.Τελειώνει το δώρο Χριστουγέννων από τον Δεκέμβριο


Από αυτόν τον Δεκέμβριο καταργείται το δώρο των Χριστουγέννων. Αυτό έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήσει το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα, προκειμένου να αρχίσει από φέτος το πρόγραμμα - μαμούθ δημοσιονομικής προσαρμογής των 11.5 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» , η περικοπή συνδέεται με την εντολή της τρόικας να ληφθεί κάθε μέτρο προκειμένου να συρρικνωθεί η τρύπα που θα κληροδοτήσει ο φετινός προϋπολογισμός στον προϋπολογισμό του 2013.

Να σημειωθεί ότι το δώρο Χριστουγέννων ανέρχεται σε 500 ευρώ μικτά και καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν μικτές μηνιαίες αποδοχές έως 3.000 ευρώ.

.Κοστούμι αντιπροέδρου προβάρουν Βενιζέλος και Κουβέλης


Προς ανασχηματισμό μετά την ψήφιση των μέτρων, ίσως και εντός του 2012, οδεύει η κυβέρνηση, προκειμένου να αναβαθμίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, αλλά και να διευθετηθούν τα δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα στη λειτουργία της.

Μετά την Ιπποκράτους πάντως, και η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ φαίνεται σύμφωνα με τη Real News να έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στο νέο κυβερνητικό σχήμα με κορυφαία κομματικά στελέχη, πιθανότατα και με τον ίδιο τον κ. Κουβέλη σε θέση αντιπροέδρου. 

.«Η Ελλάδα θα επιτύχει την επιμήκυνση του προγράμματος»


Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που ζητά από τους δανειστές της, τώρα που ανακοινώνονται εξειδικευμένα μέτρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας σε νεαρούς επιχειρηματίες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε προς όσους τον κατηγορούσαν και τον κατέκριναν για τις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει όσο ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο», είπε.

«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.

Ενώ επιτέθηκε και σε όσους μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν «ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν».

Αναφερόμενος προς την κυβέρνηση, ζήτησε να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα, διότι «ο χρόνος έχει τεράστια αξία».

Για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα δεν πρέπει να έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, όχι ονομαστικά ωστόσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «δημαγωγούς», που εξακολουθούν να μιλούν για χρεοκοπία και Αργεντινή, τονίζοντας ότι μία έξοδος από το ευρώ θα είχε «συγκλονιστικότατες επιπτώσεις» ακόμα και γι'αυτούς που βρίσκονται και τώρα σε πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.