.Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, «βλέπουν» διεθνή ΜΜΕ

 Στην προοπτική της επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων αναφέρονται σε δημοσιεύματά τους διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ειδικότερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg τονίζει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, σημειώνοντας ότι αυτή θα σηματοδοτούσε την αλλαγή σελίδας για την Ευρωζώνη μετά τον αποκλεισμό χωρών της από τις αγορές χρέους.

Οι Financial Times ανέφεραν σε χθεσινό δημοσίευμά τους ότι αυξήθηκαν σημαντικά οι πιθανότητες να προσφύγει η Ελλάδα σύντομα στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για τη χρηματοδότησή της, μετά την αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες για την αγορά ομολόγων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. 

Το ενδιαφέρον αυτό ενισχύθηκε μετά την επιτυχή έκδοση 10ετών ιρλανδικών ομολόγων την Τρίτη, μέσω της οποίας το Δουβλίνο άντλησε 3,75 δισ. ευρώ με απόδοση μόλις 3,54%.

.Δικαστές προς Κ. Παπούλια: Δεν είναι δουλειά μας να παίρνουμε κεφάλια

«Ανεπίτρεπτες» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τις πρόσφατες αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι έργο των δικαστών δεν είναι να «παίρνουν κεφάλια», ενώ απαντά και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νικ. Δένδια για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στο μέλος της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλο Ξηρό.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ με αφορμή «τις συνεχιζόμενες δηλώσεις ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι κατ΄ επανάληψη και με ευκολία μετακυλίουν τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνον στη Δικαιοσύνη», επισημαίνει σε σημερινή, ανακοίνωσή της τα εξής: «αναφορικά με τις αποφάσεις για τη χορήγηση αδείας εξόδου στους εκτίοντες ποινή, επιβάλλεται τα αρμόδια όργανα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και συγκρατημένα, για τη χορήγηση του εν λόγω ευεργετήματος, αξιολογώντας ειδικά την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να μην αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ότι κατέληξαν σε εσφαλμένη κρίση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας».

.Τέσσερις συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ζημιά που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ εντοπίζει η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για την οποία ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης, ενώ ήδη έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται περιπτώσεις υπέρογκης χρηματοδότησης επιχειρηματιών με επισφαλή δάνεια για τα οποία δεν έχει καταβληθεί στην Τράπεζα «ούτε ένα ευρώ».

Στο πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Πόπη Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίζονται περιπτώσεις που τα δάνεια όχι μόνο δεν διατέθηκαν για στήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά «προς δημιουργία πλούτου».

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, Δ. Κοντομηνάς, από την ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύεται, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη. 

Επίσης, ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αγγ. Φιλιππίδη ενημέρωσε τον ανακριτή ότι ο εντολέας του θα επιστρέψει εντός δεκαημέρου στην Ελλάδα για να εμφανιστεί στην ανάκριση.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς φαίνεται να επικέντρωσαν την έρευνά τους σε πολλά δάνεια, εκ των οποίων τα επτά αφορούν μεγάλο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, ενώ τρία από αυτά χαρακτηρίζονται «κραυγαλέες περιπτώσεις».

Η δίωξη που ασκήθηκε κατά των 25 προσώπων, μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, επικεφαλής, αλλά και υπάλληλοι του ΤΤ, αφορά τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση, άμεσης συνέργειας σε απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα 

καθώς και άμεσης συνέργειας στη νομιμοποίηση. Το τελευταίο αδίκημα αφορά κυρίως υπαλλήλους της τράπεζας, καθώς από στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι από τα χρήματα των δανείων έλαβαν ποσά σε λογαριασμούς τους.


Σκέλος της κατηγορίας της απάτης -από την οποία προσδιορίζεται ζημιά, στο εισαγγελικό πόρισμα, ύψους 125 εκατ. ευρώ- αφορά την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών που έγινε σε συνεργασία του ΤΤ με γνωστό επιχειρηματία.

.Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Ζ. Μ. Μπαρόζο

Τον πρόεδρο της ΕΕ Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων ξενάγησε το πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι. «Ο καθένας που μπαίνει στο μουσείο ενθουσιάζεται. Με τον καθηγητή, τον κ. Παντερμαλή, δόθηκε η ευκαιρία να έχουν μια ξενάγηση υψηλής ποιότητας. 

Πήγαμε στις Καρυάτιδες, είδαμε τις συντηρήσεις που γίνονται πάνω στα αγάλματα. Ξαφνιάζεσαι όταν μπαίνεις σε ένα μουσείο και βλέπεις να συντηρούν το ίδιο το μνημείο, είναι καταπληκτικό!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα κερδίσει κάτι από την προεδρία της ΕΕ και για το αν το μέλλον θα είναι καλύτερο ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τα λόγια δεν μετράνε. Οι πράξεις μετράνε, τα έργα μετράνε, η στρατηγική εξόδου από την κρίση μετράει, αυτό προσπαθούμε, αυτό το κάνουμε βήμα-βήμα αλλά σταθερά», είπε ο κ. Σαμαράς.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.