.Εκκίνηση του προεκλογικού του αγώνα έκανε χτες το «Μαζί για την πόλη μας»,

Εκκίνηση του προεκλογικού του αγώνα έκανε χτες το «Μαζί για την πόλη μας», σε μια ΣΤΟΑ γεμάτη από κόσμο, με ορθίους να φτάνουν έξω απ’ το θέατρο. Η Τίνα Καφατσάκη έδωσε το σύνθημα της νίκης από την πρώτη Κυριακή και παρουσίασε τους μέχρι σήμερα υποψηφίους του συνδυασμού της. 

Ένας συνδυασμός, με εμφανείς κινήσεις διεύρυνσης ακόμη και προς το χώρο της «Κεντροδεξιάς», αλλά και με εμφανές το αριστερό προφίλ, με εκπροσώπους όλου του ηλικιακού και κοινωνικού φάσματος των γειτονιών του Ζωγράφου. Στην ομιλία της η κ. Καφατσάκη, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στο γενικό πλαίσιο των επιπτώσεων των μν... περισσότερα »

.Επιπλέον 1,7 εκατ. ελβετικά φράγκα επιστρέφει στο Δημόσιο ο Αντ. Κάντας

 Ποσό περίπου 1,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων αναμένεται να επιστραφεί απευθείας στο ελληνικό Δημόσιο από τους λογαριασμούς του προφυλακισμένου, πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου 'Άμυνας, Αντώνη Κάντα, μετά την αποδέσμευση των χρημάτων αυτών που φέρεται να δρομολογεί η Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας έχει συναινέσει στην αποδέσμευση του συνόλου των χρημάτων που διατηρούσε σε τράπεζα στη Γενεύη ο κατηγορούμενος Αντώνης Κάντας και τελούσαν υπό κατάσχεση από τις ελβετικές αρχές από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν δημοσιοποιήθηκε η ποινική εμπλοκή του πρώην στελέχους του ΥΕΘΑ σε διακίνηση παράνομων χρημάτων από εξοπλιστικά προγράμματα. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο τα χρήματα αυτά, που υπολογίζονται σε περίπου 1.700.000 ελβετικά φράγκα, και αφορούν τραπεζικό λογαριασμό ενός trust και επίσης ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα σε τράπεζες στη Γενεύη. 

Τα εν λόγω οικονομικά στοιχεία είχε προσκομίσει στην απολογία του ο ίδιος ο κ. Κάντας, ο οποίος ήδη έχει επιστρέψει χρηματικά ποσά από παράνομες αμοιβές του στο Δημόσιο και είχε δεσμευτεί ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης, Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο, ότι θα τα επιστρέψει και αυτά.

.Διάγγελμα Πούτιν, αύριο, για την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία

Αύριο στις 13:00 ώρα Ελλάδας (15:00 τοπική) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει διάγγελμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας, που αποτελείται από τα δύο Σώματα της ρωσικής Βουλής, καλώντας τους βουλευτές να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία του νέου 84ου μέλους της.
Οι βουλευτές των δύο Σωμάτων θα προσέλθουν στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο για να ακούσουν το διάγγελμα, «που είναι ήδη έτοιμο», σύμφωνα με πηγές της προεδρικής διοίκησης.

Παρόντες στην όλη διαδικασία θα είναι οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κριμαίας, ο πρόεδρος της τοπικής Βουλής Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ και ο πρωθυπουργός της Σεργκέι Αξιόνοφ, οι οποίοι ήδη μεταβαίνουν στη Μόσχα, εξουσιοδοτημένοι από το κοινοβούλιο της χερσονήσου να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία με τη Ρωσία για την ένταξη σ' αυτήν της Κριμαίας και της «ειδικού καθεστώτος» πόλης της Σεβαστούπολης.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το κοινοβούλιο -ή Ανώτατο Σοβιέτ, όπως αυτοαποκαλείται- της Κριμαίας μετονομάστηκε σε Κρατικό Συμβούλιο της Δημοκρατίας με 85 ψήφους παρόντων βουλευτών του και θα αποτελεί το νομοθετικό - αντιπροσωπευτικό όργανο της Δημοκρατίας της Κριμαίας, όπως είναι το όνομα του νέου κράτους, την ανεξαρτησία του οποίου δεν αναγνωρίζει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και πολλά ακόμη κράτη μέλη του ΟΗΕ. 

Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας επίσης μετονομάστηκε σε Δημοκρατία της Κριμαίας και το Κοινοβούλιό της θα είναι το ανώτατο όργανο εξουσίας έως το Σεπτέμβριο του 2015. Σύμφωνα με τις ίδιες αποφάσεις, υιοθετείται η ώρα Μόσχας και το ρωσικό ρούβλι ως νόμισμα της χερσονήσου, παράλληλα με το οποίο θα κυκλοφορεί έως την 1η Ιανουαρίου του 2016 και η ουκρανική γρίβνα.

.Ξεκινά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη επιχειρήσεων στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που προβλέπει την πρόσληψη 10.000 ανέργων, από 30 έως 66 ετών, στον ιδιωτικό τομέα, με επιδότηση.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και έχουν συμπληρώσει το επαγγελματικό τους προφίλ.
Το πρόγραμμα είναι συνολικής δαπάνης 54 εκατ. ευρώ και επιδοτεί τις επιχειρήσεις για 12 μήνες, με 450 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Για να μπορούν να μετάσχουν στο πρόγραμμα οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης ΚΠΑ του ΟΑΕΔ και να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Ακόμη απαιτείται, να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους το τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης, ενώ δεν μπορούν να μετάσχουν όσες το ίδιο διάστημα έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

.Δεν αναγνωρίζουν το δημοψήφισμα

Οι πρεσβευτές των κρατών του NATO αρνούνται να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο διεξήχθη στην Κριμαία χθες και καλούν τη Ρωσία να μην προχωρήσει σε οποιοδήποτε βήμα προσάρτησης της περιοχής, αλλά να αποκλιμακώσει την κατάσταση, με μέτρα όπως η διακοπή όλων των στρατιωτικών της ενεργειών εναντίον της Ουκρανίας.
Νωρίτερα, την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε επτά Ρώσους και 4 Ουκρανούς αξιωματούχους ανακοίνωσε σε έκτακτο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και προειδοποίησε ότι τυχόν "νέες προκλήσεις θα απομονώσουν περαιτέρω τη Ρωσία και θα επιδεινώσουν τη θέση της στον κόσμο". Ωστόσο πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει τρόπος να επιλυθεί διπλωματικά η κρίση.
Την επιβολή κυρώσεων σε 21ναν Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους αποφάσισαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των 28, ενώ ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει να συζητά σχετικά με την ανάγκη να μειώσει μακροπρόθεσμα την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.

.«Κρατάμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία»

«Η εδαφική ακεραιότητα και ο σεβασμός των υφισταμένων συνόρων είναι το θεμέλιο του status quo, της διεθνούς έννομης τάξης, της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, παρεμβαίνοντας στο θέμα της Ουκρανίας, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ο κατάλογος των ατόμων που τίθενται υπό καθεστώς κυρώσεων, συνιστά μια ένδειξη της ευρωπαϊκής αποφασιστικότητας, αλλά, ταυτοχρόνως, όπως είπε, «κρατάμε ανοιχτούς τους πολιτικούς και διπλωματικούς διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Ως προς την ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της κυβέρνησης της Ουκρανίας, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε την ΕΕ να επιμείνει «στα κρίσιμα σημεία της συμπεριληπτικότητας, όχι μόνο των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, αλλά και όλων των περιοχών της χώρας, της ασφάλειας, του οδικού χάρτη προς τη δημοκρατική ομαλοποίηση και του σεβασμού των δικαιωμάτων των εθνικών και γλωσσικών μειονοτήτων».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα είναι η αποφυγή της ασύντακτης χρεοκοπίας στην Ουκρανία και η δυνατότητα εφαρμογής ουσιαστικών οικονομικών, κοινωνικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων. 


«Αυτό είναι πάντα πολύ δύσκολο, όταν οι μεταρρυθμίσεις συνοδεύονται από δυσάρεστα για την κοινωνία οικονομικά μέτρα. Αν αυτό είναι δύσκολο για κάθε κυβέρνηση, μπορούμε να φανταστούμε πόσο πιο δύσκολο είναι για τη μεταβατική Κυβέρνηση της Ουκρανίας», ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος.

.Φουντώνει η σεναριολογία περί αεροπειρατείας

Τις θεωρίες που θέλουν η εξαφάνιση του χαμένου Boeing 777 να μην οφείλεται σε βλάβη εξετάζουν οι αρχές της Μαλαισίας, καθώς θεωρείται πλέον σχεδόν βέβαιο ότι ανθρώπινο χέρι έκλεισε τα συστήματα επικοινωνίας του αεροσκάφους, με το σενάριο της αεροπειρατείας να καθίσταται το επικρατέστερο. 

Η φωτογραφία με τον 53χρονο κυβερνήτη του αεροσκάφους, Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ, ο οποίος φορά ένα μπλουζάκι με ένα αντικυβερνητικό μήνυμα, στρέφει πάνω του τις υποψίες και φουντώνει τη σεναριολογία περί αεροπειρατείας. Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η Daily Mail ο 53χρονος πιλότος φορά ένα T-shirt στο οπ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.