.Οι προσδοκίες Σαμαρά από τη συνάντηση με τον Ομπάμα - Η «καυτή» ατζέντα

Η οικονομία, η ενέργεια, περιφερειακά θέμα που αφορούν ευρύτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου και φυσικά η κρίση στην Ευρωζώνη είναι τα πρώτα θέματα στην ατζέντα της συζήτησης που θα έχει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος αναχώρησε για τις ΗΠΑ το βράδυ της Δευτέρας επενδύει πολλά στην κρίσιμη συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ομπάμα. Η συνάντηση πάντως, από μόνη της, συνιστά ισχυρό μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα και δείγμα της βελτιούμενης εικόνας αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ενα από τα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα είναι φυσικά η οικονομία με τον κ. Σαμαρά να προσδοκά, σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima, μια ενθαρρυντική δήλωση από το Λευκό Οίκο για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Στόχος του Ελληνα πρωθυπουργού, όπως σημείωνε η «Καθημερινή της Κυριακής» είναι μία ειλικρινής συζήτηση με τον κ. Ομπάμα που θα έχει ως άξονες την πρόοδο της δημοσιονομικής προσαρμογής και την επιμονή στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Τη συζήτηση των δύο ανδρών αναμένεται να απασχολήσει και  η σχεδιαζόμενη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, πιο γνωστή ως ζώνη ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ - ΕΕ η συζήτηση για την οποία αναμένεται να κορυφωθεί όταν την προεδρία της ΕΕ θα αναλάβει η Ελλάδα.
Από την ατζέντα της συζήτησης δεν μπορεί να λείπει και το Κυπριακό αλλά και το Σκοπιανό θέματα διαχρονικά στις ελληνοαμερικανικές συζητήσεις.

Τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσουν και τα ενεργειακά θέματα καθώς οι Αμερικανοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τον ενιαίο θαλάσσιο χώρο Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας εξαιτίας των κοιτασμάτων.
Επίσης, η συζήτηση αναμένεται να στραφεί και στον σταθεροποιητικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αθήνα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. 

Εν μέσω εστιών έντασης (Τουρκία, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία), η Αθήνα προβάλλει για τον αμερικανικό παράγοντα ως σημείο σταθερότητας με ισχυρό γεωστρατηγικό ρόλο, ο οποίος ενισχύεται από την απόφαση για τη χάραξη του αγωγού ΤΑΡ και τις ενδείξεις ύπαρξης ικανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη.
Τι προσδοκά ο Αντώνης Σαμαράς από το ταξίδι στις ΗΠΑ

Γενικότερα με το ταξίδι του σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκή και τις επαφές που θα έχει εκεί ο κ. Σαμαράς προσδοκά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και στην εμπέδωση της εικόνας μιας Ελλάδας που, παρά την οικονομική κρίση, έχει ένα σταθερό πολιτικό σύστημα και δείχνει βούληση να εξέλθει από τη στενωπό.

Αλλωστε και ο ίδιος τη θεωρεί ως προϋπόθεση διεκδίκησης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και υπερατλαντικό επίπεδο (ΔΝΤ) ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων, προκειμένου να καμφθεί ο πενταετής κύκλος ύφεσης που πλήττει τη χώρα.

.Σαν σήμερα: Χιροσίμα 6 Αυγούστου 1945

*Ώρα 8:15. Το πρωινό της 6ης Αυγούστου για την Ιαπωνική πόλη Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων είναι πολύ διαφορετικό από τις υπόλοιπες 365 μέρες του χρόνου. Ένα εκτυφλωτικό φως και μια λάβα από καυτό σύννεφο καπνού που ταξίδευε με απίστευτα μεγάλες ταχύτητες συνέτριψε και απανθράκωσε σε κλάσματα δευτερολέπτου πάνω από 70.000 αθώες και ανυποψίαστες ψυχές προκαλώντας τον μεγαλύτερο όλεθρο στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Περίπου το 69% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς και ένα άλλο 6,6% υπέστη σοβαρές ζημιές*. 
Κατά τους επόμενους μήνες, περί τους 60.000 ακόμα ανθρώπο...περισσότερα »

.Απέκλεισε μείωση του κατώτατου μισθού έως το 2016

Δεν τίθεται κανένα ζήτημα μείωσης του κατώτατου μισθού μέχρι το 2016, ούτε και κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ANT1. Όπως είπε, δεν τέθηκε ποτέ από την τρόικα θέμα κατάργησης των συγκεκριμένων επιδομάτων στον ιδιωτικό τομέα.  Ο  κ.Βρούτσης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έκανε μία πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση. 

Προχωρήσαμε σε μία νέα αντίληψη όσον αφορά τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού. Φτιάξαμε έναν νέο μηχανισμό κατά τα πρότυπα των περισσότερων ευρωπαϊκών χωρών». «Αυτός ο μηχανισμός θα λειτουργήσει από 1/1/2017 και ως τότε δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

.Διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα

Διευκρινίσεις, ως προς τις οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τις υπηρεσίες, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στις εξαιρέσεις υπαλλήλων, καθώς και σε περίπτωση συνταξιοδότησης. Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, υπάλληλος που κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εν μέσω διαθεσιμότητας, υποβάλλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης.

Όσον αφορά την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα λόγω αναπηρίας, σημειώνονται τα εξής:

Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον ΚΦΕ (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εξαιρείται της διαθεσιμότητας


εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος, ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. 

Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Επίσης, από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων οι οποίοι εξαιρούνται. 
Η παρούσα διαπιστωτική πράξη κοινοποιείται ηλεκτρονικά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (dipid@ydmed/gov.gr).

Επιπλέον, εκδίδονται ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται και αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Τέλος, σημειώνεται ότι η δικαστική απόφαση που ορίζει τον δικαστικό συμπαραστάτη πρέπει να είναι τελεσίδικη για να εξαιρεθεί ο υπάλληλος από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπάλληλος ο οποίος έχει διοριστεί ειδικός επίτροπος τέκνου δεν εξαιρείται.

.Αντίθετο το ΠΑΣΟΚ στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Κατηγορηματικά αντίθετο με κάθε ενδεχόμενο πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εκφράζει, παράλληλα, έντονες επιφυλάξεις σχετικά με τις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη περί συγχωνεύσεων νοσοκομείων και κινητικότητας του προσωπικού τους. 

Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του Κινήματος Θάνος Μωραϊτης, με δήλωσή του εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στους πλειστηριασμούς για οφειλές στις Τράπεζες. Είχαν προηγηθεί, την προηγούμενη εβδομάδα, ανάλογες δηλώσεις του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου Πάρι Κουκουλόπουλου και του Γραμματέα της Κ.Ο. Πα...περισσότερα »

.Ιράκ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από εκρήξεις βομβών

Μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε αγορές και εμπορικές οδούς στη Βαγδάτη είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 25 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από 60 σήμερα, δήλωσαν ιατρικές πηγές και στελέχη της ιρακινής αστυνομίας.

Οι επιθέσεις αυτού του είδους έχουν κλιμακωθεί στο Ιράκ από τις αρχές της χρονιάς. Τον Ιούλιο σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι, σε έναν απολογισμό που ήταν ο βαρύτερος από το 2008, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

.ΚΚΕ: Νέες δραστικές περικοπές στους μισθούς

«Ο υπουργός Εργασίας για μια ακόμα φορά προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων ότι δεν πρόκειται να μειωθεί άλλο ο κατώτατος μισθός», σχολιάζει το ΚΚΕ με ανακοίνωση Τύπου με την οποία απαντά σε δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση. 

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο υπουργός «αποπροσανατολίζει και κρύβει τον στρατηγικό σχεδιασμό που προωθείται, για νέες δραστικές περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις». 
«Το κατώτερο μεροκάματο πείνας», προσθέτει, «ήδη στην πράξη καταργείται, μεθοδικά, με διάφορους τρόπους.  

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν ήδη στα χέρια τους ένα πλήρες αντεργατικό οπλοστάσιο που πετσοκόβει διαρκώς το εργατικό εισόδημα. Οι δεσμεύσεις του Γ. Βρούτση έχουν τόση αξία όση και οι δηλώσεις προηγούμενων υπουργών ότι δεν θα έρθουν νέα μέτρα».

.«Γκόλφω» στην Επίδαυρο

Το πασίγνωστο στους Έλληνες βουκολικό ειδύλλιο της Γκόλφως και του Τάσου, μεταφέρεται για μια νύχτα, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στις 16 Αυγούστου. Πρόκειται για την παράσταση, που σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος και κέρδισε τον χειμώνα το αθηναϊκό κοινό, στη Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου.

Στο ορεινό χωριό, που κυλούν τα νερά της Στύγας, εκεί όπου σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους ήταν η πύλη για τον Κάτω Κόσμο και όπου θνητοί και αθάνατοι έπαιρναν τον ιερότερο όρκο, η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη. 

Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν. Όταν αλλάξει γνώμη, θα είναι πολύ αργά. Η παραβίαση του όρκου, ισοδυναμεί με θάνατο και κινεί τις δυνάμεις του πεπρωμένου με αδυσώπητο τρόπο. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.