.Η Άνοιξη της Αλληλεγγύης...ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τα μέλη του Δικτύου καθάρισαν την πλατεία, έβαψαν τα παγκάκια και έκαναν πράξη το σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε» Η επιχείρηση καλλωπισμού της πλατείας Άνοιξη, από τα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου χτες το πρωί, ήταν μια γιορτή αλλά και ένα μάθημα εθελοντισμού. Ήταν μια δράση όχι απλά συμβολική αλλά και αποτελεσματική. 

Και, πάνω απ” όλα, ήταν η αρχή στη νέα σχέση που θα δούμε να αναπτύσσεται ανάμεσα στους δημότες και τη νέα δημοτική αρχή. Ακριβείς στο ραντεβού τους οι εθελοντές, αλλά και οι ωφελούμενοι του Δικτύου Αλληλεγγύης Ζωγράφου, έφτασαν στην πλατεία στις 10 το πρωί. Έβαλα...περισσότερα »

.Αναδιπλώνονται οι τζιχαντιστές

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος αναδιπλώνονται από τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, ανασυντάσσονται και κινούνται προς κουρδικές περιοχές στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η σημαντικότερη συριακή κουρδική ένοπλη οργάνωση.

Το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) κάλεσε επίσης να συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους που πολιορκούν την πόλη Κομπάνι.

Ο Ρεντούρ Ζελίλ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μέσω του Διαδικτύου, δήλωσε ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αναδιπλώνονται, κάτι που ίσως εντείνει την πίεση στους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται την Κομπάνι (ή Άιν αλ Άραμπ) από τις επιθέσεις του ΙΚ, οι οποίες έχουν αναγκάσει τουλάχιστον 130.000 Κούρδους της Συρίας να εγκαταλείψουν τη χώρα και να διαφύγουν στην Τουρκία.

«Έγινε μια αναδίπλωση (δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους), από τις περιοχές που επλήγησαν στις αεροπορικές επιδρομές από τις δυνάμεις της (διεθνούς) συμμαχίας, προς τις περιοχές μας», δήλωσε ο Ζελίλ.

«Αυτό μπορεί να αυξήσει την πίεση στις δυνάμεις μας, εάν δεν βομβαρδιστούν θέσεις (του Ισλαμικού Κράτους) στο μέτωπο του Κομπάνι». 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.«Ναι» στους ελέγχους, «όχι» στην αξιολόγηση

Υπέρ του ελέγχου για πλαστά πτυχία, αλλά κατά της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων τάχθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «είμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς ψεύδους και παραπληροφόρησης από την κυβέρνηση ότι στηρίζουμε φαύλους και αυτούς που έχουν πλαστά πτυχία.

 Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της μαζικής ανεργίας και των μαζικών λουκέτων επιδιώκει μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και να αποσπάσει μικροκομματικά οφέλη και να απαξιώσει το Δημόσιο Τομέα. Ας μου φέρουν ένα παράδειγμα που να έχω δηλώσει ότ... περισσότερα »

.Πρωτογενές πλεόνασμα 1,946 δισ. ευρώ το οκτάμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,946 δισ. ευρώ σημείωσε ο προϋπολογισμός το οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2014 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,861 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 962 εκατ. ευρώ. 

Αυτό προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού το οκτάμηνο που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 2,849 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,502 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 4,117 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 32,919 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 329 εκατ. ευρώ ή 1 % έναντι του στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 29,571 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 266 εκατ. ευρώ ή 0,9% χαμηλότερα έναντι του στόχου.

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 27,790 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 450 εκατ. ευρώ ή κατά 1,6% έναντι του στόχου.

.Α. Μέρκελ: Τα πρώτα βήματα επιτυχίας γίνονται ορατά

«Η Ελλάδα δίνει θετικά μηνύματα και σύντομα θα υπάρξει ανάπτυξη. Τα πρώτα βήματα επιτυχίας γίνονται ήδη ορατά. Υπάρχουν θετικά μηνύματα στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Η Ελλάδα, συνέχισε, επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα για το πρόγραμμα με την τρόικα. Η κ. Μέρκελ σημείωσε: «Διαπιστώνουμε θετικές προόδους. Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα, γιατί υπάρχουν δείγματα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται αυτό με τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις». Εξέφ...περισσότερα »

.Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα θα ελέγχονται με χειρονομίες

Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν μια νέα τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου όχι μέσω οθόνης αφής, αλλά με χειρονομίες γύρω από το τηλέφωνο, χωρίς ο χρήστης να το αγγίζει καθόλου. 

Ενώ ορισμένα smartphones έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τις κινήσεις του χρήστη μέσω της κάμερας της συσκευής, η δυνατότητα αυτή έχει το μειονέκτημα ότι καταναλώνει πολλή ενέργεια της μπαταρίας και επιπλέον η κάμερα πρέπει να έχει πάντα ξεκάθαρη εικόνα των χεριών του χρήστη.

Αντίθετα, η νέα τεχνολογία βασίζεται σε νέου τύπου ασύρματους αισθητήρες που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια και επιτρέπουν στους χρήστες να «εκπαιδεύουν» το τηλέφωνό τους, ώστε να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες αθέατες χειρονομίες που κάνουν κοντά σε αυτό.

 Η καινοτομική τεχνολογία με την ονομασία SideSwipe, που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στα υπάρχοντα smartphones, θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Οκτωβρίου σε συνέδριο πληροφορικής στη Χαβάη. Οι ερευνητές έχουν ήδη αποκτήσει τη σχετική εμπορική πατέντα για την ανακάλυψή τους

.Σφυροκοπούν οι ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος και στη Συρία

Τα αραβικά κράτη ενίσχυσαν τις αμερικανικές εναέριες δυνάμεις στις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων και θέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία όπως ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς, αμερικανός αξιωματούχος. 

Η πηγή αυτή που μίλησε υπό τον όρο να τηρηθεί η ανωνυμία του, αρνήθηκε να διευκρινίσει ποια αραβικά κράτη συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ή να αναφέρει ποιο ρόλο είχαν κατά τις επιδρομές.

 Όπως έγινε γνωστό η απόφαση για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών σε συριακό έδαφος ελήφθη λίγες ώρες πριν την έναρξη των επιχειρήσεων ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.