.Επίσκεψη Αντώνη Πέττα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχτηκε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τον υποψήφιο Δήμαρχο Ζωγράφου Αντώνη Πέττα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, σε εγκάρδιο και θερμό κλίμα.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος και η ουσιαστική συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα αυτό.

Συμφώνησαν από κοινού, ότι η κοινωνική αποστολή των δυο φορέων θα πρέπει να γίνεται στοχευμένα και αντάλλαξαν απόψεις ώστε η συνεργασία αυτή να αποτελεί μια διαρκή, διακριτική και ουσιαστική προσφορά μέσα στην κρίση.

.Γ. Προβόπουλος: Tο Grecovery είναι καθ΄οδόν

 Η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της Ελλάδος επιστρέφει, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές του Λονδίνου στο πλαίσιο του Forum «Bank Speaker Series» που διοργάνωσε η Goldman Sachs.

Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερα κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε δε ότι έχει επιτευχθεί ένας πολύ μεγάλος βαθμός συγκέντρωσης. 

Μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, το κόστος τους περιορίσθηκε σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και, ως αποτέλεσμα, έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό.

 Ο κ. Προβόπουλος, του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο, μίλησε για τη σημαντική πρόοδο που σημειώνει η ελληνική οικονομία ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της, την αντιμετώπιση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. 

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που υφίστανται, ενώ επισήμανε ότι «η επαναφορά της Ελλάδας στην ανάπτυξη - το Grecovery - είναι καθ' οδόν.

.Έμειναν στο «Χ» Ατρόμητος και Παναθηναϊκός

 Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και στον Παναθηναϊκό, με την οποία άνοιξε η «αυλαία» των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους «πράσινους» να προηγούνται στο 18΄ με τον Αμπέντ και τους «κυανόλευκους» να ισοφαρίζουν στο 56΄ με τον Ταυλαρίδη. Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με 10 παίκτες τα τελευταία 12 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) λόγω της αποχώρησης του Λαγού λόγω τραυματισμού, ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από τον Γιάννη Αναστασίου.

.Πλήθος κόσμου για τα δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στις λαϊκές αγορές όπου παραγωγοί και λιανοπωλητές μοίρασαν δωρεάν τα προϊόντα τους, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τη λειτουργία των αγορών αυτών. Στη λαϊκή αγορά του Κολωνού, ο πάγκος που έστησαν οι παραγωγοί έπεσε από την πίεση του κόσμου να πάρει τα δωρεάν φρούτα και λαχανικά, ενώ και σε άλλες λαϊκές δημιουργήθηκαν σκηνές έντασης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν ακόμα και λιποθυμίες. 

Οι παραγωγοί αύριο, Πέμπτη 1 Μαΐου, θα συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.

.Αίρεται η ασυλία 4 βουλευτών της Χ.Α.

Στη διάθεση της δικαιοσύνης τίθενται, πλέον, και άλλοι τέσσερις μη προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, των οποίων η Βουλή με συντριπτική πλειοψηφία ήρε τη βουλευτική τους ασυλία. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 213 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας των Γρέγου, Ζησιμόπουλου, Ματθαιόπουλου και Μπαρμπαρούση, 16 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ υπήρξαν και 8 «παρών». Από την ψηφοφορία απείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης. 

Με γραπτή δήλωσή του, υποστήριξε, μεταξύ άλλων , ότι κάθε κόμμα κρίνεται από τη λαϊκή ετυμηγορία και τη λαϊκή ψήφο.
Σε ό,τι αφορά τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, η Βουλή έκανε δεκτό το αίτημά του να μη συζητηθεί η άρση της ασυλίας του, καθώς βρίσκεται στη Λάρισα, όπου εκδικάζεται παλαιότερη υπόθεσή του.

Κατά τα άλλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, επικαλέστηκε επιστολή δικαστή του οποίου αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία, από την οποία -όπως ισχυρίστηκε- φαίνεται ότι η ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα, 10 ημέρες πριν της ανατεθούν τα συγκεκριμένα καθήκοντα, γνώριζε ότι θα αναλάβει την υπόθεση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.