.Εκδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2014...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Πόντος, η Κρήτη, τα νησιά μας και η ηπειρωτική Ελλάδα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, πιάνονται αντάμα και σέρνουν χορούς λεβέντικους, χορούς που μιλούν για τα πάθη και την περηφάνια του λαού μας.

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς αυτούς που χρόνια πριν υπερασπίστηκαν την ταυτότητα και την ελευθερία του τόπου τούτου, το Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ζωγράφου το απόγευμα της 25ης Μαρτίου στις 18:30, στην πλατεία Τερζάκη, οργανώνει μια εκδήλωση μνήμης, τιμής και αφύπνισης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα επιμορφωτικά τμήματα του ΝΠ με χορούς από Αλμωπία, Πελοπόννησο, Ρόδο, Ικαρία, Δράμα, Κύθνο, Τζία, Κεφαλονιά, Θράκης, Ν. Έβρο και Ρούμελη, καθώς επίσης η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου και ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», συνοδεία ζωντανής μουσικής.

.Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Λεμονίδης απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοιν.: κ. Δήμαρχο
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Στις Δημοτικές εκλογές του 2010 κατέλαβα την θέση του πρώτου επιλαχόντος στο ψηφοδέλτιο της διοικούσας παράταξης και όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσα στενά τα πεπραγμένα της διοίκησης. 

Η διαφωνία μου με τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν, πρακτικές οι οποίες είναι συνυφασμένες με το παρελθόν και διαφοροποιούνται από τους λόγους συμμετοχής μου στην παράταξη, με οδηγούν στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθώ από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ζωγράφου Αύριο, θέση που κατέλαβα μετά την παραίτηση της συναδέλφου Ε. Σαπρίκη και να παραμείνω για το υπόλοιπο της θητείας μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Με Εκτίμηση
Δημήτρης Λεμονίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ζωγραφου

.«Οι επενδυτές επιστρέφουν στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία»

 Οι επενδυτές επιστρέφουν στις ελληνικές και στις πορτογαλικές αγορές, καθώς οι προοπτικές για τις χώρες αυτές βελτιώνονται, ενώ οι εναλλακτικές επιλογές τους μοιάζουν να ενέχουν μεγαλύτερο κόστος ή αυξανόμενο κίνδυνο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι πορτογαλικές και ελληνικές μετοχές και τα κρατικά ομόλογα των δυο χωρών έχουν τις καλύτερες αποδόσεις στην Ευρώπη το 2014 και τα ταμεία που έχουν επενδύσει σε αυτούς τους τίτλους καταγράφουν μεγάλα κέρδη, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Thomson Reuters. 

Οι επενδυτές λένε ότι καθοδηγούνται από την βελτίωση των οικονομιών των δύο κρατών, η οποία δίνει νέα ώθηση στην αρχική ανάκαμψη που προκλήθηκε από τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) το 2012 να σώσει το ευρώ.

Οι δυνητικές εναλλακτικές επενδύσεις είναι λιγότερο ελκυστικές. Οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας και οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δημιουργούν σύννεφα στις προοπτικές αναδυόμενων αγορών που προσφέρουν αντίστοιχες αποδόσεις, ενώ το ράλι των τιμών τον τελευταίο ενάμισι χρόνο έχει συρρικνώσει τις αποδόσεις των ομολόγων σε άλλες αγορές της Ευρωζώνης. 

«Δεν είναι τόσο ένα ράλι που καθοδηγείται από τα επιτόκια, αλλά πολύ περισσότερο μία διαρθρωτική μετακίνηση και μία αίσθηση ότι η κρίση του ευρώ είναι πίσω μας», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της χρηματοπιστωτικής εταιρείας AXA Investment Managers.

.Ευ. Βενιζέλος: Το χρέος είναι βιώσιμο

 Τη θέση του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους επανέλαβε με εκτενή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή πολιτικά και δημοσιογραφικά σχόλια που διατυπώθηκαν ως προς τα όσα επανέλαβε σχετικά με το ζήτημα, σε κυριακάτικη συνέντευξή του.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι το χρέος είναι βιώσιμο γιατί βρίσκεται κατά το 80% στα χέρια θεσμικών εταίρων και πιστωτών και διότι μετά το "κούρεμα" και την αναδιάρθρωσή του το 2012 «έχει πολύ καλά παραμετρικά χαρακτηριστικά, όπως η μεγάλη διάρκεια, το μικρό μέσο επιτόκιο, η ύπαρξη περιόδου χάριτος και η κλιμάκωση των λήξεων». 
«Συνεπώς», υπογραμμίζει, «είναι λάθος να αντιμετωπίζεται το ελληνικό χρέος απλώς ως ποσοστό του ΑΕΠ και να θεωρείται ότι από αυτό και μόνο εξαρτάται η βιωσιμότητά του».

.Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2 δισ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο

Στα 2,063 δισ. ευρώ έφθασε το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο δίμηνο, έναντι πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 
Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 487 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 788 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 527 εκατ. ευρώ. 

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.063 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.047 εκατ. ευρώ. 

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9.463 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 427 εκατ. ευρώ ή 4,7% έναντι του στόχου προϋπολογισμού 2014. 

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 7.869 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 580 εκατ. ευρώ ή 6,9% χαμηλότερα έναντι του στόχου. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 6.879 εκατ. ευρώ, 454 εκατ. ευρώ ή 6,2% λιγότερα έναντι του στόχου.

.Η ρύθμιση για το γάλα θα «αφανίσει» την Ήπειρο, υποστηρίζουν οι αγελαδοτρόφοι

 «Να μη συμβάλουν στον "αφανισμό" του τόπου, με την ψήφο τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα» καλούν οι αγελαδοτρόφοι της Άρτας και της Πρέβεζας, τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες. Σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζουν «Δούρειο Ίππο», για την είσοδο εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα μας, τη διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος, ενώ προειδοποιούν τους βουλευτές της Ηπείρου ότι θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο».

Οι Ηπειρώτες αγελαδοτρόφοι, τονίζουν ότι «το φρέσκο γάλα, πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρείες και επιχειρήσεις, είναι μόνο αυτό που, από τους κτηνοτρόφους, πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».

Ειδικότερα, σημειώνουν, σε μία περίοδο κατά την οποία η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση, η τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος «αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν - κονσέρβα, που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση».

.Αντ. Σαμαράς: Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι πιο ισχυρή από ποτέ

 «Στην επέτειο των 200 χρόνων της Ανεξαρτησίας μας, η πατρίδα μας θα είναι σταθερή, πιο ευημερούσα, πιο ανταγωνιστική και πιο ισχυρή από ποτέ» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε χαιρετισμό του προς τους Έλληνες Αποστράτους Εφέδρους της Αυστραλίας, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς τόνισε πως έχει ζήσει και ο ίδιος κάποια χρόνια της ζωής του μαζί με τον Ελληνισμό της Διασποράς.

«Έχω επισκεφθεί τους Έλληνες της Αυστραλίας», συμπληρώνει, «χώρας με την οποία έχουμε τις καλύτερες σχέσεις- και συναντιέμαι συχνά με εκπροσώπους σας. Νιώθω, νιώθουμε όλοι, την αγάπη σας για την Ελλάδα. 

Όπως γνωρίζω, γνωρίζουμε όλοι τη δημιουργικότητά σας...
Πάντα προβληματιζόμουν γιατί οι Έλληνες, παντού στη Διασπορά δείχνουν τέτοιο δυναμισμό, ενώ στην πατρίδα τους μαραζώνουν. 

Σήμερα, λοιπόν, αλλάζουμε την χώρα μας! Χτίζουμε μια νέα Ελλάδα, όπου οι Έλληνες θα αναδεικνύουν τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά τους, όπως ακριβώς κάνουν παντού στον κόσμο».

Η Ελλάδα ξαναγεννήθηκε το 1821 μετά από αιώνες δουλείας. Και σήμερα αναγεννιέται μέσα από την πιο σοβαρή κρίση των τελευταίων δεκαετιών αναφέρει ο πρωθυπουργός.

.Σε άστεγους, ένστολους και ανασφάλιστους το «κοινωνικό μέρισμα»

Τρεις κατηγορίες δικαιούχων του «κοινωνικού μερίσματος» από το πρωτογενές πλεόνασμα, οριστικοποιήθηκαν σήμερα, μετά από σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ). Παράλληλα, αναζητούνται τα ακριβή εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τα νοικοκυριά με πολύ χαμηλά εισοδήματα, στα οποία θα χορηγηθεί, επίσης άπαξ, το επίδομα. 

Ειδικότερα, κατά τη δίωρη σύσκεψη στο ΓΛΚ, με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη και των Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κο... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.