσον

*Σε αυτήν τη χώρα* που το 35% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν (δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ) όλα είναι πιθανό να συμβούν. Η ευκολία με την οποία προσχωρούμε και ενίοτε υιοθετούμε θεωρίες συνωμοσίας είναι χαρακτηριστική μιας λογικής καφενείου που όλα τα «σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει». 

Αυτή η ελαφρότητα δίνει χώρο και λόγο σε πάσης φύσεως ακραία στοιχεία που επιδιώκουν την ανωμαλία και τη διάλυση των πάντων, αρκεί να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους. *Τα όσα συμβαίνουν* εσχάτως με την υπόθεση Μπαλτάκου και τα συνακόλουθα δεν είναι αθώα παιχνιδάκια που πρέπει να περνούν απαρατήρητα ή να χαίρονται ... περισσότερα »

.Μια άνιση εκλογική αναμέτρηση

 Από τη δεκαετία* του '60 που απέκτησα εκλογικό βιβλιάριο υπήρξαν κάποιες εκλογικές αναμετρήσεις που για διαφορετικούς λόγους τις θεώρησα ιδιαίτερα σημαντικές. Αλλοτε λόγω της κρισιμότητας της ψήφου κι άλλοτε λόγω προσωπικών μου αδιεξόδων. 

Αυτή τη φορά τόσο οι αυτοδιοικητικές όσο και οι ευρωβουλευτικές έχουν μια πρωτόγνωρη ιδιαιτερότητα, που πιστεύω ότι κανένας υπεύθυνος πολίτης δεν θα πρέπει ν' αγνοήσει. *Για τις αυτοδιοικητικές* το πρόβλημα είναι, λίγο ή πολύ, γνωστό. Αν πραγματικά έχουμε κουραστεί να ψηφίζουμε με βάση τις κομματικές υποδείξεις, δεν έχουμε παρά να αγνοήσουμε τα... περισσότερα »

.«Με τις ευρωεκλογές να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς»

« Με τις ευρωεκλογές αυτές θέλουμε να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο κανάλι Rai Tre, της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης και την εκπομπή πολιτικής εμβάθυνσης «In mezz'ora» της δημοσιογράφου Λουτσία Ανουντσιάτα. 

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες κρατούν το μέλλον τους στα χέρια τους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «η πολιτική της κοινωνικής αποσύνθεσης και της μείωσης των δημοκρατικών ελευθεριών οδηγεί σε αδιέξοδο». Σε σχέση με την πορεία του ιταλικού ψηφοδελτίου «η 'Αλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ...περισσότερα »

.Ετοιμάζουν την ανατροπή Βενιζέλου...Ποιοι θα θέσουν θέμα αλλαγής ηγεσίας

Συνέδριο επανίδρυσης για αλλαγή ηγεσίας και αποκατάσταση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος αναμένεται να ζητήσουν μετά τις ευρωεκλογές κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν ανήκαν στην κατηγορία των «δελφίνων» και σήμερα βρίσκονται σε φάση συνεννόησης με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νίκο Ανδρουλάκη. 

Ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η προσωπική σύγκρουση του Ευ. Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου, η εν λόγω πρωτοβουλία θα έχει ως αφετηρία την οργανωμένη βάση του κόμματος καθώς το αίτημα για τη διεξαγωγή συνεδρίου θα είναι αποτέλεσμα πανελλαδικής κινητοποίηση...περισσότερα »

.«Tώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού»

«Οι επόμενοι δύο μήνες έως τις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά πυκνοί, κρίνεται η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού γιατί η χώρα μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη Τύπου για τις προτεραιότητες του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους 6 πυλώνες (πολιτικός, δημοσιονομικός, αναπτυξιακός, κοινωνικός, θεσμικός, διεθνής και ευρωπαϊκό... περισσότερα »

.Παπανδρέου: Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες, θέλω να βοηθήσω την Ελλάδα

«*Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω. Δεν έχω καμία προσωπική φιλοδοξία. Θέλω να δω την Ελλάδα να πετυχαίνει*», απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, στο περιθώριο συνεδρίου στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη στάση του στον απόηχο της υπόθεσης Μπαλτάκου. 

Ο κ.Παπανδρέου κλήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα αν η χώρα αντέχει μια ακόμη πολιτική κρίση και αν έχει χρόνο για άλλον ένα εκλογικό κύκλο. «Εκλογικοί κύκλοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν και *ο λαϊκισμός δεν μπορεί να κερδίζει πάντα*, αν υπερασπι...περισσότερα »

.Ποιος είναι τελικά ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

Το ευρύ κοινό άκουσε το όνομα του Παναγιώτη Μπαλτάκου όταν ανέλαβε το νευραλγικό ρόλο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Πολλώ δε μάλλον που απέκτησε σε μία νύχτα υπερεξουσίες. Καμία πρόσληψη δεν μπορούσε να ισχύσει σε όλη την επικράτεια αν δεν υπέγραφε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος. Διατηρούσε στενή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά από την εποχή που ήταν νέοι. 

Γι΄αυτό ακόμα και μετά την αποπομπή του τον αποκάλεσε με το μικρό του όνομα: «Για μένα είναι Αντώνης εδώ και 35 χρόνια. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα, γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμ...περισσότερα »

.«Τρίτο πακέτο ίσως, κούρεμα ποτέ ξανά»

Πότε ξανά δεν θα γίνει κούρεμα στο ελληνικό χρέος τονίζει γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μιλώντας στην*«Καθημερινή*» δεν αποκλείει μία άλλη μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά είναι ξεκάθαρος για το κούρεμα. Εμφανίζεται υπέρ ενός τρίτου πακέτου βοήθειας με νέους όρους, δηλαδή νέο μνημόνιο. 

Αναφέρεται στις συζητήσεις του με τον «Ευάγγελο», όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν ομόλογός του. Παραδέχεται ότι βρέθηκε στην Αθήνα –όπου αναμένεται και η καγκελάριος Μέρκελ την προσεχή εβδομάδα– για να δείξει ότι «το Βερολίνο στηρίζει την Ελλάδα σε αυτήν την πορεία». ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.