.Ποτάμι: Ας μην πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αντιγράφουν τους νεοδημοκράτες

Με πυρά προς όλες τις πλευρές, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση, απαντά το «Ποτάμι» με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Ας μην πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τους Νεοδημοκράτες αντιγράφουν. 

Και ας μην εξανίστανται τα γαλάζια στελέχη, η ασέβεια στο πνεύμα του Συντάγματος ήταν δική τους πρακτική» αναφέρει σχετική ανακοίνωση Τύπου του κόμματος, επισημαίνοντας ότι τόσο στο θέμα της παροχολογίας όσο και σε αυτό της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και επί των οικονομικών θεμάτων, όλοι ως αξιωματική αντιπολίτευση τα ίδια υπόσχονται.

«Στην Ελλάδα», τονίζει το Ποτάμι, «έχουμε εφεύρει τη φαρσοκωμωδία, η οποία μπορεί να επαναλαμβάνεται αενάως στη μεταπολιτευτική μας ιστορία».

Και προσθέτει: «Ο Αλέξης Τσίπρας είπε όντως στη Θεσσαλονίκη "λεφτά υπάρχουν", αλλά οι "κορυφαίοι" του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να παριστάνουν τους έκπληκτους» καθώς «ήταν η επίσημη προεκλογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και κανείς τότε δεν αντέδρασε, ούτε βέβαια ο κ. Βενιζέλος παρότι γνώριζε - με λεπτομέρειες - ότι η χώρα ήταν με το ένα πόδι στη χρεοκοπία».

Όσο για τους «γαλάζιους κυβερνητικούς που τώρα εξανίστανται με την επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνει η ανακοίνωση, «πρέπει να θυμηθούν ότι πριν γίνουν υπουργοί ήταν και αυτοί στελέχη του αντιμνημονιακού μετώπου».

Και καταλήγει το Ποτάμι: «Είναι παλιά, λοιπόν, η φαρσοκωμωδία του παλαιοκομματικού συστήματος, κομμάτι του οποίου είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ που όσο πλησιάζει την εξουσία, δείχνει ότι δεν έχει μάθει τίποτα και δεν έχει ξεχάσει τίποτα».

.Μπλόκο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην ανακαίνιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού

«Παγώνει» την ανακαίνιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, που έκρινε ως παράνομη τη χορήγηση των 7 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

Την σχετική απόφαση έλαβε το 6ο θερινό κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο την Ευαγγελία Σεραφή.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχε διαβιβαστεί για προέλεγχο η σύμβαση χορήγησης των 7 εκατ. ευρώ, αλλά από το κλιμάκιο κρίθηκε ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας, καθώς έχει προγραμματιστεί μετά μια 5ετία να γίνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

.Υποχώρησε στο 5,70% η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα κατά 3 μονάδες βάσης στο 5,70%, λόγω της αναβάθμισης του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor's, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων τίτλων άλλων χωρών της Ευρωζώνης παρέμειναν σταθερές ή αυξήθηκαν. 

«Η αναβάθμιση ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη, αλλά εξηγεί την ελαφρά καλύτερη επίδοση (σ.σ.: των ελληνικών ομολόγων) σήμερα το πρωί» δήλωσε αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank. Ο οίκος S & P αναβάθμισε την Παρασκευή το αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β από Β- , σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης μετά από μία 6ετή ύφεση.

.«Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο συνέδριο της «Καθημερινής» και των «International New York Times» με θέμα «Δημοκρατία υπό πίεση» αναφέρθηκε στον κίνδυνο που συνιστούν για τη δημοκρατία ο εξτρεμισμός και ο λαϊκισμός. 

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ αν και χωρίς να τον κατονομάζει ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός έχασαν την ευκαιρία να ενισχυθούν στα χρόνια της κρίσης. Τώρα που ξεφεύγουμε από την κρίση θα υποχωρήσουν. Δεν γνωρίζω πολλές κοινωνίες που θα μπορούσαν να αντέξουν τόσο ριζικές μεταρρυθμίσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Π...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.