.Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον, Ρέντσι και Ολάντ συμφώνησαν να ληφθούν «νέα μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας

 Οι ηγέτες της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας συμφώνησαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας στη λήψη περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Γαλλίας.

Οι πέντε ηγέτες -ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι- εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία 
ώστε αυτοί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε λαμβάνει μέτρα για να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, ανέφερε η ανακοίνωση των Ηλυσίων Πεδίων.

Επίσης, διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εάν και κατά πόσον η Ρωσία παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στους αυτονομιστές, προσέθεσε η ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

.Μπ. Νετανιάχου: Έτοιμοι για μακρά επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, προειδοποίησε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, μετά από άλλη μια μέρα χάους και αιματηρών συγκρούσεων στον παλαιστινιακό θύλακα και στο νότιο Ισραήλ. 

«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μακρά επιχείρηση μέχρι να εκτελέσουμε την αποστολή μας» δήλωσε ο Νετανιάχου. «Δεν θα σταματήσουμε αυτή την επιχείρηση χωρίς να εξουδετερώσουμε τις σήραγγες», τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις στο Ισραήλ, συνέχισε, γκρεμίζοντας τις όποιες... περισσότερα »

.Παίζει τα ρέστα του στη «μπλόφα» Σαμαρά ο Τσίπρας

Αποφασισμένος να παίξει μέχρι τέλους την παρτίδα πόκερ που ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ότι η σιγουριά που εξέφρασε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας για την ύπαρξη 180 βουλευτών που θα στηρίξουν την πρόταση Σαμαρά είναι μία καλοστημένη μπλόφα, ώστε να ασκηθούν πιέσεις στους ανεξάρτητους βουλευτές. 

Η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι στριμώχνοντας στα σχοινιά το Μαξίμου και ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης μόνο κέρδη έχει να αποκομίσει, καθώς εκτιμάται ότι οι 180 βουλευτές α...περισσότερα »

.Πάπας Φραγκίσκος: Να ξεπερασθούν οι διαχωριστικές γραμμές των χριστιανικών εκκλησιών

 «Πρέπει να ξεπερασθούν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις διάφορες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες δεν γεννήθηκαν χωρισμένες» δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη της Καζέρτα, κοντά στην Νάπολη.
«Η ενότητα των χριστιανών είναι βασικής σημασίας, διότι αυτή είναι η εντολή του ίδιου του Ιησού» πρόσθεσε ο ποντίφικας, σύμφωνα με τον οποίο, για να επιτευχθεί ο κύριος, αυτός  στόχος «πρέπει να αναζητηθεί κάποιος  καινούριος τρόπος».

Ο Φραγκίσκος υπογράμμισε ότι «το Άγιο Πνεύμα εμπνέει  την διαφορετικότητα στην Εκκλησία. Η διαφορετικότητα είναι ωραία αλλά, παράλληλα, το Άγιο Πνεύμα  εμπνέει  και την ενότητα. Και έτσι η Εκκλησία είναι μία, ενωμένη. Για να χρησιμοποιήσουμε έναν ωραίο όρο, πρόκειται για  μια συμφιλιωτική διαφορετικότητα».

.Η οικονομική συγκυρία τείνει να βελτιωθεί, εκτιμά η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής

Βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους διαπιστώνει η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Η έκθεση που αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 σημειώνει ότι η χώρα εισήλθε στο στάδιο της οικονομικής σταθεροποίησης και θεωρεί σχεδόν βέβαιη την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης ως το τέλος του έτους.

Στην έκθεση που υπογράφεται από τους καθηγητές Παναγιώτη Λιαργκόβα (Συντονιστής), Πάνο Καζάκο, Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον αναπληρωτή καθηγητή Μιχάλη Ρηγίνο και τον επίκουρο καθηγητή Σπύρο Λαπατσιώρα, τονίζεται ωστόσο η ανάγκη να επιτευχθούν στο μέλλον υψηλότεροι ρυθμοί μεγέθυνσης προκειμένου να υπάρξει γρήγορη και αισθητή βελτίωση της απασχόλησης. Οι αβεβαιότητες είναι πολλές ως προς την επίτευξη του στόχου αυτού επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Μεταξύ αυτών είναι: Το ζήτημα των τραπεζών το οποίο ακόμη παρά τις ανακεφαλαιοποιήσεις που επιτεύχθηκαν δεν έχει λυθεί καθώς εκκρεμεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, οι επενδύσεις που εξακολουθούν να υποχωρούν, τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο της δημοσιονομικής εξυγίανσης και το δημόσιο χρέος που εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

.FT: Η Αργεντινή προετοιμάζεται για μία νέα χρεοκοπία

Η Αργεντινή προετοιμάζεται για μία νέα χρεοκοπία την Τετάρτη, την τρίτη σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 30 ετών, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της χώρας και μίας ομάδας πιστωτών της δεν φαίνεται να έκαναν πρόοδο την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Το έναυσμα για τη χρεοκοπία (εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Τετάρτη) θα είναι η μη καταβολή του ποσού των 539 εκατ. δολαρίων για πληρωμές τοκομεριδίων σε πιστωτές της χώρας.

Καθώς η προοπτική χρεοκοπίας της Αργεντινής ενισχύεται, οι σκέψεις έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στις συνέπειές της. Οι οικονομολόγοι γενικά αναμένουν ένα βάθεμα της ύφεσης στη χώρα, αύξηση του πληθωρισμού και φυγή κεφαλαίων που πιθανόν να προκαλέσει μία δεύτερη υποτίμηση του νομίσματος της χώρας (πέσο) εφέτος. 

Ωστόσο, λίγοι πιστεύουν ότι οι συνέπειες μίας χρεοκοπίας θα ήταν τόσο τρομερές όσο πριν από 13 χρόνια, όταν η ανεργία έφθασε σχεδόν στο 25% και οδήγησε δεκάδες χιλιάδες Αργεντινούς στους δρόμους να μαζεύουν χαρτιά για να τα πουλήσουν σε εργοστάσια ανακύκλωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.

.Οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού

Ηλικιωμένος οδηγός για άγνωστο λόγο, λίγο πριν τα διόδια του Ισθμού ανέστρεψε το όχημά του και ξεκίνησε να πηγαίνει ανάποδα στην αριστερή λωρίδα του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα-Κόρινθος και ειδικότερα στο τμήμα του από Αρχ. Κόρινθο έως τον Ισθμό.
Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας Κακιάς Σκάλας ειδοποιήθηκε άμεσα από τα διόδια Ισθμού και με τη σειρά του ενημέρωσε άμεσα την Τροχαία  (που είναι αρμόδια για να επέμβει) και έστειλε υπάλληλο Περιπολίας, που βρισκόταν στην περιοχή, ο οποίος με μήνυμα προειδοποιούσε τους οδηγούς περί κινδύνου και να μειώσουν ταχύτητα.

Τελικά η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας κατάφερε να σταματήσει το όχημα στο ύψος του κόμβου της Αρχ. Κορίνθου χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

.Ερώτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης

Την ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 33 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Ιορδάνη Τζαμτζή. Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη υποστηρίζουν ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και καίει τα εξουθενωμένα εισοδήματα όλων των νοικοκυριών ενώ επισημαίνουν ότι το λαθρεμπόριο του πετρελαίου δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τη διαδικασία καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.