.Δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Δήμο Ζωγράφου


.Διαγραφή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση δημιουργίας από τον Ανδρέα Λοβέρδο πολιτικής κίνησης, με την ονομασία Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας.
Με ανακοίνωση του, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι «την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει με κόπο και δυσκολίες ένα νέο εμείς, κάποιος διάλεξε το "εγώ"». 
«Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν, εφόσον ο κύριος Λοβέρδος αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλο κόμμα, ενημέρωσα με επιστολή μου τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος. 
Δήλωση Λοβέρδου
«Η διαγραφή είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η αποσυσπείρωση, η συρρίκνωση και η αμηχανία της παράταξης έχει πολιτικά υπεύθυνους καθώς και ονοματεπώνυμο», σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

Επίσης, σημειώνει ότι «ο εγκλωβισμός δυνάμεων σε μονοκομματικές διαδικασίες που αποτυπώνουν συσχετισμούς δίχως αντιστοίχηση το λαό και την κοινωνία πρέπει να αποφευχθεί». 

«Με τη σημερινή πρωτοβουλία δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στις διαδικασίες ενοποίησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τη δημιουργία κόμματος και την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας θα καθορισθούν στη συνέχεια», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου.
Απάντηση σε Λοβέρδο

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέχθηκε επί μήνες συμπεριφορές βλαπτικές για την παράταξη για να διασφαλίσει την κυβερνητική σταθερότητα και τη θετική ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές» ανέφεραν κύκλοι της Ιπποκράτους, απαντώντας στον Ανδρέα Λοβέρδο. 

Επίσης οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν εντυπωσιακή αντιφατική την τροχιά που διέγραψε κατά την τελευταία φάση ο κ. Λοβέρδος καθώς πυρήνας του ισχυρισμού του είναι το ότι το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τον Ιούνιο να μην μετάσχει με προβεβλημένα στελέχη στην κυβέρνηση.

Οι ίδιοι κύκλοι, μετέφεραν τη λύπη του κ. Βενιζέλου γιατί σε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Λοβέρδο την Παρασκευήμε αφορμή την ονομαστική του εορτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην υπουργό να μετέχει όχι μόνο στην γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου αλλά και στην Πολιτική Γραμματεία.

.Προβληματισμός για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο


Προβληματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, μετά και τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πληροφορίες για κατάργηση της φοροαπαλλαγής για τα τέκνα και φόρο 45% στα εισοδήματα άνω των 26.000, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να αναθεωρείται. 

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων και ενόψει της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής την Τετάρτη ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο και νωρίτερα συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

.Εξετάζεται η επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων


Νομοσχέδιο για την επιμήκυνση της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης των ανέργων προανήγγειλε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι θα τροποποιηθεί το ΠΔ 57/73 για να είναι σήμερα λειτουργικό έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της κάλυψης των ανασφάλιστων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη - αν θα  υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για να αποφύγουν τη βάσανο και την ταλαιπωρία οι ανασφάλιστοι -  

ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα της κάλυψης ανασφάλιστων είναι από τα ελάχιστα που συνιστούν το δίχτυ ασφαλείας που πρέπει να έχει κάθε κοινωνία». 

Έτσι, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται στο τελικό στάδιο πρότασης αναθεώρησης του ΠΔ σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα καλυφθούν και αυτά τα ζητήματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δεδομένων και των δύσκολων συνθηκών. 
  

.Νίκη-ανάσα για την ΑΕΚ


"Ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση της βαθμολογίας η ΑΕΚ, μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τους Φούντα (2΄), Σταματή (82΄), ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει με τον Μιχαήλ στο 26΄.

.Προσδοκίες για οφέλη 7 δισ. ευρώ από την πάταξη της γραφειοκρατίας


Δυσβάσταχτο είναι το κόστος της γραφειοκρατίας για τη χώρα μας καθώς φτάνει στα 14 δισ. ευρώ ή στο 6,8% του ΑΕΠ. Ωστόσο, μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση μέχρι και 7 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μείωση του 25% των γραφειοκρατικών βαρών έως το τέλος του 2013 και άρση των περιορισμών που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, με τη διπλή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στόχος είναι ο αποτελεσματικότερος ανταγωνισμός τιμών, η ενίσχυση των επιλογών του καταναλωτή, η αντιμετώπιση συμπεριφορών που πλήττουν τον ανταγωνισμό, η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η τόνωση των εξαγωγών, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης σε εκδήλωση παρουσίασης της διπλής συμφωνίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη, η γραφειοκρατία στη χώρα μας κοστίζει 14 δισ. ευρώ ή 6,8% του ΑΕΠ έναντι 3,5% που είναι ο κοινοτικός μέσος όρος. Παράλληλα, οι επιχείρησεις επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος 2 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, η συμφωνία για την πάταξη της γραφειοκρατίας αφορά στη χαρτογράφηση νόμων και κανονισμών σε 13 βασικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας μεταξύ των οποίων Ενέργεια, Φαρμακευτική Νομοθεσία, Δημόσιες Συμβάσεις, Στατιστικές, Φορολογικό Δίκαιο (ΦΠΑ), κ.α.

Στόχος είναι με παρεμβάσεις να εντοπιστεί και να απομειωθεί ποσοστό 80% των γραφειοκρατικών επιβαρύνσεων της νομοθεσίας και σύμφωνα με το σχέδιο, το όφελος που θα προκύψει από την άρση γραφειοκρατικών βαρών θα φθάσει το 25% μέχρι το τέλος του 2013, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 2,4% του ΑΕΠ στο 2025. 

Το άμεσο όφελος που αναμένει η Κυβέρνηση από την εξάλειψη των περιττών επιβαρύνσεων ανέρχεται σε 7 δισ. ευρώ.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά στον εντοπισμό των περιορισμών στον ανταγωνισμό στους κλάδους: τουρισμός, επεξεργασία τροφίμων, λιανικό εμπόριο και δομικά υλικά. Το πρώτο στάδιο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, ενώ το δεύτερο μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα κ. Π. Καρβούνης είπε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup είναι πιστοποιητικό αξιοπιστίας για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και ότι στόχος της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ είναι να έρθουν οι τιμές στο επίπεδο των μισθών. 

Σημείωσε δε ότι η δόση που εγκρίθηκε από το Eurogroup αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο του ΑΕΠ της Ελλάδας και είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ 140 χωρών του κόσμου.

.Ο συριακός στρατός σφυροκοπά νότιες συνοικίες της Δαμασκού


Ο συριακός στρατός βομβάρδισε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τις συνοικίες της νότιας Δαμασκού και της περιφέρειάς της, συνεχίζοντας την ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την εκδίωξη των ανταρτών από τα ορμητήριά τους γύρω από την πρωτεύουσα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συνοικίες Χατζάρ αλ - Ασουάντ, Τανταμούν και ο παλαιστινιακός προσφυγικός καταυλισμός Γιαρμούκ στη νότια Δαμασκό σφυροκοπήθηκαν από πυρά πυροβολικού των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Ασαντ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που στηρίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών στη Συρία.

Γύρω από την πρωτεύουσα, ο στρατός βομβάρδισε τις συνοικίες Γιαμπρούντ (βόρεια), Γιάλντα (νότια), Ντούμα, Χαράστα, Ερμπίν και Χαράν αλ-Χαουαμίντ. 

Οι τελευταίες τοποθεσίες τις οποίες μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν με ρουκέτες, βρίσκονται στην ανατολική Γούτα, στην ύπαιθρο που συνορεύει με την πρωτεύουσα, και την οποία διασχίζει ο δρόμος που οδηγεί στο διεθνές αεροδρόμιο. 

Ο στρατός θέλει να εκδιώξει τους αντάρτες από τις περιοχές αυτές κοντά στον αερολιμένα. Οι αντάρτες από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι διέκοψαν την ηλεκτροδότηση στο διεθνές αεροδρόμιο.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις πολεμούν σκληρά εναντίον "θέσεων τρομοκρατών" κοντά στο αεροδρόμιο και η μάχη για την "προστασία της Δαμασκού" συνεχίζεται. Μάχες σημειώθηκαν και στο προάστιο Χαράστα. 

.Α. Παπαρήγα: "Το 45% πρέπει να είναι η φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων"


Εμείς λέμε ότι το 45% πρέπει να είναι η φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων. Και δεν μπορεί τα φυσικά πρόσωπα να φορολογούνται με τέτοιον συντελεστή, δηλαδή ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς και τις συντάξεις να πηγαίνει στην εφορία, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα, στη διάρκεια επίσκεψής της στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, σχετικά με σενάρια που δημοσιεύονται στον Τύπο για τη φορολόγηση με 45% των εισοδημάτων φυσικών προσώπων που ξεπερνούν τις 26.000 ευρώ ετησίως.

Πρόσθεσε ότι "μιλάμε πλέον για μαζική πείνα και εξαθλίωση του λαού".
Εξάλλου, η κ. Παπαρήγα τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και κατά των απολύσεων, ενώ στη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ θα ετοιμάσει και κοινοβουλευτική παρέμβαση συνολικά για την έρευνα και για το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση ότι με τις συγχωνεύσεις αποσκοπεί στην υποβάθμιση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών με στόχο την ενίσχυση των ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων.

.Ανθρώπινο πανό κατά των μεταλλαγμένων «έστησαν» εθελοντές της Greenpeace


Ένα ανθρώπινο πανό «έστησαν» την Κυριακή εκατοντάδες εθελοντές της Greenpeace στην πλατεία Μοναστηρακίου, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα κατά της χρήσης μεταλλαγμένων στην παραγωγή ζωοτροφών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας σχημάτισαν το φι, το ύψιλον και τα υπόλοιπα γράμματα, που χρειάζονταν για να δημιουργηθεί η φράση «Φυτεύουμε τη λύση». 

Με τον τρόπο αυτό έστειλαν το μήνυμά τους προς τις εταιρείες ζωικών προϊόντων και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να κάνουν στροφή προς τα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά (κουκιά, ρεβίθια και μπιζέλια), που παράγουν ελληνική και όχι μεταλλαγμένη ζωοτροφή.

«Εκατοντάδες άνθρωποι σήμερα ζητούν οι εταιρείες, που πωλούν ζωοτροφές, να φυτέψουν τη λύση. Τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά πρέπει να αντικαταστήσουν τη σόγια που είναι αποκλειστικά εισαγόμενη και μπορεί να είναι και μεταλλαγμένη» εξήγησε στο ΑΜΠΕ η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η πιλοτική καλλιέργεια κουκιών από τη Greenpeace σε χωράφι έκτασης 50 στρεμμάτων στη Βοιωτία. Όταν τα κουκιά θεριστούν την άνοιξη θα μεταποιηθούν σε ζωοτροφή

.Θύμα κροκόδειλου 12χρονος στην Αυστραλία


'Ενας κροκόδειλος που θεωρείται ύποπτος για την εξαφάνιση ενός 12χρονου αγοριού, σε απομονωμένη περιοχή όπου ζουν ιθαγενείς, στη Βόρεια Αυστραλία ήταν γνωστός στους ντόπιους.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι ντόπιοι συχνά τάιζαν το ερπετό που άρπαξε το άτυχο αγόρι, ενώ αυτό κολυμπούσε μέσα σε λίμνη της περιοχής 'Αρνχεμ Λεντ. Οι μεγάλοι προσπάθησαν να καρφώσουν με δόρυ τον κροκόδειλο ο οποίος παρέσυρε τον 12χρονο στα βαθιά νερά.

Εξάλλου, πριν από δύο εβδομάδες και ένα 7χρονο κορίτσι έπεσε θύμα κροκόδειλου στην Αυστραλία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.