.«Ο θερμότερος Οκτώβριος από το 1880 ήταν ο φετινός»

 Ο Οκτώβριος, όπως και όλοι οι δέκα πρώτοι μήνες του 2014, ήταν για όλο τον πλανήτη οι θερμότεροι που έχουν καταγραφεί από τότε που έχει ξεκινήσει να καταγράφεται η θερμοκρασία, το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η Αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Πρόκειται επίσης για τον 38ο συνεχόμενο Οκτώβριο όπου η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν πάνω από τον μέσο όρο αυτής του 20ού αιώνα, φτάνοντας τους 14,74 βαθμούς Κελσίου, διευκρίνισε η NOAA.

Για την περίοδο Ιανουαρίου ? Οκτωβρίου 2014, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια των ωκεανών και της ξηράς ήταν 10,3 βαθμοί Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 1,05 βαθμό τη μέση θερμοκρασία του προηγούμενου αιώνα.

.Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση να συναινέσει σε εκλογές την άνοιξη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, σε νεότερη δήλωσή του σχετικά με το θέμα των εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζει ότι «η δήλωσή μου στην πρωινή συνέντευξη αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη».
 Η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, προσθέτει ο κ. Σταθάκης, μπορεί μόνο τότε να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Στην πρωινή δήλωσή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει:

«Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία, η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή Προέδρου».

.Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη με την τρόικα

Στις 11 το βράδυ ξεκίνησε τελικώς η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας. Στην τηλεδιάσκεψη μετέχουν και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης. 

Την ίδια ώρα, το ενδεχόμενο 12μηνης παράτασης του μνημονίου έθεσε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε περίπτωση πως δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση από την τρόικα. Πρόσθεσε ωστόσο πως «υπάρχει ακόμα χρόνος έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος. 

«Αν, όμως, ξεπεράσουμε και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, τότε είμαστε οριακά», πρόσθεσε και συνέχισε «Αν δεν κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, για να το θέσουμε ήπια, εκτός και αν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, η απόφαση για ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος προγράμματος θα πρέπει να ληφθεί πριν τη λήξη του, δηλαδή πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Και αυτό γιατί η απόφαση θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια (όχι μόνο από το Γερμανικό).

Τέλος, ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες. Αυτό θα ήταν αναγκαίο, όπως είπε, και για τεχνικούς λόγους, λόγω διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις κεφαλαιακές ανάγκες ορισμένων ελληνικών τραπεζών. 

.«Αγκαλιά» με την πρόκριση στο Top-16 ο Παναθηναϊκός

Έτοιμος να κάνει check στον πρώτο του ευρωπαϊκό στόχο είναι ο Παναθηναϊκός! Επιβεβαιώνοντας τη διαφορά κλάσης, οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Τουρόβ και με το 79-69 έκαναν το πρώτο φετινό τους διπλό στη διοργάνωση!

Με το 4-2 πλέον (και δεδομένου των άλλων αποτελεσμάτων), το τριφύλλι μπορεί την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ (28/11) να νικήσει την Μπάγερν Μονάχου και να πανηγυρίσει επισήμως την πρόκρισή του στο Top-16.

Εντυπωσιακός ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που σταμάτησε στους 21 πόντους (6/7 σουτ, 8/8 βολές), ενώ μάζεψε κι 6 ριμπάουντ, 16 είχε ο Γκιστ, ενώ 14 προσέθεσε ο Παππάς!


.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.