. Το Νοέμβριο η εκταμίευση της επόμενης δόσης


Αισιόδοξος για τα «μηνύματα» της σημερινής επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «ήταν μια θετική αποτίμηση».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για το χτεσινό Eurogroup. 

«Έχουμε, βέβαια, δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας» απάντησε σε ερώτηση για τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η κ. Μέρκελ μπορεί να μεσολαβήσει, ώστε να υπάρχει μία καλύτερη έκθεση από την τρόικα ο κ. Στουρνάρας είπε: «Η Μέρκελ είπε να δούμε την έκθεση της τρόικα πρώτα. Βέβαια, οι πολιτικές αποφάσεις από πολιτικούς λαμβάνονται στο τέλος. Την επιμήκυνση την έχουμε ζητήσει.

 Είναι πάνω στο τραπέζι. Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό».
Όσο για το πότε υπολογίζει να γίνει η εκταμίευση της δόσης ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι αυτό θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο.

ν είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για το χτεσινό Eurogroup. «Έχουμε, βέβαια, δρόμο ακόμα μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε τι έχουμε μπροστά μας» απάντησε σε ερώτηση για τα πιεστικά χρονοδιαγράμματα.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι η κ. Μέρκελ μπορεί να μεσολαβήσει, ώστε να υπάρχει μία καλύτερη έκθεση από την τρόικα ο κ. Στουρνάρας είπε: «Η Μέρκελ είπε να δούμε την έκθεση της τρόικα πρώτα. Βέβαια, οι πολιτικές αποφάσεις από πολιτικούς λαμβάνονται στο τέλος. 

Την επιμήκυνση την έχουμε ζητήσει. Είναι πάνω στο τραπέζι. Το πρόβλημα με την επιμήκυνση, είναι ότι απαιτεί παραπάνω χρήματα. Πήραμε την εντολή από το Eurogroup για να δούμε πως θα βρεθούν αυτά τα παραπάνω χρήματα. Με τι τρόπους. Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο δύσκολο πρόβλημα αυτό».

Όσο για το πότε υπολογίζει να γίνει η εκταμίευση της δόσης ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι αυτό θα γίνει μέσα στο Νοέμβριο.

.Στήριξη Μέρκελ με τήρηση δεσμεύσεων


«Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά τηνευκαιρία να σταθεί στα πόδια του», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, αμέσως μετά την συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ. 
Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα  τήρησης όλων των δεσμεύσεων με έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές αλλά και επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι «ο ελληνικός λαός ματώνει άλλα είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ». Η κα. Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα «μεγάλο κομμάτι του δρόμου» και έστειλε μήνυμα στήριξης της χώρας.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ειλικρινείς τις συζητήσεις με την καγκελάριο, Α. Μέρκελ, ενώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις των δύο ηγετών, συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, υπογράμμισε την πρόοδο στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν και οι δυο χώρες εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση». Και επέμεινε στην αναγκαιότητα να ξανακερδίσει η Αθήνα την αξιοπιστία της.

Υπερασπίστηκε την πολιτική λιτότητας λέγοντας ότι «τα πράγματα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση», ωστόσο πρόσθεσε ότι στην Σύνοδο Κορυφής «θα πρέπει να συμφωνηθεί η μακροχρόνια προοπτική της Ευρώπης».

Η κα. Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και έστειλε μήνυμα στήριξης της χώρας για την παραμονή της στο ευρώ. Μάλιστα, αναγνώρισε ότι πέρα από τα μέτρα λιτότητας απαιτείται να δοθεί και ένα έναυσμα για την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους,μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων που έκαναν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έλεγε ότι όλα τα ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν πακέτο και όχι ένα- ένα, καθώς και ότι έχει τεθεί και αυτό της επιμήκυνσης.
«Να το συζητήσουμε» ήταν η απάντηση επ' αυτού της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο κορυφής στις 17- 18 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι η σύνοδος κορυφής να εξουσιοδοτήσει το επόμενο Eurogroup η έκτακτο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης. 
Αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις θα κυριαρχήσουν στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο με τη συμμετοχή και Ελλήνων επιχειρηματιών. Ακολούθως η κ. Μέρκελ θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για το Βερολίνο.
 «Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Από τις δηλώσεις της κας Μέρκελ και του κ. Σαμαρά το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η κα Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και της Καγκελαρίου της Γερμανίας. 
Πολύ θετικό χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ και μόνο το γεγονός της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ως γεγονός τεράστιας σημασίας ότι η κα Μέρκελ, όπως και γενικά οι ευρωπαίοι εταίροι, αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα τα δυόμισι τελευταία χρόνια.
«Η θλιβερή ελλαδική ηγεσία δεν τόλμησε να απαιτήσει τα αυτονόητα από την τοκογλύφο Μέρκελ, δηλαδή συμμετοχή της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και απαλλαγή του κράτους μας από το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών»,αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.
«Το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει Μέρκελ - Παπανδρέου προχωράει και εμπλουτίζεται. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα διλήμματα και τις αυταπάτες», σχολίασε το ΚΚΕ

.Επεισόδια στο Σύνταγμα


Επεισόδια  μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στην πλατεία Συντάγματος και στην Πανεπιστημίου με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης. 
Πληροφορίες αναφέρουν και τραυματισμούς κατά τα επεισόδια. Νωρίτερα, υπήρξε  ένταση στον φράκτη μπροστά στην είσοδο στην Βουλή, ενώ επεισόδια σημειώθηκαν και στην Πανεπιστημίου. Για ογκώδεις διαδηλώσεις για την επίσκεψη Μέρκελ έκανε λόγο η ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 
«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους «μερκελιστές» της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο  Αλ. Τσίπρας, στο Σύνταγμα. «Θα νικήσουν οι λαοί, που δεν θα διστάσουν να σπάσουν τις ταξικές τους αλυσίδες», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έχουν γίνει δύο συλλήψεις και δεκάδες προληπτικές προσαγωγές. 

Δεκαμελής αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο θυροκόλλησε Ψήφισμα Διαμαρτυρίας στην είσοδο της Γερμανικής Πρεσβείας, καθώς δεν επετράπη στον ίδιο και την αντιπροσωπεία του κόμματος να περάσουν στο εσωτερικό της. 

Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του Συντάγματος του «Χίλτον» και της Γερμανικής Πρεσβείας.
Ένταση, νωρίτερα, έξω απο το «Ερρίκος Ντυνάν» στην Μεσογείων, όπου περίπου 100 εργαζόμενοι του νοσοκομείου ήθελαν να αποκλείσουν το δρόμο όταν θα φτάνει η αυτοκινητοπομπή με τη Γερμανίδα Καγκελάριο. 

Έξι σταθμοί του Μετρό κλειστοί από τις 10 π.μ (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη). 

Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλει 11 με 4. Από τις 12 μέχρι τις 15.00 δεν θα κινηθούν και οι συρμοί του Προαστιακού.

Κλειστές 12 με 3μμ οι δημόσιες υπηρεσίες στο πλαίσιο της παναττικής στάσης που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Κλειστά 12 με 2 τα φαρμακεία. Δίωρες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν οι δάσκαλοι και τρίωρες στάσεις οι καθηγητές. 12 με τρεις θα απέχουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Περισσότεροι από επτά χιλιάδες αστυνομικοί, μοτοσικλετιστές και ειδικές δυνάμεις περιφρουρούν την επίσκεψη της Καγκελαρίου.

.«Το ελληνικό μήνυμα στην Μέρκελ»


Με αφορμή την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει «ελληνικό μήνυμα» με άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της αγγλικής Guardian.
«Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί, την Τρίτη, την Αθήνα, η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης της οικονομίας της» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και τονίζει ότι οι πολιτικές της είναι καταστροφικές για τον ελληνικό λαό.
Όπως γράφει ο επικεφαλής του Σύριζα, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι μόνο τα μέτρα λιτότητας μπορούν να κάνουν το ελληνικό δημόσιο χρέος, βιώσιμο και πάλι. Αλλά συμβαίνει  το ακριβώς αντίθετο. 
Οι πολιτικές λιτότητας εμποδίζουν την οικονομία να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Η λιτότητα δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αύξησης του χρέους που με τη σειρά τους οδηγούν την Ελλάδα και τους δανειστές της στη καταστροφή.
Σχολιάζοντας στο twitter το συγκεκριμένο άρθρο ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρει: Theodoros Pangalos ‏@tpangalos: Το guardian αν δημοσιεύει άρθρο του κ. Τσίπρα με αυτό το περιεχόμενο είναι για να του κάνουν πλάκα. 

.«Πολιτικό φιάσκο η επίσκεψη»


Για «μεγάλο πολιτικό φιάσκο» έκανε λόγο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίρπας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, μιλώντας απόψε στα εγκαίνια του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Σε εκτενή αναφορά στην επίσκεψη Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είχε τίποτα καινούργιο να κομίσει, πέραν της επιβεβαίωσης του αδιεξόδου και της επιμονής της στο λάθος. Η επίσκεψή της στην Αθήνα «αποδείχτηκε ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: 
«Ήρθε μόνο και μόνο για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση και το καταστροφικό μνημόνιο, τα νέα μέτρα των 13,5 δισ., τα οποία αν εφαρμοστούν θα βουλιάξουν ακόμα περισσότερο την Ελλάδα και θα αποσταθεροποιήσουν ακόμα περισσότερο την Ευρώπη».
 Πριν από τρεις μόλις μήνες, τόνισε ο κ. Τσίπρας, η κα Μέρκελ απειλούσε ευθέως τον ελληνικό λαό με χρεοκοπία, αν η ελεύθερη και δημοκρατική τους επιλογή στην κάλπη ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Σήμερα, πρόσθεσε, είναι πια ξεκάθαρο ότι αυτό που χρεοκόπησε είναι το σχέδιό της για την Ευρώπη, η απάνθρωπη και αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας, που εξουθενώνει για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο τον ελληνικό λαό, 
ο οποίος έχει μπροστά του το δυσκολότερο χειμώνα μεταπολεμικά, την ανεργία που καλπάζει στο 1/3 του εργατικού δυναμικού, τη φτώχεια που εξαπλώνεται, την ανθρωπιστική κρίση που βαθαίνει.
Όταν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε όλη την Ευρώπη, αλλά και το ίδιο το ΔΝΤ, επισημαίνουν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει, σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μέρκελ και οι τελευταίοι συγκάτοικοί της στο υπόγειο καταφύγιο του μνημονίου, ο κ. Σαμαράς, 
ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης, επιμένουν να σπρώχνουν το λαό και τον τόπο όλο και πιο βαθιά στον γκρεμό, και εκτίμησε ότι «με αυτό το αδιέξοδο πείσμα στο έγκλημα του μνημονίου, αντί για στήριξη και αναστήλωση, η συγκυβέρνηση Σαμαρά επιταχύνει την κατάρρευσή της».
 Μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η εμμονή των πολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης στη γενικευμένη και διαρκή λιτότητα δεν είναι η λύση στην κρίση. Είναι η ίδια η κρίση, πρόσθεσε και επισήμανε: Γι' αυτό εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη σήμερα από το νεοφιλελευθερισμό.
 Για τη δημιουργία του παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την αναγκαιότητα των θεωρητικών επεξεργασιών στη διατύπωση εναλλακτικών πολιτικών προτάσεων, στην καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων και στην αναζήτηση νέων πολιτικών μοντέλων.
 Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσεότι χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τη διεισδυτική ματιά, την κριτική επεξεργασία και τη θεωρητική ανάλυση για τις κοινωνικές επιπτώσεις και τους μετασχηματισμούς που προκαλεί αυτή η νεοφιλελεύθερη επέλαση, 
και πρόσθεσε ότι ακόμη μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για τον εμπλουτισμό των θεωρητικών επεξεργασιών, αλλά και τη διατύπωση εναλλακτικής πολιτικής πρότασης για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

.«Οι αντοχές εξαντλήθηκαν»


Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική σε μια στιγμή που θα ζήσατε και εσείς που ο ελληνικός λαός περνά δύσκολα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Άνγκελα Μέρκελ κατά την συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο. «Αν είναι να μας επιβάλλεται και άλλα μέτρα, ψάξτε άλλο λαό», επεσήμανε ο Κάρολος Παπούλιας στην Γερμανίδα Καγκελάριο, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 
«Ο λαός σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδα σε αυτόν το λαό, που υποφέρει» υπογράμμισε ο κ.Παπούλιας, ενώ αναφέρθηκε στην «αναγκαιότητα αναπτυξιακών μέτρων για την  καταπολέμηση της ανεργίας των νέων».
Η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε ότι «είναι μεγάλη τιμή που σας επισκέπτομαι. Γνωρίζω ότι η πορεία του ελληνικού λαού είναι πολύ δύσκολη. 
Ήρθα εδώ με την ιδιότητά μου, ως εταίρος και φίλος της Ελλάδας. Οτιδήποτε μπορούμε, θέλουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε». 

.Ισοδύναμα μέτρα για μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ζητεί η τρόικα


Ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να μειωθεί ο ΦΠΑ στο ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ζητεί η ομάδα της τρόικας, η οποία πριν τη συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα με κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας, είχε ανάλογηενημέρωση (πριν από λίγο καιρό) και με στελέχη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι εκπρόσωποι της τρόικας άκουσαν με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα των ακτοπλόων και για το πως λειτουργεί η ακτοπλοϊκή αγορά, ζήτησαν μικρότερη παρεμβολή του κράτους και πλήρη απελευθέρωση για να υπάρξει ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι για το θέμα της μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε στη συνάντηση με τους τρείς γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ναυτιλίας, 

η ομάδα της τρόικας, είπε ότι αν γινόταν μια μείωση του ΦΠΑ, αυτό δεν σημαίνει ότι και οι τιμές των εισιτηρίων θα έπεφταν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη εμπορική κίνηση στα πλοία.

.Απεργούν στις 17 Οκτωβρίου δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές


Σε πανελλαδική απεργία κατέρχονται στις 17 Οκτωβρίου 2012, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους κλάδους τους, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

.Ρεν: Το αργότερο το Νοέμβριο η επόμενη δόση της βοήθειας


Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει να λάβει την επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ από το διεθνές πρόγραμμα στήριξής της «το αργότερο» τον Νοέμβριο, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος για την Οικονομία επίτροπος της ΕΕ Όλι Ρεν.

«Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μια σειρά μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πριν οι διεθνείς δανειστές της ολοκληρώσουν την έκθεσή τους για τη συμμόρφωσή της και ανοίξουν έτσι τον δρόμο για την καταβολή της επόμενης δόσης», 

δήλωσε ο Ο. Ρεν στο περιθώριο μιας συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

.Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τις σχέσεις Βρετανίας - ΕΕ ο Κάμερον


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι ένα δημοψήφισμα είναι ο ορθότερος τρόπος για τον καθορισμό των σχέσεων της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Ο Κάμερον τελεί υπό την πίεση της δεξιάς πτέρυγας του συντηρητικού κόμματος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί των σχέσεων της Βρετανίας με την ΕΕ. Ο ίδιος θεωρεί ότι η χώρα του πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση.  

Ωστόσο, ο βρετανός πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ούτε σε χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ούτε στην ερώτηση που ενδεχομένως θα πρέπει να τεθεί. 
Ο ίδιος πάντως έχει ταχθεί κατά ενός δημοψηφίσματος που θα απαντά στην ερώτηση "εντός/εκτός" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

.Οι αρχές μήνυσαν παιδικό περιοδικό στην Τυνησία επειδή εξηγούσε πώς κατασκευάζονται βόμβες μολότοφ


Το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων και Οικογένειας της Τυνησίας μήνυσε ένα παιδικό περιοδικό, το "Ουράνιο Τόξο" επειδή στο τεύχος του Σεπτεμβρίου δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο εξηγούσε στους μικρούς αναγνώστες του πώς να φτιάχνουν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο TAP το υπουργείο εκτιμά ότι το άρθρο αυτό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών αλλά και "να ενθαρρύνει τη χρήση βομβών μολότοφ σε πράξεις καταστροφών ή σε τρομοκρατικές ενέργειες, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη χώρα".

Το κείμενο φιλοξενήθηκε στο τμήμα "Ο κήπος της γνώσης". Συνοδεύεται από το σκίτσο ενός μπουκαλιού που φλέγεται και εξηγεί ότι η βόμβα πήρε το όνομά της από τον υπουργό Εξωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης, Βιάτσεσλαβ Μολότοφ, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Κατόπιν περιγράφεται η διαδικασίακατασκευής μιας τέτοιας βόμβας, με ένα μπουκάλι, ένα εύφλεκτο υγρό και ένα στουπί στο οποίο βάζουν φωτιά.

"Στη συνέχεια εκτοξεύουμε το μπουκάλι στο αντικείμενο που στοχεύουμε. Το μπουκάλι σπάει και το αντικείμενοπαίρνει φωτιά", καταλήγει το παιδικό περιοδικό.
Βόμβες μολότοφ χρησιμοποιούνται συχνά σε διαδηλώσεις στην Τυνησία, όπως έγινε πρόσφατα, κατά την επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα και στις συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στο νησί Τζέρμπα την Κυριακή.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.