.Το δερμάτινο ντοσιέ του Τζον Κέρι

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντησή του με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο Τζον Κέρι κρατούσε ένα καφέ, δερμάτινο σημειωματάριο μεγέθους σελίδας Α4, αυτό που συνήθως ονομάζουμε ντοσιέ παρουσίασης. 

Πρόσεξα επίσης ότι από την πλευρά που ανοίγει, υπήρχαν κάτι σαν σελιδοδείκτες που εξείχαν ή καλύτερα κάτι σαν καρτέλες ή post-it που προφανώς θα έγραφαν έναν τίτλο για τις σελίδες στις οποίες αναφέρονταν. 

Στη διάρκεια της σύντομης και εκτός κειμένου εισαγωγικής ομιλίας του Νίκου Κοτζιά, ο αμερικανός υπουργός άκουγε τη μετάφραση από τα ακουστικά του και ταυτόχρονα «πήγαινε» στις σελίδε... περισσότερα »

.Ποτίζουν τη ρίζα του κακού

*Ηταν αναμενόμενο* ότι δεν θα προέκυπτε καμία εντυπωσιακή εξέλιξη από την επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Λευκωσία και την Αθήνα. 

Ο Τζον Κέρι, δυστυχώς και με την ενθάρρυνση του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον προς τα κατώτερα στελέχη του Γραφείου Νοτίου Ευρώπης, επιχείρησε σιωπηλά να κερδίσει μια δέσμευση 

για γρήγορη διευθέτηση του Κυπριακού και του Σκοπιανού, αλλά όπως αποδείχθηκε οι απέναντι πλευρές στην Αγκυρα και τα Σκόπια παραμένουν σταθερά σε θέσεις ταπεινωτικές για την Κύπρο και την Ελλάδα. *Ποιος *δεν γνωρίζει ότι τα κλειδιά γι' αυτά τα δύο προβλήματ... περισσότερα »

.Υπάρχουν και αυτοί!

Αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους οι τηλεοπτικές εικόνες της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους. 

Με αυτή την ευκαιρία έπαιξε λιγάκι ηρωικά ο πρωθυπουργός μας που κοινοποίησε στην απέναντι πλευρά την ψυχραιμία των δικών μας πιλότων όταν εμπλέκονται σε αερομαχίες.

 Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που οι περισσότεροι συμπατριώτες μας τους θεωρούν... οδηγούς αεροπλάνων και τους εξομοιώνουν με τους οδηγούς των τρόλεϊ; Επειδή έτυχε να γνωρίσω πιλότους, παραθέτω επιστολή ενός εξ αυτών, χειριστή F-16, χωρίς να υποπτεύομαι χρυσαυγίτικο πατριωτισμό. «Οσο κι αν προσπαθήσουν να ...περισσότερα »

.Η καθυστέρηση

*Στη δημοσιογραφία*, όταν ασκείται ελεύθερα και όχι υπό κομματική καθοδήγηση, ισχύει ο απαράβατος κανόνας πως «τα σχόλια είναι ελεύθερα, αλλά η είδηση είναι ιερή». 

Μόνο που συχνά-πυκνά η «ιερότητα» μιας είδησης είναι από δύσκολο μέχρι και αδύνατο να επιβεβαιωθεί με αδιάψευστο τρόπο, οπότε μοιραία καταφεύγουμε σε έμμεσους τρόπους αξιολόγησης της βασιμότητάς της.

 Στην αξιοπιστία και στο κύρος αυτού που τη μεταδίδει, αλλά και αυτού που την αμφισβητεί. *Σ’ αυτή *την τελευταία κατηγορία ανήκει η περίπτωση του δημοσιεύματος της «Die Welt». Ξεκάθαρη απάντηση -»ναι, υπάρχει» ή «όχι, δεν υπ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.