.Μισθούς 350 ευρώ απαιτεί η τρόικα

Το «φράγμα» του κατώτατου μισθού θα επιδιώξει να σπάσει η τρόικα, προωθώντας το επικείμενο χρονικό διάστημα την εισαγωγή και στην Ελλάδα του θεσμού των mini jobs, όπως αποκαλείται η μικροεργασία, δηλαδή η εργασία με αμοιβή ως 350 ευρώ.

Σύμφωνα με την «Real News» στόχος της τρόικας είναι να υιοθετηθεί ένα μοντέλο ελαστικής εργασίας, χαμηλής αμοιβής, μηδενικής απόδοσης φόρου και ανάλογης πληρωμής εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία. Μάλιστα οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ενταθούν αυτή την εβδομάδα και στόχος είναι, όπως ισχυρίζονται, ο δείκτης της ανεργίας να μειωθεί άμεσα κατά 2%-4%. 

Συγκεκριμένα, η νέα βαριά ατζέντα που φέρεται να προετοιμάζει η τρόικα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων. Για παράδειγμα το όριο του 5% των απολύσεων που έχουν δικαίωμα να κάνουν κάθε μήνα οι επιχειρήσεις θα απαιτηθεί να διπλασιαστεί στο 10% και για ειδικές περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων να ξεπερνά τα 50 άτομα, με χαμηλότερες αποζημιώσεις.

Προβλέπεται επίσης η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, κυρίως των νέων μέσω της εισαγωγής των mini jobs, δηλαδή της μικροεργασίας που εφαρμόζεται ευρέως στη Γερμανία, με το αιτιολογικό της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων.

Τέλος πιέσεις ασκούνται και για την υιοθέτηση του μέτρου της ανταπεργίας, του λεγόμενου lock out, που προωθείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αρνηθεί την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους των εργαζομένων που μέχρι πρότινος βρίσκονταν σε απεργία.

. Στο 26,8% η ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο

Στο 26,8% του ενεργού πληθυσμού αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το Μάρτιο από 26,7% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, η μέση ανεργία στην ευρωζώνη κυμάνθηκε τον Μάιο του 2013 στο 12,1% σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον Απρίλιο (12%), ενώ στο σύνολο της ΕΕ παρέμεινε αμετάβλητη στο 10,9%.

Αναφορικά με τις επιμέρους επιδόσεις της Ελλάδας, το Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,1%, στις γυναίκες 30,4% και στους νέους κάτω των 25 ετών 59,2%.

Ο μέσος όρος ανεργίας στην Ευρωζώνη στους άνδρες ήταν τον Μάιο 12%, στις γυναίκες 12,2% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 23,8%.

Τον Μάιο του 2013 η ΕΕ είχε 26,4 εκατ. άνεργους, εκ των οποίων 19,2 εκατ. αφορούσαν την Ευρωζώνη. Σε ένα έτος, δηλαδή τον Μάιο του 2013 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2012 η ανεργία αυξήθηκε κατά 1,34 εκατ. άτομα στην Ευρωζώνη και κατά 1,32 εκατ. στην ΕΕ.

Οι χώρες στις οποίες καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ένα έτος ήταν η Κύπρος (από 11,4% σε 16,3%), η Ελλάδα (από 22,2% σε 26,8%) και η Σλοβενία (από 8,6% σε 11,2%).

Το Μάιο του 2013 ο αριθμός των ανέργων ηλικίας κάτω των 25 ετών έφτασε στο σύνολο της ΕΕ τα 5,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων 3,53 εκατ. άτομα αφορούσαν τις χώρες της Ευρωζώνης. Μέσα σε ένα έτος οι άνεργοι αυτής της κατηγορίας αυξήθηκαν κατά 60.000 στην Ευρωζώνη και κατά 77.000 στην ΕΕ.

.Στα 918,49 ευρώ, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις

Στα 918,49 ευρώ, ανέρχεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης), σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τις συντάξεις του Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα της έκθεσης παρουσίασαν σήμερα, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κοκκόρης και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε) Χρήστος Χάλαρης.

Το μέσο εισόδημα από συντάξεις, στο οποίο αθροίζονται όλες οι συντάξεις που λαμβάνει ένας συνταξιούχος, είναι τον Ιούλιο λίγο μεγαλύτερο από τα 907,65 ευρώ που ήταν τον περασμένο μήνα και αυτό, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, οφείλεται στην αναστολή της σύνταξης των συνταξιούχων που είχαν προβλήματα με τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ.

Ο κ. Βρούτσης που αναμένεται να συναντηθεί με το κλιμάκιο της τρόικας, αύριο το πρωί στις 8:00, απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν κατά το παρελθόν στις προσπάθειες για το οργανωτικό «νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού συστήματος» σε «αδράνεια και η αναβλητικότητα» και πρόσθεσε ότι σήμερα, αυτό το «νοικοκύρεμα» έχει επιτευχθεί.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», με το οποίο, όπως είπε, «η χώρα μας απέκτησε, για πρώτη φορά, πλήρη και σαφή εικόνα για το σύνολο των συντάξεων, των συνταξιούχων και των συνταξιοδοτικών δαπανών. 

.Δήλωση επανένταξης του Κώστα Μαρκόπουλου στη ΝΔ, αναμένεται εντός των ημερών

Εντός των επόμενων ημερών -ίσως και σήμερα- αναμένεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωση επανένταξης στη Νέα Δημοκρατία του πρώην υπουργού και νυν ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός, θα αναφερθεί στους λόγους τους οποίους αποδέχεται την πρόσκληση που απηύθυνε χθες από το 9ο Συνέδριο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, και θα ανακοινώσει ότι συστρατεύεται στην προσπάθεια σωτηρίας της χώρας.

.H Βραζιλία κατέκτησε το 4ο Κύπελλο Συνομοσπονδιών

Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια του 4ου κυπέλλου Συνομοσπονδιών. 

Η «σελεσάο» ήταν εντυπωσιακή, νίκησε στον τελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, με το εντυπωσιακό 3-0 και κατέκτησε το τρόπαιο του τουρνουά. Τα γκολ του Φρεντ (2', 47') και του Νεϊμάρ (44') υπέγραψαν τον θρίαμβο της ομάδας του Λουίς Φελίπε Σκολάρι και ανάγκασαν σε παραλήρημα 80.000 συμπατριώτες τους που κατέκλυσαν το «Μαρακανά». 

Πολύ κακοί οι Ισπανοί, έχασαν πέναλτι με τον Ράμος στο 55' και αγωνιζόμενοι με δέκα παίκτες από το 68' (λόγω αποβολής του Πικέ) ήταν αδύνατο ν' αποφύγουν την πρώτη επίσημη ήττα τους από το 2010. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.