.Συνεχίζονται για έβδομη ημέρα οι κινητοποιήσεις στην Τουρκία

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι απόψε στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, ζητώντας την παραίτηση του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται για έβδομη ημέρα και έχουν επεκταθεί σε όλη την Τουρκία από την πρώτη στιγμή.

Ο Ερντογάν, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει απόψε στη χώρα από την τριήμερη περιοδεία του στη βόρεια Αφρική, επανέλαβε νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει απέναντι στα αιτήματα των διαδηλωτών.

.Να μειωθεί ο ΦΠΑ εστίασης και ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης ζητά η ΔΗΜΑΡ

«Η παραδοχή του ΔΝΤ για λάθη στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ενισχύει το αίτημα ουσιαστικών αλλαγών» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την ομολογία του Ταμείου για λάθη στη διαχείριση του προγράμματος στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνει, πρέπει να υπάρξει τροποποίηση μέτρων που αποδείχθηκε ότι δεν αποδίδουν όπως η υπερφορολόγηση και ζητά συγκεκριμένα μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, πρόκειται για ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη ζήτηση βοηθώντας την οικονομική δραστηριότητα, χωρίς τελικά να προκαλούν μείωση στα έσοδα του κράτους.

Το κόμμα επαναλαμβάνει πως δεν θα δεχθεί μέτρα σε βάρος των μισθωτών και τονίζει πως η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδεθεί με την ανάπτυξη και την απασχόληση. 

Για αυτό, όπως λέει, είναι απαραίτητο να υπάρξει ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή ενίσχυση για αναπτυξιακές παρεμβάσεις και προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία.

.«Κάνετε ότι και στην Επιτροπή, βασανίζετε τους μάρτυρες»

Οι καυγάδες που για μήνες κυριαρχούν στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Παναγιώτη Ρήγα μεταφέρθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Για προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Έξι ημέρες είχε στα χέρια του το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου οικονομικών χωρίς να μας ενημερώνει», ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στις κατηγορίες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε: «Κάνετε αυτά που κάνετε στην Επιτροπή. Είστε η αιτία που πήγε πίσω η Επιτροπή τρεις μήνες. Βασανίζετε τους μάρτυρες, τουλάχιστον αφήστε την ολομέλεια να κάνει την δουλειά της».

.Μ. Ντράγκι: Η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι απέδωσε σε. . . «στερνή γνώση» την αυτοκριτική της έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα λάθη στο μνημόνιο της Ελλάδας το 2010 και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική πρόοδο.

«Εάν αυτή η έκθεση του ΔΝΤ, εκτός από το να αποτελεί ένα mea culpa, εντοπίζει τα αίτια των λαθών που έγιναν, θα πρέπει ασφαλώς να τα λάβουμε υπόψη στο μέλλον» δήλωσε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, και πρόσθεσε: «Συχνά, αυτά τα mea culpa αποτελούν στην πραγματικότητα (...) μια τάση να κρίνονται πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν με τα μάτια του σήμερα».

Ο κ. Ντράγκι είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια -όταν γινόντουσαν οι συζητήσεις για την προσαρμογή της Ελλάδας- το κλίμα γενικά ήταν πολύ, πολύ χειρότερο».

.Αντ. Μανιτάκης: Συγχωνεύσεις στις ανεξάρτητες Αρχές

Συναντήσεις, για τη συγχώνευση των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, με τους επικεφαλής των δύο ελεγκτικών μηχανισμών Λέανδρο Ρακιντζή και Παρασκευά Νομικό, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις λεπτομέρειες του σχεδίου νόμου.

Η συγχώνευση των δύο ελεγκτικών μηχανισμών θα ενταχθεί στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», το οποίο θα δοθεί στα κόμματα και στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με τη δημιουργία νέας ανεξάρτητης αρχής αίρονται οι υφιστάμενες επικαλύψεις των δύο φορέων και μειώνεται το δημοσιονομικό βάρος που προκαλεί η παράλληλη λειτουργία τους. 

.Τρεις θέσεις κάτω η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη

Η εθνική Ελλάδας έπεσε τρεις θέσεις και βρίσκεται, πλέον, στην 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, που ανακοινώνει κάθε μήνα η FIFA, με 1006 βαθμούς. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Βραζιλία έπεσε στην 22η θέση του κόσμου!
Στην κορυφή συνεχίζει να βρίσκεται η Ισπανία, που διατήρησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ενώ η Γερμανία παρέμεινε στη δεύτερη και η Αργεντινή στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης

.Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα 0,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε;», το 20% των ερωτηθέντων απαντάει ΝΔ (σε σχέση με 19,5% τον Απρίλιο) και το 19,5% ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ (20% τον Απρίλιο).

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13% (12%), το ΠΑΣΟΚ με 6% (7%), το ΚΚΕ με 5,5% (5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% (5%), και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%). 

Οι Οικολόγοι - Πράσινοι λαμβάνουν 1,5%. 'Αλλο κόμμα απάντησε το 5,5% (5,5%), Λευκό/Αποχή το 12% (12,5%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 9,5% (10%).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.