.114,6 EKAT. ΣΕ 63 ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ...

Απόφαση που προβλέπει τη διάθεση ποσού 114.620.678,30 ευρώ σε 63 δήμους της χώρας, για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νομό δικαιούχους για τους μήνες Μάιο – Ιούνιο του 2013 υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης...
Το εν λόγω ποσό κατανέμεται από το λογαριασμό που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ο οποίος ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον ο κ. Μιχελάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία κατανέμεται το ποσό των 5.598.175 ευρώ στις Περιφέρειες για την καταβολή του διατροφικού επιδόματος στους δικαιούχους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς, στους μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς για τον Ιούλιο του 2013.

.TA EΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ...

Καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση, αλλά και γενικότερα για το μέλλον της στην Ευρωζώνη θα είναι οι συζητήσεις τους επόμενους μήνες και οι αποφάσεις που θα λάβουν... οι εταίροι για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. 

Τις τελευταίες εβδομάδες οικονομολόγοι, αναλυτές και αγορές εκφράζουν σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με τις προοπτικές εξόδου της χώρας από το σημερινό αδιέξοδο, προτάσσοντας κυρίως το πρόβλημα του δημοσίου χρέους. Οι εταίροι από την πλευρά τους γνωρίζουν πολύ καλά, το γνώρι... περισσότερα »

.ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ALTER

Με μόλις μια ψήφο κατά και δύο αποχές περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό) του τηλεοπτικού σταθμού Alter συμφώνησαν με την πρόταση του μετόχου του σταθμού Γιώργου Κουρή, για τμηματική...

αποζημίωση των δεδουλευμένων καθώς και στο πλάνο εξυγίανσης της εταιρείας που προτάθηκε.Αυτό που μένει ακόμη ανοιχτό είναι ο τρόπος που θα μοιραστεί ένα ποσό της τάξης των 2.000.000 ευρω το οποίο αποτελεί προκαταβολή δεδουλευμένων και ο τρόπος κατανομής του θα αποφασισθεί από την γενική συνέλευση των εργαζομένων.
Η εξέλιξη είναι σημαντική, αφού εάν υπάρξει τελική συμφωνία ερχόμαστε πιο κοντά στο ενδεχόμενο το κανάλι να ξαναεκπέμψει σύντομα…

.Διαθεσιμότητα: Αντίστροφη μέτρηση για 17.300 υπαλλήλους- Όλα τα κριτήρια

Λήγει σήμερα η προθεσμία που έχει δώσει του Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα Υπουργεία, για να αποστείλουν τα στοιχεία από τα οποία θα προκύψουν τα πρώτα συμπεράσματα για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα ενταχθούν τόσο στο πρώτο (υπόλοιποι 4.800 υπάλληλοι) του Σεπτεμβρίου όσο και στο δεύτερο (12.500 υπάλληλοι) κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου, δηλαδή, συνολικά 17.300 εργαζόμενοι. 

Οι γραμματείς των Υπουργείων θα αποστείλουν τα στοιχεία στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και κατόπιν οι κ.κ. *Μητσοτάκης** *και* **Στουρνάρας*, με την υπογραφή και του συναρ... περισσότερα »

.Στη φυλακή αντιδήμαρχος που κατηγορείται ότι πήρε χρήματα από επιχειρηματία για να μην σφραγίσει την επιχείρηση του

Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης. 

Ο αντιδήμαρχος, που αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, συνελήφθη μετά από καταγγελία 52χρονου ιδιοκτήτη καντίνας για ποσό 1.000 ευρώ που απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο ο κατηγορούμενος  για να μην προβεί στη σφράγιση της καντίνας του.

.Δεκάδες συλλήψεις Ρομά ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συνολικά 84 άτομα συνελήφθησαν χθες κατά την αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά, στη Μεσσηνία, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ συνολικά ελέγχθησαν 943 άτομα, 619 αυτοκίνητα, ενώ προσήχθησαν 132 άτομα.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για υγειονομικές παραβάσεις, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, για παράνομη κατοχή όπλων, καθώς και 36 αλλοδαποί για παράνομη διαμονή στη χώρα.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 235 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 200 αφορούσαν παραβάσεις του ΚΟΚ και 22 υγειονομικές παραβάσεις. 
Κατασχέθηκαν 6 κιλά και 608 γραμμάρια χασίς, 4 κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια, 4 αυτοκίνητα, 35 κούτες λαθραία πακέτα τσιγάρων, ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατεδαφίστηκαν 14 παραπήγματα σε δημόσιο χώρο στη Καλαμάτα.

Σήμερα, από το πρωί είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση εκ νέου στην Αργολίδα και την Αρκαδία.

.Τελικά είναι μονογαμικό ον ο άνθρωπος;

Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες διαφωνούν γιατί ορισμένα είδη -μεταξύ των οποίων οι άνθρωποι- έχουν καθιερώσει την πρακτική των μονογαμικών ζευγαριών.

Δύο νέες βρετανικές επιστημονικές μελέτες, που καταλήγουν σε αντικρουόμενα συμπεράσματα, έρχονται να ανανεώσουν την επιστημονική διαμάχη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι επιστήμονες συμφωνούν πως οι ρίζες του ανθρώπινου ζευγαριού κάθε άλλο παρά ρομαντικές είναι.

Εν συντομία, η μια μελέτη υποστηρίζει ότι η μονογαμία εξελίχτηκε για να προστατεύει τα μωρά, ώστε να μην φονεύονται από τα ανταγωνιστικά ενήλικα αρσενικά, ενώ η άλλη έρευνα συμπέρανε ότι τα αρσενικά ανέπτυξαν μόνιμα ζευγάρια για να προστατεύουν τις θηλυκές συντρόφους τους από τους ανταγωνιστές τους.

Η πρώτη μελέτη, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Κρίστοφερ Όπι του University College του Λονδίνου, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας 
Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησε τις ρίζες της μονογαμίας σε 230 είδη πρωτευόντων θηλαστικών (μαϊμούδων και πιθήκων) σε βάθος 75 εκατ. ετών, συλλέγοντας στοιχεία για τη συμπεριφορά των δύο φύλων και στη συνέχεια εκτελώντας τις σχετικές εξελικτικές προσμοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι η κυριότερη αιτία για την εμφάνιση της κοινωνικής μονογαμίας υπήρξε η προσπάθεια αποφυγής της βρεφοκτονίας από άλλα αρσενικά, τα οποία θέλουν να εξαφανίσουν τα παιδιά των ανταγωνιστών, ώστε να κάνουν τα δικά τους.

Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τους ζωολόγους Τιμ Κλάτον- Μπροκ και Ντίτερ Λούκας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science", μελέτησε το εξελικτικό δέντρο περίπου 2.500 ειδών θηλαστικών (όχι μόνο πρωτευόντων όπως η πρώτη), ανατρέχοντας σε βάθος 170 εκατ. ετών στο παρελθόν.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.