.Αδ. Γεωργιάδης: Η κινητικότητα θα προχωρήσει κανονικά

Το χρονοδιάγραμμα για την κινητικότητα των υγειονομικών υπαλλήλων θα τηρηθεί, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Real, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

 Όπως σημείωσε, στις 23 Αυγούστου θα ξεκινήσουν να στέλνονται  τα στοιχεία των υπό μετακίνηση και διαθεσιμότητα υπαλλήλων, στις 31 Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαθεσιμότητά τους και στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι στη νέα τους δουλειά.

 Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία απαντούν με κινητοποιήσεις κατά του μέτρου  της κινητικότητας.

 Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για αύριο 4ωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ. για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12  έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, επειδή «στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης  προστέθηκαν εκ των υστέρων τα λουκέτα και οι διαθεσιμότητες για να ικανοποιήσει ο υπουργός Υγείας τους δανειστές με περισσότερο «αίμα»».

 Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμιγκ, Σπηλιοπούλειο και Αγία Βαρβάρα, αντιδρώντας στο μέτρο της κινητικότητας και την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας 11πμ - 3μμ και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

.Δ. Στρατούλης: Κοροϊδεύουν τον λαό

Ο υπουργός Εργασίας και η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «κοροϊδεύουν τον λαό» με ανακοίνωση δήθεν μέτρων για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.
   Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του κόμματος Δ. Στρατούλης, σχετικά με τα μέτρα και πρόστιμα που ανακοίνωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

   Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί με ληγμένες ασπιρίνες να γιατρέψει τον κοινωνικό και οικονομικό καρκίνο της αδήλωτης, «μαύρης» και ανασφάλιστης εργασίας, που οι μνημονιακές κυβερνήσεις μετέτρεψαν με τις πολιτικές τους σε γενικευμένο φαινόμενο, το οποίο αποτελεί πλέον δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης. 

.Βαριά πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία

Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, σε συνέχεια της διενέργειας συνεχών και εντατικών ελέγχων κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
«Αυστηροποιούμε τα πρόστιμα σε υψηλά επίπεδα και, συγκεκριμένα, στο 18πλάσιο του κατώτατου μισθού, δηλαδή 10.550 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο. Τα πρόστιμα αυτά καθιστούν πλέον την αδήλωτη εργασία μία ασύμφορη και ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη πρακτική για τις επιχειρήσεις. Με δύο λόγια, τα ψέματα τελείωσαν. 

Άλλοθι δεν υπάρχει για κανέναν. Όποιος σχεδιάζει να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την παρουσίαση της υπουργικής απόφασης που περιέχει τον νέο τρόπο επιβολής και το ύψος των προστίμων για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.

«Οι υψηλές αυτές κυρώσεις θα επιβάλλονται άμεσα, επιτόπια και κατά "δέσμια αρμοδιότητα" του ελεγκτή, καθώς η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπίζεται, πλέον και με την υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου, ως ευθέως αποδεικνυόμενη παράβαση. 

Γνωρίζουμε ότι οι ποινές είναι υψηλές έως εξοντωτικές. Ωστόσο, η υψηλή παραβατικότητα και η ευρεία έκταση του φαινομένου έχει αγγίξει τα όρια ανοχής της κοινωνίας» τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Σε δηλώσεις για το ίδιο ζήτημα, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί πλέον καθολικό αίτημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας. 

«Αποτελεί μια πράξη προστασίας του ασφαλιστικού συστήματος. Συμβολή στην αντιμετώπιση της ανεργίας και προστασία στον πραγματικό άνεργο. Αποτελεί, τέλος, ζήτημα δικαιοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις, στους νομοταγείς και υπεύθυνους επιχειρηματίες και σ' αυτούς που εκμεταλλεύονται την κατάσταση» είπε, χαρακτηριστικά.

.Οκτώ μετάλια για την Ελλάδα στο Μόντρεαλ

Με το χάλκινο μετάλιο του Γιάννη Κωστάκη στα 50μ. πεταλούδα S3, έκλεισε χθες το παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο Μοντρεάλ, όπου η χώρα μας κατέκτησε οκτώ μετάλλια. Η ελληνική κολυμβητική ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό, ένα ασημένιο και 6 χάλκινα μετάλια στη διεθνή διοργάνωση.

Ο Γιάννης Κωστάκης, που πήρε το χρυσό στα 50μ. πρόσθιο SB2 και το χάλκινο στα 200μ. ελεύθερο S3, κατέληξε στην τρίτη θέση χθές στα 50 μ. πεταλούδα στην κατηγορία S3.

Οι Ελληνες ομογενείς που παρακολουθούσαν τους Ελληνες παραολμπιονίκες ξέσπασαν σε χειροκροτήμετά καθώς η ελληνική κολυμβητική ομάδα ξεχώρισε με τις διακρίσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολυμβησης αναπήρων του Μόντρεαλ.

Οι Ελληνες αθλητές έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στον Κρητικό σύλλογο, ενώ δεξίωση προετοίμάζει προς τιμήν τους η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ.

.Στη φυλακή ακόμα κι αν πληρώσεις...Αυστηρότατα τα νέα μέτρα για τους φοροφυγάδες

Εξαιρετικά αυστηρές ποινές για όσους φοροδιαφεύγουν προβλέπει ο νέος νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να αυξήσει τα έσοδά της από τη φορολογία, αλλά και να αποσπάσει από τους φοροφυγάδες τα ποσά που αναλογούν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», το πακέτο των νέων μέτρων έχει οριστικοποιηθεί από τα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το σχετικό νομοσχέδιο θα έχει πάρει το δρόμο προς τη Βουλή. Τα νέα «όπλα» κατά των φοροφυγάδων, βάσει του νέου νόμου, θα είναι τα εξής:

- Φυλακή χωρίς αναστολή:
 Οι ποινικές διώξεις για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής δε θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, ακόμα και στην περίπτωση που οι παραβάτες δεχθούν να πληρώσουν το πλήρες ποσό του πρόσθετου φόρου που τους έχει βεβαιωθεί. Μάλιστα, η ποινή τους δε θα αίρεται ούτε αν προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. 


Παραμένει ωστόσο ασαφές το ύψος της φοροδιαφυγής που ορίζεται ως μεγάλο και άρα θα δικαιολογεί τέτοια αντιμετώπιση, με την επικρατέστερη άποψη σύμφωνα με την εφημερίδα να είναι στα 150.000 ευρώ για ΦΠΑ και στα 200.000 ευρώ για τους υπόλοιπους φόρους.

- Άμεση δήμευση περιουσιακών στοιχείων: Η κινητή και ακίνητη περιουσία όσων συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή ψευδή δήλωση πόθεν έσχες θα δημεύεται άμεσα, καθώς καταργούνται όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, εξαιτίας των οποίων μπορεί να περάσουν ακόμα και δέκα χρόνια μέχρι να πραγματοποιηθεί τελικά η δήμευση.

- Ενέχυρο η περιουσία: Τα κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των συλληφθέντων για φοροδιαφυγή μπαίνουν άμεσα σε ενέχυρο, με στόχο το Δημόσιο να αποφύγει χρονοβόρες διαδικασίες και να μπορεί όσο το δυνατόν ταχύτερα να προχωρά στην παρακράτηση χρηματικών ποσών έναντι του οφειλόμενου φόρου ή χρέους, ενώ τα χρήματα θα επιστρέφονται στον φορολογούμενο μόνο σε περίπτωση που αυτός δικαιωθεί τελεσίδικα από τη Δικαιοσύνη.

- Τέλος οι συμβιβασμοί: Από τη στιγμή που θα τεθούν σε εφαρμογή οι διατάξεις του νόμου, σταματούν αυτόματα οι διοικητικοί συμβιβασμοί, αλλά και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων όπως δόσεις και μείωση προσαυξήσεων. 


Ειδικά στις περιπτώσεις που αφορούν σε φόρο εισοδήματος, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικής παροχής, καθώς και κατανάλωσης, δε θα μειώνεται ο πρόσθετος φόρος και δε θα υπάρχει η δυνατότητα καταβολής σε δόσης του κύριου και του πρόσθετου φόρου.

Παράλληλα, το «σαφάρι» της φοροδιαφυγής συνεχίζεται, με τον φοροελεγκτικό μηχανισμό να επικεντρώνεται στα χρέη άνω των 10.000 ευρώ, καθώς οι εφορίες «ξεσκονίζουν» τις σχετικές λίστες και τα πρώτα «ραβασάκια» στους οφειλέτες αναμένεται να παραδοθούν μέσα στις επόμενες ημ
έρες.

.Κατηγορούμενη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος η Αθηνά Ωνάση

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπέτειες για την Αθηνά Ωνάση, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με την εμπλοκή του ονόματός της σε δύο αγωγές κατάχρησης δημοσίου χρήματος στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», η χρυσή κληρονόμος πιθανότατα θα κληθεί να λογοδοτήσει για το πώς διαχειρίστηκε κρατικά κονδύλια ύψους 3,2 εκ. ευρώ, ένα ποσό που της δόθηκε για τους αγώνες «Athina Onassis Horse Show» που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Οι δύο αγωγές κατατέθηκαν από το Δημόσιο εναντίον γνωστών κυβερνητικών στελεχών της Βραζιλίας και εμπλέκουν, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της MKO Marco Malafaia , καθώς αυτός ανέλαβε να ζητήσει από το κράτος τα χρήματα και έπειτα να τα δώσει στην Αθηνά Ωνάση για τους αγώνες. 

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, ζήτησε αυτό το ποσό για τη διοργάνωση της Ωνάση, ισχυριζόμενη πως το διεθνές αθλητικό γεγονός θα έφερνε στη χώρα περισσότερο τουρισμό, θα διευκόλυνε τους αθλητές με ειδικές ανάγκες που θα συμμετείχαν και θα βοηθούσε γενικότερα τη χώρα, καθώς η ιππασία στη Βραζιλία είναι το άθλημα που της έφερε τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Όπως αναφέρεται όμως στις αγωγές, το ποσό που δόθηκε στην ΜΚΟ δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ γι' αυτούς τους σκοπούς, αλλά για άλλες άσχετες δραστηριότητες όπως τη μεταφορά αλόγων των αθλητών από την Ευρώπη στη Βραζιλία. Τονίζεται δε πως στη διοργάνωση, όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν τα κονδύλια για το σκοπό για τον οποίο είχαν εγκριθεί, αλλά δεν παραβρέθηκαν καν αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων. 

Μετά τη μεγάλη διάσταση που πήρε το θέμα, η Αθηνά Ωνάση μέσω των δικηγόρων της υποστήριξε σε εφημερίδα του Σάο Πάολο ότι όλα τα κονδύλια ήταν εγκεκριμένα και χρησιμοποιήθηκαν σύμφωνα με το νόμο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα σχετικά με το αν θα παραπεμφεί σε δίκη η υπόθεση, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι διεθνείς αγώνες που φέρουν το όνομα της χρυσής κληρονόμου να μη γίνουν φέτος τον Οκτώβριο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.