.Αποκαλύπτονται σταδιακά οι παραστάσεις στα μαρμάρινα τμήματα των επιστυλίων του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης

Παραστάσεις αποκαλύπτονται, σταδιακά καθώς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης στα επτά μαρμάρινα τμήματα των «επιστυλίων» που ανήκουν στον τρίτο και πιο περίτεχνο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, διευκρινίζεται ότι η θέση των μαρμάρινων μελών, τα οποία αποτελούν τμήμα θριγκού, φέρουν γραπτό διάκοσμο. 

Ήταν τοποθετημένα πάνω από τους ορθοστάτες των τοίχων και κάτω από τις μαρμάρινες δοκούς της οροφής, οι οποίες, όπως έχει ανακοινωθεί, φέρουν, επίσης, γραπτό διάκοσμο, ήτοι μίμηση φατνωμάτων, με εγγεγραμμένους ρόδακες.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο ένα από τα τμήματα των «επιστυλίων», κατά την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διακρίνονται στο κέντρο ζώο, πιθανόν ταύρος και εκατέρωθεν δύο μορφές, εν κινήσει, γυναικεία και ανδρική. Δεξιά της γυναικείας και αριστερά της ανδρικής διακρίνονται υδρίες και φτερωτές μορφές. Η δεξιά φτερωτή μορφή κατευθύνεται προς ένα τριποδικό λέβητα.

.Έκκληση για ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απηύθυνε ο Ευ. Βενιζέλος

Έκκληση για ψυχραιμία και αποφασιστικότητα ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τη χώρα, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Από τις Βρυξέλλες, θέλω να στείλω ένα πολύ απλό και καθαρό μήνυμα και στους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. 

Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε στη συνέχεια ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε μία λύση, αν το εσωτερικό μέτωπο είναι αρραγές, εάν οι θέσεις της χώρας εξακολουθήσουν να είναι σταθερές και εάν οι εταίροι καταλάβουν -αυτό που οφείλουν να καταλάβουν- πως η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της, έχει να παρουσιάσει εντυπωσιακά επιτεύγματα, άρα έχει πολύ σημαντικά επιχειρήματα».

.Μ. Φέρμπερ: Το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα ζητάει περισσότερο χρόνο άσκησης επιρροής στις ελληνικές εξελίξεις

«Η τρόικα ζητάει περισσότερο χρόνο άσκησης επιρροής στις ελληνικές εξελίξεις» τονίζει ο Γερμανός ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ευρωομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κληθείς να ερμηνεύσει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση. 

«Νομίζω ότι σε μία χώρα μέλος που είναι σε πρόγραμμα, όπως η Ελλάδα και υπάρχει η τρόικα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προβλήματα» τονίζει ο Μάρκους Φέρμπερ, που είναι άριστος γνώστης των εξελίξεων στη χώρα μας και ως αντιπρόεδρος της ... περισσότερα »

.«Υπάρχουν και άλλοι στους ΑΝΕΛ που θέλουν να ψηφίσουν ΠτΔ»

Τον ισχυρισμό ότι «τρεις με τέσσερις βουλευτές των ΑΝΕΛ του είχαν εκμυστηρευτεί ότι θα ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά στη συνέχεια φοβήθηκαν τις αντιδράσεις του Πάνου Καμμένου και έκαναν πίσω», διατύπωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Αμέσως, μετά την ακρόασή του από την επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, ο κ. Μελάς υποστήριξε ότι «ένας βουλευτής του είχε ζητήσει να πει στο Πάνο Καμμένο να ψηφίσει το κόμμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», λέγοντας, μάλιστα, ότι τον πίεζαν γι' αυτό στην εκλογική του περιφέρεια και κινδύνευε ο ίδιος να μην εκλεγεί ξανά βουλευτής αν γίνονταν πρόωρες εκλογές.

Στην επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, στην οποία κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, η Σταυρούλα Ξουλίδου δήλωσε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα προκειμένου να αρθεί το απόρρητο και να γνωστοποιήσουν τα ονόματα από τις υπηρεσίες της Βουλής που είχαν δώσει άδεια στο Γιώργο Σούκουρα.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τα όσα έχει πει και στον εισαγγελέα, ότι μεταξύ 21 και 27 Αυγούστου είδε τον κ. Σούκουρα για 10 λεπτά στο γραφείο του στη Βουλή, μετά από επιθυμία του κ. Σούκουρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα που αφορούν το συνταξιοδοτικό των Βορειοηπειρωτών.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, χαρακτήρισε γελοία την υπόθεση και ζήτησε από την επιτροπή να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του κ. Καμένου και της κ. Ξουλίδου

.Διεθνής αναγνώριση της Ελλάδας στον αγώνα κατά της Διαφθοράς

«Κατά 25 θέσεις βελτίωσε την κατάταξή της η Ελλάδα στον διεθνή χώρο ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για το έτος 2014, που αξιολογεί 175 χώρες σε σχέση με τη διαφθορά του δημόσιου τομέα τους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σούρλα έχει ως εξής:

«Κατά 25 θέσεις βελτίωσε την κατάταξή της η Ελλάδα στο διεθνή χώρο ως προς την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας τα τελευταία δύο χρόνια, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρισκόταν στην 94η θέση το 2012, στην 80η το 2013 και φέτος στην 69η.

Αυτά τα στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν από τη διεθνή οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του αγώνα μας για την πάταξη της διαφθοράς.

Η εκπεφρασμένη πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, με τη δημιουργία νέων και αποτελεσματικών «μηχανισμών» δράσης κατά της διαφθοράς και η αποφασιστικότητα δικαιολογούν αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση της θέσης της χώρας μας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και τόλμη θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας, χωρίς υπερβολές, συγκαλύψεις και διακρίσεις, με γνώμονα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον».

.Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Με τις τοποθετήσεις των γενικών και ειδικών εισηγητών των κομμάτων ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη μάχη επί του κρατικού προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με την καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία. 

Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν όταν ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτήρισε κατάντια για τον αστικό κόσμο να εκπροσωπείται από τον Άδωνη Γεωργιάδη και της Σοφία Βούλτεψη. 

«Εγώ δεν είχα την τύχη να γεννηθώ πλούσιος σε χώρες του εξωτερικού και να σπουδάσω στα καλύτερα πανεπιστήμια, ούτε και να έχω μερίδια στην Black Rock», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον κ. Τσακαλώτο «προδότη της αστικής τάξης». 

Για «κακόγουστα σκηνοθετημένο επεισόδιο», έκανε λόγο ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την ένδεια προτάσεων που έχει σε πόλωση με τη ΝΔ.

.Έως την Πέμπτη η απάντηση στην τρόικα

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Έως την Πέμπτη αναμένεται να σταλούν, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, στους εκπροσώπους της τρόικα τα τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία. 
Απάντηση, την οποία θα στείλει στους εκπροσώπους της τριμερούς, εντός των επομένων ωρών, σχετικά με την ποσοτική αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής τους, συντάσσει, σύμφωνα με πληροφορίες, του Αθήνα 9,84 και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. 
«Μάλλον σήμερα δεν θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές»,  ανέφερε νωρίτερα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. «Σιγά, σιγά ξεκαθαρίζουμε τις διευκρινίσεις. Είμαστε κοντά», ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης. 
Σενάρια τεχνικής παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος για την Ελλάδα, εξετάζουν σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρυξέλλες. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο η σχετική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τεχνική παράταση του προγράμματος, που θα πρέπει να επικυρωθεί από εθνικά κοινοβούλια έως τις 15 Δεκεμβρίου, κρίνεται αναγκαία γιατί διασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής φθηνής ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.