.Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση για τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου μας άνω των 65 ετών


Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΣΤO ΠΛΑΙΣΙO ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ
ΔΩΡΕΑΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ
ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Β ΚΑΠΗ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Β΄ ΚΑΠΗ ( ΓΡΑΜΜΟΥ 19 ΓΟΥΔΙ)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 77 04 388- 210 77 02 748

.Σύλλογος Ηπειρωτών Ζωγράφου...Μέσα στο κλίμα των εορτών της αποκριάς


Μέσα στο κλίμα των εορτών της αποκριάς αλλά και της πλούσιας ηπειρώτικης παράδοσης, η ομάδα του χορευτικού του δραστήριου συλλόγου Ηπειρωτών Ζωγράφου, διοργάνωσε το Σάββατο 2 Μαρτίου στην αίθουσα εργαζομένων του Δήμου, μία ξεχωριστή και ιδιαίτερα ζεστή εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου και ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξανδρος Σπύρου καλωσόρισαν τους καλεσμένους και έδωσαν συγχαρητήρια στις κοπέλες και στα αγόρια του χορευτικού, καθώς και στον χοροδιδάσκαλό τους για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν αλλά και για την επιτυχία στην διοργάνωση της  εκδήλωσης, που περιείχε και όμορφα αποκριάτικα δρώμενα.

Τα μέλη του χορευτικού και πολλοί φίλοι του συλλόγου διασκέδασαν και χόρεψαν υπό τους ήχους του κλαρίνου, μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ενώ Ηπειρώτισσες μέλη του συλλόγου και του χορευτικού, είχαν ετοιμάσει πίτες, τηγανίτες κι άλλα εξαιρετικά εδέσματα, συνοδευμένα από κεράσματα τσίπουρου, κρασιού και αναψυκτικών.


Μεταξύ των άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δύο Ηπειρώτισσες Δημοτικοί Σύμβουλοι Ζωγράφου η ανεξάρτητη κα Αναστασία Μπότου με καταγωγή από την Θεσπρωτία και η κα Ελένη Σπ. Σαπρίκη με καταγωγή από την Άρτα, οι οποίες βρίσκονται πάντα κοντά στον σύλλογο και στηρίζουν τις εκδηλώσεις του.

.ΠΑΣΟΚ:«Έφοδος» της νέας γενιάς στο κόμμα


Με νέους κομματικούς συσχετισμούς προχωράει το ΠΑΣΟΚ την
επόμενη  ημέρα μετά το συνέδριο, αφού κατά τη διάρκειά του νέα πρόσωπα είχαν  την ευκαιρία να αναδειχθούν, ενώ  κάποια από τα παλιά είτε ενισχύθηκαν, είτε επέλεξαν να μείνουν ένα βήμα πίσω. 

Η σύνθεση της νέας Κεντρικής  Επιτροπής θα καθορίσει τη σύνθεση  του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και  το πρόσωπο του νέου γραμματέα  του κόμματος, που θα σηματοδοτήσει  το νέο ΠΑΣΟΚ για το οποίο μίλησε επί μακρόν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ενδεικτικό παράδειγμα της «εφόδου» της νέας γενιάς στο κόμμα υπήρξε η σύγκρουση του 34χρονου κ. Νίκου  Ανδρουλάκη με τον πρώην βουλευτή του κόμματος κ. Χρήστο Πρωτόπαπα. 

Ο  τελευταίος παρ’ ότι ήταν επικεφαλής της ομάδας καταστατικού δεν κατάφερε να επιβάλλει την άποψή του  για το καταστατικό ζήτημα του ποσοστού του 30% σταυροδοσίας στη λίστα των υποψηφίων, έναντι της διαφορετικής άποψης του 20%, που ήθελε ο κ. Ανδρουλάκης και την οποία τελικά επέβαλε. 

Η άποψη του κ. Ανδρουλάκη ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία του συνεδρίου, κάτι που αποτύπωσε τη διάθεση του σώματος των συνέδρων για ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο κόμμα.

Κατά την ψηφοφορία στους  διαδρόμους του συνεδρίου τρεις ήταν οι συμμαχίες που διαμορφώθηκαν για την ανάδειξη μελών της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, την τελευταία μέρα του συνεδρίου. Η πρώτη σχετιζόταν με το λεγόμενο «βενιζελικό» μπλοκ και αποτυπώθηκε στην σύμπραξη των κυρίων Νίκου Ανδρουλάκη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. 

Οι δύο παραπάνω φαίνεται ότι παρείχαν στήριξη, επίσης, στους υποψηφίους επιρροής του κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Ο πρώην υπουργός, μετά τη διαγραφή του από τον κ. Βενιζέλο, στην ψήφιση του Μνημονίου 3 στη Βουλή, αποκατέστησε τη σχέση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο όταν οι δυο τους συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Στη δεύτερη συμμαχία βρέθηκε ο κ. Κώστας Πανταζής, ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και η κυρία Τόνια Αντωνίου, η σχέση της οποίας με τους δύο προηγούμενους έχει περάσει από πολλά σκαμπανεβάσματα τα τελευταία χρόνια.

Την τρίτη ομάδα συγκρότησαν τα «παπανδρεϊκά» στελέχη, δηλαδή η ομάδα του κ. Μιχάλη Καρχιμάκη και υφυπουργών που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου – είτε πήραν μέρος στη διαδικασία της ψηφοφορίας, είτε θα συμμετέχουν ως αριστίδην στην νέα Κεντρική Επιτροπή. 

Ανάμεσα σε αυτά τα στελέχη είναι οι κύριοι Πεταλωτής, Κουτρουμάνης, Μακρυπίδης, Σαχινίδης, Μωραίτης, Οικονόμου, Παπαηλιού, Παπαθανάση και ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας κ. Βασίλης Κίτσιος.

Ο συντονιστής της Οργανωτικής  Γραμματείας του κόμματος κ. Πάρις  Κουκουλόπουλος δεν συμμάχησε με κανέναν από τους παραπάνω επιδιώκοντας να αποτελέσει μόνος του έναν ξεχωριστό πόλο μέσα στο κόμμα.

Τις προσεχείς ημέρες, πιθανώς το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα συνεδριάσει η νέα Κεντρική επιτροπή για να εκλέξει το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και τον νέο γραμματέα του κόμματος. Για τη θέση του τελευταίου έχουν εκφράσει ενδιαφέρον οι κκ Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος και Θάνος Μωραΐτης.

.O Tσίπρας συνεχίζει το ιδιότυπο «φλερτ» με τον Κώστα Καραμανλή


Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την ερχόμενη Τετάρτη στο Ιδρυμα Καραμανλής και με αφορμή την παρουσία του εκεί άνοιξε μέτωπο αντιπαράθεσης με τονΑντώνη Σαμαρά.
Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «είναι προφανές ότι η παρουσία του Αλ. Τσίπρα σε αυτή την εκδήλωση δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στον κ. Α. Σαμαρά ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έκανε τα πάντα για να την αποτρέψει ή και να την υποβαθμίσει. 

Ισως αυτό που ενοχλεί τον κ. Σαμαρά είναι οι καίριες επισημάνσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά που ο ίδιος και οι συνεργάτες του προσδίδουν στη ΝΔ απέχουν πολύ από τη φυσιογνωμία που είχε επιλέξει ο ιδρυτής της, καθώς και οι διαφωνίες στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ επί αυτής της ιδεολογικής μετάλλαξης».

Παράλληλα αναφέρονται με θετικά λόγια στο έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή παρά τις όποιες διαφωνίες εξέφραζε η Αριστερά.

«Δεν συνιστά κάτι το καινοφανές η συμμετοχή του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εκδήλωση επιστημονικού ιδρύματος άλλου κόμματος. Ο πολιτικός πολιτισμός της Αριστεράς επιβάλλει σεβασμό προς τους πολιτικούς μας αντιπάλους. 

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσωπο όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που, αντίθετα με την προδικτατορική περίοδο, μετά τη Χούντα διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών. 

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Αριστερά ιστορικά βρέθηκε απέναντί του με διαφορετικές προτάσεις και θέσεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι στην εκδήλωση θα αναφερεθεί στην αλλαγή οικονομικής πολιτικής.
«Η παρούσα ιστορική συγκυρία είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της Ελλάδας. 

Ο Αλ. Τσίπρας προσέρχεται στην εν λόγω εκδήλωση, με τις θέσεις και τις προτάσεις της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την ανάγκη μιας πολιτικής στον αντίποδα του αποδεδειγμένα αποτυχημένου μνημονίου, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους απέναντι στην καταστροφική μανία των αγορών. 

Πρόκειται για απόψεις που συγκροτούν έναν εναλλακτικό, δημοκρατικό δρόμο αντιμετώπισης της κρίσης, κατά τη γνώμη μας τον μόνο ρεαλιστικό. 

Είναι προτάσεις που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που συμμερίζονται τις δημοκρατικές αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της συλλογικής και ατομικής αξιοπρέπειας. Με αυτή την έννοια απευθύνονται ακόμη και σε πολίτες που μέχρι σήμερα επιλέγουν να εκπροσωπούνται πολιτικά από τη ΝΔ».

. Κάθειρξη οκτώ ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο


Κάθειρξη επτά ετών (κακούργημα, για παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς του ακινήτου) συν ένα (πλημμέλημα, για παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων), πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, είναι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Ο εισαγγελέας, στην αγόρευσή του κατά του πρώην υπουργού ήταν καταπέλτης θεωρώντας ότι με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες του 2006.

Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν στην παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. 

Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ.

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης για το μαύρο πολιτικό χρήμα των εξοπλισμών.

Ο Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και αντέτεινε ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. 

.Γιατί κάποιοι νιώθουν ευχαρίστηση τρώγοντας καυτερές πιπεριές


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς άνθρωποι που απολαμβάνουν τα καυτερά φαγητά, όπως οι πιπεριές τσίλι να μην έχουν αυτή την φυσιολογικά επώδυνη αίσθηση; Πώς είναι δυνατόν δηλαδή να το απολαμβάνουν αντί να υποφέρουν; Όλα είναι θέμα εγκεφαλικής λειτουργίας και δείτε γιατί.

Ο πόνος δεν είναι πάντα πόνος, μερικές φορές μπορεί να είναι και ανακούφιση.

Οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν ανακούφιση αν τελικά ένα επώδυνο ερέθισμα αποδειχθεί λιγότερο επώδυνο απ΄ότι περίμεναν στην αρχή. Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην μηνιαία επιθεώρηση «Pain».

Οι ερευνητές για να εξετάσουν πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον πόνο χρησιμοποίησαν 16 άτομα στα οποία εφάρμοσαν μια συσκευή η οποία τροφοδοτούσε διαφορετικά επίπεδα επώδυνης θερμότητας στο μπράτσο τους. Την ίδια ώρα κατέγραφαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα μέσω μαγνητικής τομογραφίας.

Η ένταση του επώδυνου ερεθίσματος αυξανόταν σταδιακά, ενώ οι συμμετέχοντες μπορούσαν σε ένα μόνιτορ να δουν τι ακολουθεί.

Στην αρχή οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν την πρώτη φάση ως δυσάρεστη. Όταν όμως ακολούθησε το επόμενο στάδιο με πιο επώδυνο ερέθισμα, όταν επέστρεψαν στο αρχικό στάδιο το αξιολόγησαν ως ανακούφιση.

Η πιθανή εξήγηση, λένε οι ερευνητές είναι ότι οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι για το χειρότερο και έτσι αισθάνθηκαν ανακούφιση ότι ο πόνος δεν ήταν τελικά τόσο επώδυνος όσο φοβούνταν, έτσι μετέτρεψαν την ενόχληση σε ανακούφιση και τελικά σε ευχαρίστηση.

Ταυτόχρονα η εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων έδειξε λιγότερη ενεργοποίηση στην περιοχή του πόνου του εγκεφάλου (το στέλεχος του εγκεφάλου) και μεγαλύτερη ενεργοποίηση σε μια περιοχή στο μέσον των μετωπιαίων λοβών που είναι συσχετισμένο με την ανακούφιση του πόνου και την ευχαρίστηση.

Αυτό λοιπόν μπορεί να εξηγεί γιατί οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τόσο τις καυτερές πιπεριές τσίλι δεν νιώθουν την «καυτή» τους φύση!

."Λουκέτο" στα 32 από τα 88 καταστήματα της Σταδίου


Εάν ένας δρόμος της Αθήνας μπορεί να «συγκεντρώσει» όλα τα οικονομικά προβλήματα αλλά και ευρύτερα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, που απασχολούν την πρωτεύουσα, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης -6η χρόνια ύφεσης διανύουμε το 2013- δεν είναι άλλος από την οδό Σταδίου.

Κάθε γωνιά στην οδό Σταδίου έχει και τη δική της ιστορία, που μας την μεταφέρουν περαστικοί και εργαζόμενοι που γνωρίζουν πολύ καλά τον δρόμο. Ένα στοιχείο, όμως, ξεχωρίζει: από τα 88 καταστήματα με πρόσοψη στην οδό Σταδίου, τα 32 έχουν βάλει λουκέτο. 

Ένα νούμερο που «πληγώνει», αποτελεί όμως το κίνητρο όλων εκείνων που ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου. 

Να καταβάλουν το μέγιστο των προσπαθειών τους προκειμένου να επαναφέρουν την χώρα στους αναπτυξιακούς εκείνους ρυθμούς που θα δώσουν ξανά αίγλη στο πάλαι ποτέ εμπορικό δρόμο της Αθήνας.


.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται


Η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό στο φόρουμ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη.
 Είναι η κατάλληλη συγκυρία για να συνεργασθούμε ακόμη περισσότερο, προς όφελος της διμερούς αυτής επιχειρηματικότητας, με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για τις δύο χώρες, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται σταθερά, δραστικά και με γοργούς ρυθμούς. 

 «Προχωράμε με αποφασιστικότητα σε μεταρρυθμίσεις σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.  Η βούληση και η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζονται πλέον διεθνώς. 

Αντίστοιχα, κι η φίλη Τουρκία εκσυγχρονίζεται», είπε.
 Αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα, λέγοντας ότι «το 2012 η Τουρκία κατέλαβε την 10η θέση ως προμηθευτής αγαθών της ελληνικής αγοράς. Ταυτόχρονα, βρέθηκε στην 6η θέση ως χώρα υποδοχής των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων. 

Επιπλέον, τα τελευταία έξι χρόνια, παρατηρείται μία αξιόλογη αύξηση των ελληνικών επενδύσεων στην Τουρκία. Η γειτνίασή μας επιτρέπει μεταφορές με μειωμένο κόστος και με αμεσότερη επαφή και ταυτόχρονα δημιουργία προσωπικών σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών. 

Αντίστοιχα, η εγγύτητα της Τουρκίας με κράτη του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας έδωσε και δίνει τη δυνατότητα για συνέργειες, τόσο εμπορικού, όσο και επενδυτικού χαρακτήρα».

 Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δυνατότητα από κοινού, οι επιχειρήσεις των δύο χωρών να διεισδύουν σε τρίτες χώρες: «Η ανάληψη κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια, στις χώρες της παρευξείνιας συνεργασίας, καθώς και στις χώρες της Κεντρικής Ασίας, θα φέρει, επίσης, ανάπτυξη και προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη επεσήμανε «την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς επενδυτικής συνεργασίας.  Θα έλεγα ιδιαίτερα στον τομέα των κοινοπραξιών, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης».

 Ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε ότι «προχωρούμε στη θεσμοθέτηση και επέκταση της επί τόπου χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίων (visa) από επιλεγμένα τουρκικά λιμάνια σε ελληνικά νησιά, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες Σένγκεν».

.Tρία επικρατέστερα σενάρια για την πολιτική κρίση


Συνεχίζονται οι ζυμώσεις και οι αναλύσεις για το πολιτικό μέλλον της Ιταλίας και την καταλληλότερη οδό που μπορεί να επιλεγεί για να βγει η χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές τρεις είναι, μέχρι αυτή την στιγμή, οι πιθανότερες και πιο ρεαλιστικές εναλλακτικές λύσεις.

Η πρώτη αφορά την προσπάθεια του κεντροαριστερού ηγέτη Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να σχηματίσει κυβέρνηση με την «έξωθεν υποστήριξη» του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο. Ο Μπερσάνι δεσμεύεται να προχωρήσει στην καταπολέμηση της ανεργίας και της διαφθοράς-- κύρια αιτήματα του M5S.

Από την άλλη όμως, όσον αφορά στην κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρωθυπουργός δεν μοιάζει έτοιμος να υποστηρίξει την πλήρη κατάργησή  της.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, η προσπάθεια του επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας είναι δύσκολο να μπορέσει να ευοδωθεί.

Η δεύτερη εναλλακτική λύση αφορά την σύσταση μιας λεγόμενης «κυβέρνησης  ειδικού σκοπού». Ένα κυβερνητικό σχήμα με τεχνοκράτη πρωθυπουργό δηλαδή, που θα μπορούσε να συσταθεί με την προτροπή του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο και αποκλειστικό στόχο την αλλαγή του ισχύοντος εκλογικού νόμου.

Όπως διαπιστώθηκε και με την εκλογική αναμέτρηση, ο ισχύων νόμος αυτός δυσχεραίνει την επίτευξη της απόλυτης πλειοψηφίας στην γερουσία. Η διάρκειά της θητείας μιας τέτοιας «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» δεν αναμένεται να ξεπεράσει ---

σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις-- τους τρεις μήνες, με την συμμετοχή πιθανώς των δυο μεγαλύτερων κομμάτων: του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το τρίτο σενάριο μοιάζει με μια επανέκδοση της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι που υπήρξε πρωθυπουργός από τον Νοέμβριο του 2011 ως την προκήρυξη των εκλογών. Μέχρι και σήμερα ο Μόντι συνεχίζει να διεκπεραιώνει τις τρέχουσες υποθέσεις ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός. 

Μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών θα αναμενόταν να εξασφαλίσει ευρύτερο χρονικό ορίζοντα. Μια διετία πιθανώς, όπως ζητεί η κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι. 

Στους προγραμματικούς στόχους ενός τέτοιου σχήματος  θα μπορούσε να συμπεριληφθεί η μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου, όπως  και η αλλαγή πολλών κανόνων του δικαστικού συστήματος, η στήριξη της οικονομίας, η προσπάθεια  μείωσης της φορολογικής πίεσης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.