.Η κυβέρνηση κινδυνεύει από τον εαυτό της

ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ *Σημαδιακή* η περασμένη Πέμπτη. Η «πρώτη αριστερή κυβέρνηση» βρέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη γενική απεργία που προκάλεσε η πολιτική της. 

Και όπως η πολιτική της έχει ως τώρα αποδειχθεί εφάμιλλη εκείνης των προκατόχων της, έτσι και η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων δεν διέφερε σε τίποτα από τις προηγούμενες. 

Απλώς οι άλλοτε πρωτοστατούντες στις διαδηλώσεις ήταν τώρα εκείνοι εναντίον των οποίων στρέφονταν οι αγανακτισμένοι των πλατειών και των λεωφόρων. *Κι από την περασμένη* Πέμπτη τέλος, και επίσημα πλέον, και στην περίοδο χάριτος της κυβέρνησης.... περισσότερα »

.Υποκριτές και τιμωροί

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 *Νόμιζα ότι η υποκρισία *ήταν γνώρισμα και χαρακτηριστικό μόνο όσων ασχολούνται με την πολιτική και τη διπλωματία. 

Ανατρέχοντας στην πρόσφατη Ιστορία, όμως, και έχοντας αποκτήσει μια μικρή εμπειρία στα μυστικά των οικονομικών εγκεφάλων του πλανήτη, κατέληξα στο ασφαλές συμπέρασμα ότι δεν χωράει τίποτα μπροστά στο κέρδος, στην προστασία του καπιταλιστικού ονείρου και στην ανεπάρκειά τους. 

Εμείς οι άνθρωποι δεν μετράμε, είμαστε απλώς αριθμοί. *Η χώρα μας φτάνει *από μέρα σε μέρα στα όριά της. Στο ΔΝΤ υπολογίζουν ότι τα μετρητά τελειώ­νουν την πρώτη εβδομάδα Δεκεμ­... περισσότερα »

.Το «δίκαιο του τρόμου» απειλεί την Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων

Ο Φρανσουά Ολάντ έδωσε την εντολή για τις πρώτες γαλλικές αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIS στην Συρία τον Σεπτέμβριο. Οι ριπές του μαζικού θανάτου τσάκισαν το Παρίσι και την Ευρώπη δύο μήνες αργότερα, δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο της G20 στην Ατάλλεια της Τουρκίας και ακριβώς πέντε ημέρες πριν από τον, προγραμματισμένο, απόπλου του Charles de Gaulle, του μοναδικού αεροπλανοφόρου της Γαλλίας, για τον Περσικό Κόλπο και τον σκληρό πυρήνα των επιχειρήσεων κατά του ISIS σε Συρία και Ιράκ. Στρατιωτικοί σχεδιασμοί και πολιτικές ατζέντες δεν μπορούν, όμως, επ’ ουδενί να είναι ίδιες μετ...περισσότερα »

.Ερχονται τα «αυξημένα» τέλη κυκλοφορίας - Πόσο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Τη Δευτέρα το ΥΠΟΙΚ αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα τέλη κυκλοφορίας. Το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει για το 2016 αλλαγές με αυξήσεις στις τιμές των τελών, αλλά και μία μικρή μείωση. Οι αλλαγές έχουν αποφασιστεί βάσει του έτους ταξινόμησης, του κυβισμό και τους ρύπους των αυτοκίνητων. 

Επιβαρύνσεις θα δουν: · οι ιδιοκτήτες ΙΧ τα οποία κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους μετά την 1η Νοεμβρίου 2010 · οι ιδιοκτήτες ΙΧ μεσαίου και μεγάλου κυβισμού (άνω των 1.358 κυβικών) τα οποία ταξινομήθηκαν την πενταετία 2006-2010, · μικρή μείωση θα πρέπει να περιμένουν ... περισσότερα »

.H 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης –Τι φοβάται τώρα η Δύση

Η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η Γαλλία χτυπήθηκε, όπως οι ΗΠΑ το 2001, όπως η Ισπανία το 2004, όπως η Αγλλία το 2005 και όπως η Ινδία το 2008, από τρομοκρατικές, τυφλές , πολλαπλές επιθέσεις. 

Η περιοχή του Παρισιού υπήρξε επί τρεις ώρες, το βράδυ της Παρασκευής, ένα σκηνικό πολέμου πόλης του οποίου ο μοναδικός στόχος ήταν να σκοτωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. 

Ο τρόμος του πλήθους. Και αυτό έγινε. 2.973 νεκροί στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον, 191 νεκροί στη Μαδρίτη, 56 νεκροί στο Λονδίνο, 173 νεκροί στη Βομβάη. Και πάνω από 125 νεκ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.