.Ψαλιδίζονται οι φοροαπαλλαγές κοινωνικού χαρακτήρα


Σε περικοπές και καταργήσεις δεκάδων φορολογικών απαλλαγών που ισχύουν σήμερα για αναπήρους, τριτέκνους, πολυτέκνους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους σκοπεύουν να προχωρήσουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα.

Τα σχέδια, όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος,, προβλέπουν την επιβολή φόρου εισοδήματος σε όλα τα επιδόματα και τις συντάξεις των αναπήρων, των τρίτεκνων και των πολυτέκνων, στο επίδομα ανεργίας και στο ΕΚΑΣ.

Προβλέπουν επίσης την κατάργηση ή τη μείωση του πρόσθετου αφορολογήτου ορίου των 2.000 ευρώ που ισχύει για τους αναπήρους, την περικοπή ή την κατάργηση των απαλλαγών 
από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τέλη ταξινόμησης και τα τεκμήρια, οι οποίες ισχύουν για τους αναπήρους, τους τριτέκνους, τους πολυτέκνους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, 

καθώς και την εξάλειψη του προσαυξημένου στις 9.000 ευρώ αφορολογήτου ορίου που ισχύει για νέους έως 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών και άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Το συνολικό ποσό των εσόδων που προβλέπεται να εξασφαλιστεί τη διετία 2013 -2014 από τις περικοπές και τις καταργήσεις των φοροαπαλλαγών κοινωνικού χαρακτήρα φτάνει τα 229 εκατ. ευρώ.

.18 εκατ.άνεργοι στην Ευρωζώνη


Ιδιαίτερα δυσμενή εικόνα για την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας σκιαγράφησε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), σε περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί εκτός ευρώ. «Ο μέσος όρος της ανεργίας θα «ανέβει» στο 13% στην ευρωζώνη εάν αποχωρήσει η Ελλάδα», τόνισε ο  Έκεχαρντ Έρνστ, οικονομολόγος του διεθνούς οργανισμού.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Eurostat, ο συνολικός αριθμός των ανέργων στις 17 χώρες της ευρωζώνης έφθασε τον Ιούλιο στα 18 εκατ. με την Ισπανία και την Ελλάδα να καταγράφουν τα μεγαλύτερα ποσοστά.

.Πρώτη νίκη για τον Πλατανιά στη Σούπερ Λίγκα


Την πρώτη νίκη της ιστορίας του στη μεγάλη κατηγορία πανηγυρίζει ο Πλατανιάς Χανίων. Η κρητική ομάδα επικράτησε στο Παγκρήτιο 2-0 του Πανθρακικού, χάρη σε γκολ των Αναστασάκου (30΄) και Μαραγκουδάκη (43΄), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, υποχρεώνοντας την ομάδα της Κομοτηνής στη δεύτερη ήττα της.

.Κ. Αρβανιτόπουλος: Εξετάζεται η επαναφορά της βάσης του δέκα


«Δε θα υπάρξουν ριψάσπιδες στην ψηφοφορία για τα μέτρα», εκτιμά ο υπουργός Παιδείας κ Κ Αρβανιτόπουλος  σε συνέντευξή του στην στη REAL NEWS. Δηλώνει ότι το 2013 θα είναι χρονιά ανάπτυξης ενώ αφήνει ανοικτό το θέμα της Eξεταστικής για το μνημόνιο λέγοντας: «Παραμένουν ερωτήματα για τους χειρισμούς του τοτε πρωθυπουργού και θα πρέπει να απαντηθούν με τον ένα ή άλλον τρόπο». 

Τέλος ο κ Αρβανιτόπουλος αναφέρει πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επαναφοράς της βάσης του δέκα για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.

.Αίτημα για μια προσπάθεια "εθνικής ανοικοδόμησης" από τον Ομπάμα


Αίτημα για μια προσπάθεια "εθνικής ανοικοδόμησης" στις ΗΠΑ απηύθυνε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που ο αμερικανικός λαός αγωνίζεται κατά της οικονομικής κρίσης, χαιρετίζοντας τη δεύτερη επέτειο από τον τερματισμό των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ στις 31 Αυγούστου του 2010, έπειτα από επτά χρόνια πολέμου. Οι αμερικανοί στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους στα τέλη του 2011.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τις ικανότητες και την πειθαρχία των Αμερικανών στρατιωτικών και δεσμεύτηκε να τους αποζημιώσει προσφέροντάς τους καλύτερη πρόσβαση στην εργασία και τη στέγαση. 

"Κανένας άνθρωπος που πολέμησε γι'αυτήν τη χώρα δεν θα πρέπει να οφείλει να αγωνιστεί για να βρει μια δουλειά ή μια στέγη κατά την επιστροφή του", σημείωσε.

"Είναι καιρός να ανοικοδομήσουμε ένα έθνος ικανό να επιτύχει τα ιδεώδη για τα οποία τόσοι Αμερικανοί πολέμησαν, ένα έθνος που θα μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρο για το οποίο θυσιάστηκαν", πρόσθεσε.

.Σφίγγει ο κλοιός για τους Έλληνες καταθέτες της Ελβετίας


Με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών P.Odier, συναντάται ο  υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης την Κυριακή και τη Δευτέρα με τον Ελβετό ομόλογό του Μ.Ambuhl, καθώς η διαδικασία για την υπογραφή της συμφωνίας για τη φορολόγηση των αδήλωτων καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις ελβετικές τράπεζες εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Εντός του Σεπτεμβρίου, αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία κατά τα πρότυπα αντίστοιχων συμφωνιών που έχουν συνάψει οι ελβετικές Αρχές με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Βρετανία. 

Το ποσό των ελληνικών καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες δεν είναι γνωστό.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι κυμαίνεται γύρω στα 20 δισ. ευρώ και μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel από αυτά το 99% δεν έχει δηλωθεί σε καμία φορολογική αρχή. Ετσι, οι κάτοχοι των κεφαλαίων αυτών θα κληθούν να επιλέξουν ή:

1. Να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Σε αυτήν την περίπτωση, θα κληθούν να πληρώσουν ένα φόρο που θα επιβληθεί στο σύνολο των καταθέσεών τους ή των επενδύσεων που μπορεί να έχουν κάνει. Μάλιστα, το ύψος του φόρου αυτού θα ανέρχεται στο ύψος του φόρου που θα είχε επιβληθεί εάν η κατάθεση είχε δηλωθεί ως εισόδημα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός ο φόρος μπορεί να κινείται από 20% έως και 30%. Σε μία τέτοια περίπτωση -και υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό των καταθέσεων ανέρχεται τελικά στα επίπεδα των 20 δισ. ευρώ- τότε τα έσοδα για την Ελλάδα θα κινηθούν από 4-6 δισ. ευρώ.
Ο φόρος θα επιβάλλεται και θα εισπράττεται από τις ελβετικές αρχές και θα αποδίδεται στο ελληνικό κράτος.

2. Να συμφωνήσουν με τις ελβετικές τράπεζες να δοθούν τα στοιχεία τους στις ελληνικές αρχές. Σε αυτήν την περίπτωση θα ξεκινήσουν έλεγχοι από τις ελληνικές φορολογικές αρχές και όσοι έχουν δηλώσει τις καταθέσεις που διατηρούν σε ελβετικές τράπεζες και έχουν φορολογηθεί γι’ αυτές δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. 

Αντιθέτως, εκείνοι που δεν θα δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων, θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα και με φόρο που μπορεί να φθάνει μέχρι και 45%.
Επίσης, εάν αποδειχθεί ότι οι καταθέσεις είναι προϊόν παράνομων δραστηριοτήτων, τότε τα ποσά θα κατασχεθούν και οι φορολογούμενοι θα διωχθούν ποινικά.

."Η επιστροφή στη φύση ανταμείβει"


«Ξέρεις πώς είναι να φτάνει η Δευτέρα και να μην βαρυγκωμάς που πρέπει να πιάσεις δουλειά;». Αυτή είναι η απάντηση του Γιάννη Παντούλη στην ερώτηση αν μετάνιωσε που άφησε την επαγγελματική του πορεία στον χρηματοοικονομικό χώρο και το χρηματιστήριο για να ασχοληθεί με την αμπελουργία, σε ένα μικρό χωριό της Πιερίας, την Περίσταση, όπου μετακόμισε και μεγαλώνει τα τρία παιδιά του, ηλικίας 4-6 ετών. 

«Αν ξεκινούσα τώρα, θα έκανα το ίδιο. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, παρότι οι αποδοχές μου από τη δουλειά μου στον χρηματοοικονομικό χώρο ήταν τότε καλύτερες. Για την ακρίβεια, δεν έχω καν χορτάσει ακόμη αυτό που κάνω» λέει στο ΑΜΠΕ.

 
Ο Γιάννης είναι ένας μόνο από τους νέους ανθρώπους, που χωρίς να κατάγονται από μια καθαρά αγροτική οικογένεια και έχοντας ζήσει μια αστική ζωή, ανακάλυψαν τα τελευταία χρόνια τις «ανταμοιβές» της ελληνικής υπαίθρου. 

Άνθρωποι σαν τον Γιάννη, αλλά και γενικότερα νέοι αγρότες, θα παρουσιάσουν τις ιστορίες τους στο Ελατοχώρι της Πιερίας, στις 6-9 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του 19ου πανελληνίου συνεδρίου αγροτών, που σχεδιάστηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και την αντίστοιχη τοπική ένωση.

Ενόψει του συνεδρίου, το ΑΜΠΕ μίλησε επίσης με την Όλγα Παναγιωτίδου, που αν και μόλις 25 χρονών βρίσκεται στην «καρδιά» ενός βιολογικού αγροκτήματος με αυτόχθονες φυλές ζώων στο δήμο Βόλβης και το συνομήλικό της Γιώργο Φωτιάδη, 
ο οποίος «συναντήθηκε» με τις ρίζες των προσφύγων προγόνων του, αναβιώνοντας την εκτροφή του ελληνικού μαύρου χοίρου στην περιοχή της Εξοχής Πιερίας.

.Ρεκόρ εκτέλεσης συνταγών λόγω διακοπής της πίστωσης


Σταματούν από σήμερα, οι φαρμακοποιοί, τη χορήγηση με πίστωση, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.
Ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο σύστημα τής ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ξεπέρασε κάθε όριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).
Χθες, καταχωρήθηκαν περίπου 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 10.00 π.μ. οι καταχωρήσεις υπερέβησαν τις 1.100 το λεπτό, ενώ στο διάστημα μεταξύ 10.00 π.μ. - 11.00 π.μ., ο αριθμός που καταχωρήθηκε ξεπέρασε τις 75.000 συνταγές, δηλαδή 1.250 συνταγές ανά λεπτό.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.