.«Σφαγή» κυβέρνησης με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τον ΟΟΣΑ: Πόλεμος ανακοινώσεων και ειρωνείες

Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, σχετικά με τα όσα είπε για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τονίζοντας ότι «τα συγχαρητήρια από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πάντοτε δεκτά». 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως «μπήκε στο χρονοντούλαπο η περίφημη εργαλειοθήκη της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά -που ονομάστηκε «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ»- και ήταν πράγματι συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης». Αναλύτικά η δήλωση Σακελλαρίδη: *Τα συγχαρητήρια από την αξιωματική αντιπολίτευση ... περισσότερα »

.Πρόκληση Σόιμπλε: Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα

«Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα, αλλά δεν βοηθάει» δήλωσε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε σηκώνοντας κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βιέννη. Παράλληλα, ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ, που ήταν επίσης ομιλητής, δήλωσε ότι παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

Ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι εκνευρίστηκε από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά δεν θέλει να το συζητήσει άλλο. «Δοκιμάσαμε την εμπειρία συγκεκριμένου εκνευρισμού ενόσω βοηθούσαμε την Ελλάδα, αλλά δεν θέλουμε να μιλήσουμε άλλο γι' αυτό» είπε ο Σόιμπλε. Μ... περισσότερα »

.Γ. Παπακωνσταντίνου: Είμαι αθώος... Το κόμμα μου με πέταξε στα σκυλιά

Ψύχραιμος και όρθιος, καθώς προηγουμένως είχε αρνηθεί τη δυνατότητα, που του προσέφερε ο πρόεδρος της Έδρας, να καθίσει, απολογείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγορούμενος για παρέμβαση υπέρ συγγενικών του προσώπων, στη λίστα Λαγκάρντ, στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Είμαι απολύτως αθώος, αρνούμαι τις κατηγορίες»
 είπε μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Δικάζομαι κάθε ημέρα... Ποιο τεκμήριο αθωότητας; Το κόμμα μου με είχε πετάξει στα σκυλιά το βράδυ εκείνο» είπε κατά την απολογία του ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: 

«Ο πρόεδρός μου με διέγραψε το ίδιο βράδυ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις διαφθοράς πήγαινε στη Βουλή και τις υπερασπίζονταν. Δεν είχα κανέναν. Η δε ΝΔ ήταν χαρούμενη, γιατί είχε στο εδώλιο τον υπουργό του μνημονίου... Ξεφτιλίστηκαν στη Βουλή οι συνεργάτες μου... 

Τους ρωτάγανε ακόμη και τι κόμμα ψήφισα [...]. Εξαιρετικά δύσκολο, κύριε πρόεδρε, να σας εξηγήσω πώς ήταν η ψυχολογική μου κατάσταση, όταν μου είπαν ότι από τη λίστα... Βλέπω δημοσιεύματα ότι είμαι ο νούμερο 1 καταζητούμενος. 

Είναι οι χειρότερες μέρες της ζωής μου».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για «στημένη ιστορία». «Η ιστορία αυτή είναι στημένη. Δεν έχω κάνει καμία διαγραφή, καμία νόθευση. Δεν θα διανοούμην ποτέ να το κάνω» είπε.

.Υπολείμματα παρασιτοκτόνων εντοπίστηκαν σχεδόν στα μισά τρόφιμα που καταναλώνονται στην Ευρώπη

Υπολείμματα παρασιτοκτόνων εντοπίζονται σχεδόν στα μισά τρόφιμα που καταναλώνονται στην Ευρώπη, όμως στην πλειονότητά τους είναι εντός των νομίμων ορίων και πιθανόν δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). 

Λαμβάνοντας υπόψη της αναλύσεις που έγιναν το 2013 με στόχο να ελεγχθεί αν εντοπίζονται 685 είδη παρασιτοκτόνων σε ένα δείγμα 81.000 φρούτων και λαχανικών, κατεργασμένων τροφίμων και κρασιών, η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 45% των τροφίμων που καταναλώνονται στην Ευρώπη περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόν... περισσότερα »

.Συμφωνία με τον ΟΟΣΑ για παροχή τεχνογνωσίας


Συνάντηση με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να παράσχει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. 

«Προκειμένου» όπως είπε στη σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός «να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. 
Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων, αλλά και την απόδοσή τους.

.Αλ. Φλαμπουράρης: Η συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι και πολιτική

H συμφωνία με τους εταίρους πρέπει να είναι τεχνικο-οικονομική, αλλά και ταυτόχρονα πολιτική, και όχι αποκλειστικά τεχνικο-οικονομική, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.
«Πρέπει η συμφωνία να είναι και πολιτική» τόνισε, ενώ εκτίμησε πως δεν πρόκειται να γίνει δημοψήφισμα.

Ο κ. Φλαμπουράρης σύμφωνα με το skai.gr απέδωσε και σε ψυχολογικές παραμέτρους τις αντιδράσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γιατί, όπως είπε, βλέπει ότι στα Eurogroup η ισορροπία δεν είναι 18-1 υπέρ της Γερμανίας αλλά έχουν αρχίσει και άλλες χώρες και διαφοροποιούνται από την σκληρή γραμμή της.

Αναφορικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είπε ότι δεν ταυτίζεται χρονικά η διεκδίκησή τους με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

.Διάβημα της Αθήνας προς Βερολίνο για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς Σόιμπλε προς τον Γ. Βαρουφάκη

Σε διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη το βράδυ της Τρίτης ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, μετά από σχετική εντολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να εκφραστεί η ελληνική δυσαρέσκεια για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

.Στην Αθήνα η πρώτη τεχνική ομάδα των θεσμών

Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την  πρώτη συνάντηση των τεχνικών επιτροπών, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. 

Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές και ανακοινώνουν ότι την Πέμπτη θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

 Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.