.Η Ελλάδα στην κρίση

Παρατηρήσεις στο βιβλίο του Τ. Γιαννίτση 

Ο επιστημονικός λόγος καταρρίπτει το εξωτερικό τοίχο των γεγονότων και καταδεικνύει τι κρύβεται πίσω από το προφανές. Αυτή όντως είναι μια πλευρά του επιστημονικού λόγου. Και όμως ο επιστημονικός λόγος έχει και μια δεύτερη διάσταση, να αναδεικνύει με μεθοδικότητα, ορθολογισμό, πειθαρχία και συνέπεια αυτά που ο κοινός νους διακρίνει σʼ ένα πρώτο επίπεδο. Και οι δύο αυτές διαστάσεις του επιστημονικού λόγου έχουν έναν κοινό αντίπαλο. Αυτός δεν είναι άλλος από την αστυνομική και συνωμοσιολογική εξήγηση των κοινωνικών φαινομένων. Ο Τάσος Γιαννί... περισσότερα »

.Χρειάζεται νοοτροπία δημιουργικής πρωτοβουλίας και συνεννόησης

Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Βασιλείου «Μια σύγχρονη Οδύσσεια» Η αυτοβιογραφία του Γιώργου Βασιλείου αποτελεί για τον Έλληνα αναγνώστη, που γνωρίζει τον Γιώργο Βασιλείου ως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μια αναπάντεχη έκπληξη. Διαπιστώνει από τα πρώτα κιόλας κεφάλαια, ότι η μεταπολεμική Ελλάδα καθόρισε αποφασιστικά τη ζωή του, ότι οι κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις που γνώρισε η χώρα μας, αν και σήμερα λίγο ως πολύ ξεχασμένες, διαμόρφωσαν την προσωπικότητά του. Το βιβλίο μοιάζει σε ορισμένα τμήματά του με μυθιστόρημα. Θυμίζει ζωντανά τις περιπέτειες που ... περισσότερα »

.Μήνυμα από Σαμαρά, Βενιζέλο και Στουρνάρα

Σαφές μήνυμα προς την τρόικα πως η Ελλάδα δεν προτίθεται να λάβει επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα στέλνει η Αθήνα, ενόψει της επικείμενης επιστροφής των επικεφαλής της τριμερούς στην πρωτεύουσα, καθώς, έπειτα από τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τάχθηκε κατά νέων δημοσιονομικών επιβαρύνσεων. 
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός διαμηνύει προς την τρόικα, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Σύμφωνα με το Έθνος, μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. 
Η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, και αυτό αναμένει από τους εταίρους της. «Δεν εκβιαζόμαστε ούτε εκβιάζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Δικαιούμαστε λύση σε ό,τι αφορά το χρέος, άμεσα, έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο».
Ανάλογο το μήνυμα και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος δηλώνει στην Καθημερινή ότι πως η εμμονή της τρόικας για επιβολή νέων μέτρων δεν έχει ούτε πολιτική ούτε οικονομική λογική. 
«Νέο πακέτο στήριξης θα πάρουμε μόνο αν δεν συνοδεύεται με νέα δημοσιονομικά μέτρα», σημειώνει ο κ. Στουρνάρας, λέγοντας ταυτόχρονα «ναι» στο ενδεχόμενο λήψης διαρθρωτικών μέτρων.
Ορατό βλέπει τον κίνδυνο για νέα μέτρα με την επωνυμία των «διαρθρωτικών» ή των «στοχευμένων» η Δημοκρατική Αριστερά και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «με συνέπεια την περαιτέρω απομείωση των εισοδημάτων και την αποδιάρθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών».

.«Καθάρισε» και τον Άγιο Νικόλαο η ΑΕΚ

Όλο και πιο κοντά στην ομάδα που θα φτιάχνει τ’ απογεύματα των φίλων της μέχρι να γυρίσει εκεί που πρέπει πλησιάζει η ΑΕΚ...

Με πρωταγωνιστή τον Πόποβιτς (που σφράγισε το φορμάρισμά του με δυο γκολ) και τον Ντακόλ να βάζει βραζιλιάνικη «πινελιά» η «Ένωση» ζωγράφισε ένα άνετο 3-0 επί του Αγίου Νικολάου. 

Βελτιωμένοι σε τομείς που υστερούσαν και φτιάχνοντας ξανά ευκαιρίες γι’ ακόμα μεγαλύτερο σκορ, οι «κιτρινόμαυροι» χειροκροτήθηκαν από τους περισσότερους από 10.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.