.Αριστερή Πλατφόρμα: Η κυβέρνηση προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι της λεηλασίας

Σε "παραζάλη" βρίσκεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, καθώς επιδιώκει να κλείσει όλα τα ανοιχτά μετωπα με το "κοαρτέτο" των δανειστών, και μάλιστα γρήγορα, προσπαθώντας, όπως αναφέρει η iskra, να "χρυσώσει το χάπι της λεηλασίας". 

Σε κεντρικό άρθρο της η iskra , προβαίνει παράλληλα σε αναλυτική καταγραφή των "αγκαθιών". Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται το θέμα των "κόκκινων" δανείων καθώς και η δημιουργία του νέου Ταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Ειδικά για το δεύτερο θέμα, οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι "νομικού χαρακτήρα" και ως εκ τούτου δε... περισσότερα »

.Θα επιλέξει να "σώσει" τον εαυτό του ή τη χώρα του;

Εθνικό συμφέρον: Δύο λέξεις που αγνοούν παντελώς τα πολιτικά κόμματα, κυρίως εκείνα που βρίσκονται στην εξουσία. Καλή ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που έτσι κι αλλιώς έχει αποδείξει ότι δεν είναι και τόσο του… εθνικού. 

Οι μέχρι τώρα επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν ένα χαρακτήρα «παρτάκια» και ακραίου κομματικού που βάζει το δικό του συμφέρον πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. 

Το είδαμε με το πρόσφατο δημοψήφισμα. Αν και ήξερε τις καταστροφικές συνέπειες για τις τράπεζες και για την οικονομία γενικότερα εκβίασε το «ναι» το οποίο ουσιαστικά έφερε ένα μνημόνιο χειρότερο από τα προηγούμενα. Και τα «πρόβατα...περισσότερα »

.O «νεκροθάφτης» της Αριστεράς

Υπάρχει όριο στην ξεφτίλα της Αριστεράς; Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, όχι οι νεόκοποι πρώην Πασόκοι, νεοδημοκράτες και λοιποί… απόκληροι της πολιτικής. 

Αλλά οι πραγματικοί αριστεροί, αυτοί που αισθάνονται ότι έχουν την αριστερά μέσα τους, πιστεύουν στις ιδέες της και ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια κόμματα της αριστεράς.

 Το ερώτημα που μπαίνει είναι ένα: Θα ψηφίσουν όλοι αυτοί τον Τσίπρα αν «συγχωνευτεί» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Διότι ήδη γίνονται διεργασίες για αναστολή της λειτουργίας του κόμματος των ψεκασμένων και για την τοποθέτηση του... περισσότερα »

.Μειώνονται οι μισθοί υπουργών και στελεχών του Δημοσίου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο την κατάθεση του νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων των υπουργών, των διοικητών ΔΕΚΟ και των προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

 «Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους…», τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντα... περισσότερα »

.Οργισμένη αντίδραση ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ Αμφίπολης για το απαράδεκτο πρωτοσέλιδο της “Αυγής”

Την αντίδραση ακόμη και από την τοπική οργάνωση μελών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης Αυγής σχετικά με την ανασκαφή στην Αμφίπολη. Συγκεκριμένα, η 

Ο.Μ. Δήμου Αμφίπολης του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει ανοιχτά τη θέση της από το επίσημο όργανο του κόμματος, ασκώντας αυστηρή κριτική, αφού η Αυγή φαίνεται να υιοθετεί ακριβώς τις «φαύλες» επικοινωνιακές τακτικές για τις οποίες καταγγέλλει την προηγούμενη κυβέρνηση. 

Η ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αμφίπολης, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα facebook της ΕΡΑ Σερρών, έχει ως εξής: «Σε μια περίοδο, κατά την οποία, η κυβέρ... περισσότερα »

.Νέες ποινές για τις πλαστές ταμειακές μηχανές

*Σαφή προειδοποίηση ότι τα κυκλώματα των πλαστών ταμειακών μηχανών θα ξηλωθούν και ότι οι παραβάτες θα δουν ποινές που «ούτε καν είχαν φανταστεί» απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.*

 Ο κ. Αλεξιάδης μίλησε για ένα φαινόμενο που είναι σε έξαρση, σημειώνοντας ότι παρά τους ελέγχους και τις προειδοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, κάποιοι συνεχίζουν αυτό το επικίνδυνο σπορ. 

Ο υπουργός δήλωσε ότι αυτός που χρησιμοποιεί πλαστή ταμειακή δεν διαφέρει από τον διαρρήκτη που μπαίνει στο σπίτι του πολίτη και τον κλέβει ή από τον ληστή μιας τράπεζας και τόνι... περισσότερα »

.Την επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ζητούν οι δανειστές

Την επαναφορά του εισιτηρίου των πέντε ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία, το οποίο κατήργησε η κυβέρνηση, ζήτησαν οι δανειστές, ανάμεσα σε μία σειρά προαπαιτούμενων, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την προθεσή του να μην επιστρέψει το εισιτήριο των πέντε ευρώ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι εκτός των άλλων θα έχει αρνητικές συνέπειες στις τσέπες των ασθενών, αλλά και το διοικητικό κόστος μίας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Πάντως, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

.FT: Ακόμη κι αν ο Σόιμπλε αντιστέκεται πεισματικά (στη συμφωνία), η Μέρκελ δεν θέλει να απομονωθεί το Βερολίνο

*Με την Ελλάδα και τους θεσμούς να βρίσκονται -όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία- ένα βήμα πριν από την επίτευξη συμφωνίας για ένα τρίτο πακέτο διάσωσης η Άνγκελα Μέρκελ αναγκάζεται να κρατήσει αποστάσεις από τον Σόιμπλε και να πει το «ναι» σε μια συμβιβαστική λύση για την Ελλάδα καθώς φοβάται μια πιθανή απομόνωση της Γερμανίας.* 

Τα παραπάνω αναφέρουν σε νέα δημοσίευμά τους οι Finacial Times, σχολιάζοντας πως Αθήνα και τρόικα είναι κοντά στην υπογραφή της τελικής συμφωνίας αυτή την εβδομάδα σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης 86 δισ. ευρώ. *Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Βερολίνο επιθυμεί ν... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.