.Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου υπερψήφισε την εισήγηση του δημάρχου Ζωγράφου ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ...


Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου, πριν από λίγο, με ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία των μελών του υπερψήφισε την εισήγηση του δημάρχου Ζωγράφου ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΡΗ περί αποδοχής εκ μέρους του δήμου της πρότασης της οικογένειας Ζωγράφου για δωρεά 
οριζόντιας ιδιοκτησίας που αντιστοιχεί στο λοιπό ποσοστό του 50% εξ αδιαιρέτου του κτήματος Ζωγράφου.

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική απόκτηση από το δήμο ΟΛΟΥ του κτήματος Ζωγράφου (και όχι μόνο του αρχικού 50%) και που θα οδηγήσει στην απόδοση του κτήματος και της βίλας Ζωγράφου στους κατοίκους του δήμου μας. 

Όλα δείχνουν ότι ένα τεράστιο θέμα που ταλάνιζε την πόλη μας από το 1972, οδηγείται στην καλύτερη για τα συμφέροντα του λαού, τακτοποίησή του

ΑΓΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
      ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

.Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει Παιδικό Θέατρο


 Όταν πέφτει η αυλαία του 26ΟΥ Φεστιβάλ Πανελλήνιων Ερασιτεχνικών Θιάσων(7-16 Σεπτεμβρίου) στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου , ανοίγει η αυλαία του Παιδικού Θεάτρου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 ΤΕΤΑΡΤΗ 19/09 (έναρξη 20:00 /Διάρκεια 70 λεπτά )
¨ Του φεγγαριού η τράτα στων αστεριών τη στράτα ¨, από το θέατρο «Φούρνο».
Ένα διαδραστικό έργο του Τάκη Χρυσούλη, που απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 7 ετών και βασίζεται στο παιχνίδι, στον αυτοσχεδιασμό και στη συμμετοχή των παιδιών.

ΠΕΜΠΤΗ 20/09 (έναρξη 19:00/ Διάρκεια 1 ώρα και 10 λεπτά )
¨ Παραμύθια από ψέμα και αλήθεια,¨ από τη Εταιρεία Θεάτρου «Παίκτες». Μία βραβευμένη παράσταση, που αποτελείται από πρωτότυπα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ και απευθύνεται σ’ όλες τις ηλικίες. Μια παράσταση με χορό και ζωντανή μουσική.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/09(έναρξη 19:00/Διάρκεια 55 λεπτά )
¨ Μήλα- Ζάχαρη – Κανέλα ¨, από το θέατρο «Φούρνο».
Ένα παραμύθι γεμάτο συνταγές για πρωτότυπες μηλόπιτες για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών. Με ηθοποιούς, κούκλες και ενεργή συμμετοχή των παιδιών .

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09(έναρξη 20:00/ Διάρκεια 90 λεπτά )
¨ Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο,¨ από το Θέατρο Πρόβα. Μια σπαρταριστή κωμωδία, εμπνευσμένη από την παγκόσμια και την Ελληνική λογοτεχνία για τις ιστορίες των λουλουδιών, που κάποτε ήταν άνθρωποι και τις περιπετειώδεις βαφτίσεις τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/09 (έναρξη 20:00/ Διάρκεια 55 λεπτά)
¨Με της μουσικής τις νότες της καρδιάς ανοίγω πόρτες ,από το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου- «Θεατρομάθεια» .
Ένα τρυφερό, διαδραστικό έργο, του Τάκη Χρυσούλη για τη Χιόνη, τη μοναχοκόρη του Βοριά που μένει μόνη στα κρύα παλάτια του πατέρα της και παγώνει τα παιχνίδια των παιδιών. Μια ιστορία για την δύναμη της φιλίας και της μουσικής που καταφέρνει να λιώσει …τους πάγους.

.Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει την κομματική πειθαρχία

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει αν τεθεί κομματική πειθαρχία στους βουλευτές στην ψήφιση του πακέτου των 11,8 δις ευρώ. 

Αυτή την απόφαση πήρε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υιοθετώντας την πρόταση του κ. Κώστα Σκανδαλίδη. 

Έτσι μετά την συμφωνία των μέτρων ο κ. Βενιζέλος θα καλέσει εκ νέου συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εκεί σε πρώτο στάδιο θα συζητηθούν τα μέτρα και θα αποφασιστεί αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα στηρίξουν. 


Σε δεύτερη φάση θα αποφασιστεί, επί την παραπάνω απόφαση, αν θα τεθεί κομματική πειθαρχία.

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, επιμένουν πως προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφόρηση για τα συγκεκριμένα μέτρα. Αντίθετα διαμηνύουν πως θα πρέπει να υπάρξει πληροφόρηση από την κυβέρνηση, αν τα μέτρα «κλείσουν» 

τελικά μέχρι την Κυριακή και λένε πως «δεν πρέπει να χαθεί δευτερόλεπτο μέχρι τότε».

.Στην τελική ευθεία τα νέα μέτρα

Επιτάχυνση των εν εξελίξει διαβουλεύσεων τόσο μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων όσο και με τους εκπροσώπους της τρόικας για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση.

Για το σκοπό ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου νέα πολύωρη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με στόχο να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, αλλά και των συγκυβερνώντων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, 


εκπρόσωποι των οποίων πηγαινοέρχονται στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως η σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους κκ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Οι πληροφορίες θέλουν η νέα –καταληκτική επί του συγκεκριμένου θέματος- σύσκεψη των αρχηγών να συγκαλείται πιθανότατα την Κυριακή, καθώς θα προηγηθεί το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρώμη, από όπου θα επιστρέψει το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση, επιμένουν αρμόδιες πηγές, το «πακέτο» θα έχει κλείσει οριστικά ως την Κυριακή και στις αρχές της εβδομάδας θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, πιθανότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχο να έχει ψηφιστεί ως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας.

Κατά πληροφορίες εξετάστηκε το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να μη φανεί ότι η κυβέρνηση φοβάμαι την κοινοβουλευτική συζήτηση, 

όμως υπάρχει προβληματισμός για την εφαρμογή της συμβατικής διαδικασίας, επειδή σε μια τέτοια περίπτωση ο Κανονσιμός της Βουλής προβλέπει τη «διπλή ανάγνωση» του νομοσχεδίου, το οποίο, κατ΄αυτόν τον τρόπο, θα είναι σε κοινοβουλευτική εκκρεμότητα για δέκα και πλέον ημέρες.       

Η παράταση της συζήτησης για τα μέτρα εκτιμούν κυβερνητικές πηγές δυσχεραίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και, 

ταυτόχρονα, συντηρεί το κλίμα των αντιδράσεων από τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται ή ακόμη και άλλους που φοβούνται ότι θα θιγούν.

Πέραν του εσωτερικού ζητήματος, η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα αξιοπιστίας και προς το εξωτερικό, έτσι ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματολογία της ελληνικής πλευράς για την επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το ζήτημα της επιμήκυνσης θα τεθεί και επισήμως από τον κ. Στουρνάρα στην τακτική σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και η κυβέρνηση θεωρεί πως με ψηφισμένο το πακέτο των μέτρων η ελληνική πλευρά θα βρει ευήκοα ώτα τόσο στο επίπεδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης όσο και στην επικείμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 18 και 19 Οκτωβρίου.

.K. Σκανδαλίδης: Η ΚΟ να αποφασίσει τη στάση μας


Τη σύγκλιση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας για να αποφασίσει τη στάση του κόμματος στα μέτρα, αλλά και να απαντήσει στο ερώτημα αν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, ζήτησε ο βουλευτής της Ά Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο πρώην γραμματέας του κόμματος ανέφερε στη διάρκεια της σύγκλισης των Οργάνων πως για την ψήφιση «η ΚΟ θα σηκώσει το βάρος ακόμη και αν υπάρξει ένα άρθρο, το οποίο είναι κατανοητό,  ή  κομματική πειθαρχία, επειδή είναι τεράστιας σημασία ζήτημα θα πρέπει να συγκληθεί η  Κ.Ο και να αποφασίσουμε».
Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης λέγοντας: «Ο πρόεδρος έθεσε για τη συμμετοχή του στην Κυβέρνηση  τρία θεμελιακά ζητήματα: 
την προγραμματική συμφωνία, την εθνική διαπραγμάτευση, το άλλο μοντέλο διακυβέρνησης»  και πρόσθεσε «σε ποιο απ΄ αυτά ανταποκρίθηκε ο Αντ. Σαμαράς και η Ν.Δ που έχουν τον πρώτο πολιτικό οικονομικό και κύριο λόγο; Σε κανένα».
Επιπλέον ο κ. Σκανδαλίδης μίλησε για τα ζητήματα που απαιτούν πολιτική βούληση, όπως φοροδιαφυγή, καύσιμα, αποδείξεις, ΦΠΑ, αντικειμενικά κριτήρια, ανταγωνιστικότητα, καρτέλ-τιμές, κράτος -ξεμπλοκάρισμα, επενδύσεις.
Συμπλήρωσε, επίσης, πως «το πολιτικό πρόβλημα υπάρχει ζήτημα συνολικής πρακτικής που δεν συνδέεται μόνο με τα μέτρα, αλλά με την πορεία ανασύστασης του  ΠΑΣΟΚ και ανασυγκρότησης του προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου».

.«Κλειδώνουν» οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις


Προθεσμία έως την Κυριακή έχει η κυβέρνηση για να κλείσει το πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ, από τα οποία μάλιστα περίπου 7 - 8 δισ. ευρώ πρέπει να προέρχονται από μισθούς και συντάξεις, σύμφωνα με όσα διαμήνυσε η τρόικα στην κυβέρνηση.

Τα δεδομένα αυτά ανέλυσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους εκπροσώπους των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τους οποίους συναντήθηκε αργά το βράδυ, μετά τη νέα συνάντηση που είχε το απόγευμα με την τρόικα. 

Για την ενίσχυση του προϋπολογισμού των μέτρων που αφορούν μισθούς και συντάξεις ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια από τα 65 σήμερα. 

Έτσι, η υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου δείχνει να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Σύμφωνα με τα Νέα, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είπε στον κ. Στουρνάρα, στο περιθώριο του άτυπου Eurogroup την περασμένη Παρασκευή, ότι το πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ πρέπει να κλείσει σε 10 ημέρες, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για να αποφασιστούν τα μέτρα στήριξης της Ελλάδας στο επόμενο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου και στη Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της τρόικας, Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ κατέστησαν χθες σαφές στον υπουργό Οικονομικών και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου ότι το πακέτο πρέπει να αποτελείται κατά τουλάχιστον 7 - 8 δισ. ευρώ από μέτρα σχετικά με περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Ετσι, οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα και όλοι οι συνταξιούχοι καλούνται και πάλι να πληρώσουν υψηλό λογαριασμό.
Σημειώνεται ότι στο πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ που είχε διαμορφώσει το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο διέρρευσε προ ημερών, προβλέπεται εξοικονόμηση σχεδόν 6 δισ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις. Επομένως, για να γίνει αποδεκτό από την τρόικα πρέπει να βρεθούν άλλα 1 - 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 θα δώσει εξοικονόμηση περίπου 1 - 1,5 δισ. ευρώ.

Τέλος, μέχρι στιγμής από την τρόικα έχει δοθεί πράσινο φως μόνο για τα 7,8 από τα 11,8 δισ. ευρώ και απομένουν άλλα 4 δισ. ευρώ σε αμφισβήτηση.

.«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης για τους επενδυτές»


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει το «Ελ Ντοράντο» των επενδυτών εξέφρασε ο νέος επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, Τάκης Αθανασόπουλος.

Μιλώντας στους Financial Times ο κ. Αθανασόπουλος προβλέπει ότι η πώληση της κρατικής επιχείρησης φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και της εταιρίας διανομών ΔΕΣΦΑ, θα υποστηρίξουν τον στόχο της άντλησης 19 δισ. ευρώ ως τα τέλη του 2015, όπως έχει συμφωνηθεί με τους διεθνείς πιστωτές.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο νέος επικεφαλής του Ταμείου είναι βέβαιος ότι μπορεί να ξεκινήσει την καθοριστική πώληση ως τις αρχές του επόμενου έτους, ανοίγοντας τον δρόμο σε μια σειρά deals υποδομών που θα δημιουργήσουν, επίσης, χιλιάδες θέσεις εργασίας ώστε να τονωθεί η οικονομική ανάκαμψη. 

«Από εδώ και πέρα, θα περιμένουμε δριμείες επικρίσεις αν αποτύχουμε να έχουμε αποτέλεσμα… Ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν σκληρά ώστε να προχωρήσει η διαδικασία», είπε σε συνέντευξή τους στους Financial Times.

«Αν μπορέσουμε να αλλάξουμε την ψυχολογία, η Ελλάδα θα γίνει Ελ Ντοράντο για τους επενδυτές. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα μας δεν είναι κορεσμένη σε κανέναν κλάδο -ειδικά στον τουρισμό», σημείωσε. 

Ήδη 14 εταιρείες έχουν ήδη επιλεγεί ως υποψήφιοι για τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ, μεταξύ των οποίων και μεγάλες εταιρείες όπως η Eni και η Edison, η Mitsui της Ιαπωνίας και η ρωσική Gazprom.

«Δεν είναι η καλύτερη στιγμή για την Ελλάδα. Πρέπει να ξεπεράσουμε το σύνδρομο αβεβαιότητας για το πόσο θα κρατήσει αυτή η ύφεση, πόσο θα παραμείνει η χώρα στο κενό», δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος.

.Εισπρακτικές εταιρίες


Σε νέες μεθόδους για την είσπραξη των χρέων και την άσκηση πίεσης προς τους δανειολήπτες επιδίδονται οι εισπρακτικές εταιρείες, φορτικές πάντα για να εισπράττουν τα χρέη προς τις τράπεζες.

Ο Αθήνα 984 παρουσίασε σήμερα το δεύτερο μέρος της έρευνας για τις εισπρακτικές εταιρίες που επιμελήθηκαν η Δέσποινα Μπαρδάκου, η Καλλιόπη Ασλανίδου και η Χριστιάννα Κούσιου.

Μια από τις νέες πρακτικές είναι- όπως προκύπτει από τις καταγγελίες- είναι η χρέωση των ίδιων των καταναλωτών για τις κλήσεις που δέχονται από τις εισπρακτικές. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, με ερώτηση του προς τον υπουργό Ανάπτυξης έφερε το θέμα στην Βουλή.

Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Γιώργος Στεργίου, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984, σημείωσε πως ήδη η γραμματεία καταναλωτή βρίσκεται σε φάση διερεύνησης των συγκεκριμένων καταγγελιών σε συνεργασία με της επιτροπή τηλεπικοινωνιών.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος πήρε ένα καταναλωτικό δάνειο ύψους έξι χιλιάδων ευρώ για να εξυπηρετήσει έναν φίλο του. Έχει απομείνει ένα υπόλοιπο της τάξεως των δύο χιλιάδων ευρώ. Αυτό όμως δεν πτοεί τις εισπρακτικές εταιρείες να τον ενοχλούν ακόμα και όταν η δόση των 32 ευρώ έχει κατατεθεί εγκαίρως. 

Όπως είπε στη Δέσποινα Μπαρδάκου, δεν δίστασαν ερήμην του να ενοχλήσουν ακόμη και τη σύζυγό του και να την ενημερώσουν για το θέμα, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο για τις εισπρακτικές εταιρίες.

Η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Παναγιώτα Καλαποθαράκου, μίλησε στη Καλλιόπη Ασλανίδου για τις καταγγελίες που καταγράφει η ένωση και ως προς τα χαρακτηριστικά που φέρουν, καθώς ο αριθμός των καταγγελιών παραμένει στα περσινά επίπεδα ωστόσο άλλαξε το αντικείμενο τους.

Η κα Σάσα Πατεράκη αγόρασε κάποιες ηλεκτρικές συσκευές με δόσεις. Κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξοφλήσει το χρέος παρόλα αυτά όπως είπε στη Δέσποινα Μπαρδάκου, η εισπρακτική εταιρεία κρέντιτ κομ δεν σταμάτησε να της τηλεφωνεί. 

Μάλιστα έζησε και την εμπειρία να εισβάλει στο σπίτι της δικηγόρος και να της ζητάει να καταβάλει ποσό το οποίο δεν χρώσταγε εκείνη αλλά και κάποια με το ίδιο επώνυμο.

Πάντως τους τελευταίους μήνες, τα καθυστερούμενα δάνεια αυξάνονται με ρυθμό περίπου 2 δισ. ευρώ το μήνα, εδώ παράλληλα έχουν ρυθμιστεί και διακανονιστεί περί τα 800.000 δάνεια την τελευταία διετία. 

Οι καταναλωτές πρέπει να έχουν υπόψιν τους πως έως το τέλος του μήνα αναμένεται επικαιροποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και οι ρυθμίσεις γίνονται μόνο με την τράπεζα και όχι με τις εισπρακτικές εταιρίες.

Πρέπει οι καταναλωτές να έχουν υπόψη τους, πως από την στιγμή που αγοράζουν ένα τραπεζικό προϊόν, τα στοιχεία τους είναι στην διάθεση της τράπεζας, καθώς σε διάταξη των συμβολαίων που υπογράφουν υπάρχει η ρήτρα πως τα στοιχεία μπορούν να δοθούν και σε συνεργαζόμενες εταιρίες με την τράπεζα. 
Τα πιστωτικά ιδρύματα μάλιστα, σε περίπτωση που δεν ο δανειολήπτης ζητήσει να εξαιρεθεί ο συγκεκριμένος όρος, δεν εγκρίνουν το δάνειο. 

.O Ράιχενμπαχ ικανοποιημένος


Ο Γερμανός αξιωματούχος Χόρστ Ράιχενμπαχ, διαπίστωσε πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων αρμοδιότητας του υπουργείου Ανάπτυξης κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι έγιναν τόσα πολλά σε λιγότερες από 100 ημέρες διακυβέρνησης.
Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα χαρακτήρισε το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών κινητήρια δύναμη των διαρθρωτικών αλλαγών. Ο κ. Χατζηδάκης, από την πλευρά του, τόνισε πως στόχος είναι η χώρα πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή να αποκτήσει αναπτυξιακή δυναμική.
«Πρέπει να κάνουμε σε λίγους μήνες αυτά που δεν έγιναν επί αρκετά χρόνια» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να είμαστε το υπουργείο των διαρθρωτικών αλλαγών. Δουλεύουμε με στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα. 
Στόχος είναι η όποια συμφωνία με την τρόικα να μην έχει μόνο τη διάσταση των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και τη διάσταση ενός αναπτυξιακού πακέτου. Οι εταίροι μας και η ΕΕ θέλουν να πετύχει το πρόγραμμα γιατί θα είναι και δική τους επιτυχία, αλλά θα είναι πολύ μεγαλύτερη επιτυχία για εμάς και τις οικογένειές μας».
Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε στον κ. Ράιχενμπαχ την ανάγκη συγκρότησης Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, το οποίο εκ των πραγμάτων συνδέεται με το επόμενο ΕΣΠΑ (2014-2020) 
που υπάρχει κίνδυνος, αν δεν αλλάξουν οι προτάσεις της Κομισιόν που λαμβάνουν υπόψη το επίπεδο ανάπτυξης της χώρας πριν την κρίση, να προβλέπει λιγότερα κονδύλια για την Ελλάδα.

Για το σκοπό αυτό ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί στις 4 Οκτωβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου θα έχει διαπραγματεύσεις για το νέο ΕΣΠΑ. 

.ΔΝΤ: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί καθυστέρησαν τη λήψη αποφάσεων για την Ελλάδα


Η συνεργασία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) της τρόικας στα προγράμματα βοήθειας χωρών της Ευρωζώνης οδήγησε συχνά στην καθυστέρηση της λήψης αποφάσεων και κάποιες φορές στον αποκλεισμό μέτρων, όπως της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, αναφέρει εσωτερική έκθεση του Ταμείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Θεσμικοί περιορισμοί στην Ευρωζώνη περιόρισαν περιστασιακά τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής, οι οποίες θα μπορούσαν διαφορετικά να είχαν εξετασθεί - κυρίως την αναδιάρθρωση του χρέους 

για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, ιδιαίτερα για τα τραπεζικά χρέη της Ιρλανδίας και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας», αναφέρει η έκθεση.

Τα στελέχη του ΔΝΤ σημειώνουν ότι, ενώ η συνεργασία του Ταμείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ για την από κοινού διαμόρφωση των πακέτων βοήθειας για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία 

ήταν χρήσιμη και βελτιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, πρόσθεσε «ένα επίπεδο περιπλοκότητας» στον σχεδιασμό και τον έλεγχο των όρων για τη χορήγηση των δανείων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.