.Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας...

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 ο
Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του
Λαϊκού Νοσοκομείου διοργανώνουν τη 2η
 εθελοντική ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ για
το έτος 2013 στον πεζόδρομο του κινηματογράφου ΑΛΕΚΑ (πλατεία
Αλεξανδρή) από τις 09:00 π.μ έως τις 13:00 μ.μ.
Προσδοκούμε στην συμμετοχή όλων.
Από το γραφείο Επικοινωνίας

 του Δήμου Ζωγράφου

.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Δήμου Ζωγράφου

Ξεκινάμε τη χρονιά στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Δήμου Ζωγράφου με 36 εθελοντές καθηγητές, 120 μαθητές και τμήματα για όλα τα μαθήματα σε Α, Β, Γ Λυκείου. Φυσικά φέτος βελτιώσαμε τις υποδομές με νέο εξοπλισμό, νέους πίνακες και 3 ΝΕΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ στο κτίριο του Δημοτικού Κέντρου Επιμόρφωσης στην πλατεία Κύπρου (Άνω Ιλίσια). 
Συνολικά πλέον διαθέτουμε 6 αίθουσες και αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα περιλαμβάνει 52 2ωρα σε εβδομαδιαία βάση.

.Αίτημα άρσης ασυλίας και για τον Ηλία Παναγιώταρο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, διαβίβασε στη Βουλή αίτημα για άρση ασυλίας  του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, καθώς του αποδίδεται το αδίκημα «της στάσης» το οποίο διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2010 στη Λάρισα, μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς. Συγκατηγορούμενοι  του κ. Παναγιώταρου είναι ακόμη τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 Ειδικότερα, μέλη της Χρυσής Αυγής για να τιμήσουν το Διγενή Γρίβα είχαν προγραμματίσει στις 18 Απριλίου 2010 συγκέντρωση και πορεία προς τη κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η Αστυνομία για λόγους ασφαλείας δεν επέτρεψε την πορεία και προσπάθησε να τους εμποδίσει.

       Τα μέλη της Χρυσής  Αυγής αντέδρασαν στην απόφαση αυτή της Αστυνομίας και άρχισε να πετούνε πέτρες προς στους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν. Ο κ. Παναγιώταρος και τέσσερα ακόμη μέλη της Χρυσής Αυγής προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα και σε βάρος του κ. Παναγιώταρου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της στάσης, ενώ στα τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής τους αποδόθηκαν τα αδικήματα της στάσης και της παράνομης οπλοκατοχής.

       Τον  Ιούνιο του 2013 εκδικάστηκε η υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, αλλά αναβλήθηκε, καθώς έπρεπε να ζητηθεί η άρση ασυλίας του κ. Παναγιώταρου.

       Το αίτημα της άρσης της ασυλίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και αυτή το διαβίβασε στη Βουλή, η οποία και θα αποφασίσει.

.Συνδικαλιστής συνελήφθη για "φακελάκι" 50.000 ευρώ

Με 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, συνελήφθη σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία».

  Ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της προέδρου του νοσοκομείου Μ. Καρρά, η οποία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

  Οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν εδώ και μήνες και είχαν καταλάβει αρκετές φορές το γραφείο της διοικήτριας, προκειμένου να μην προχωρήσει η σύμβαση του νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων.

 Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ τόνισε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν υπονοώντας τους συνδικαλιστές «δεν έχουν πάντα δίκιο». 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή-τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται- είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

.Κίνα: "Ο χρόνος τρέχει" για το όριο του αμερικανικού χρέους

"Ο χρόνος τρέχει" όσον αφορά την επίτευξη μιας συμφωνίας στις ΗΠΑ για την αύξηση του ορίου του χρέους, προειδοποίησε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Κινέζος αξιωματούχος, ο οποίος κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να διαφυλάξει τα οικονομικά συμφέροντα της Κίνας.

"Ελπίζουμε ότι ως τις 17 Οκτωβρίου οι ΗΠΑ θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να ανταποκριθούν στο πάγωμα του ορίου του χρέους, ώστε να αποφύγουν μια στάση πληρωμών και να εγγυηθούν την ασφάλεια των κινεζικών επενδύσεων στις ΗΠΑ" σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Κίνας Τσου Γκουαντζιάο.

"Όπως είναι αναμενόμενο η Κίνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις της κατάστασης στις ΗΠΑ" πρόσθεσε ο Τσου, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό η Ουάσινγκτον να διατηρήσει την εμπιστοσύνη που υπάρχει στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έχει τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα στον κόσμο, καθώς οι εξαγωγείς καταθέτουν στην πλειονότητά τους τα έσοδά τους σε συνάλλαγμα σε αυτήν.

Σε αντάλλαγμα η κεντρική τράπεζα τροφοδοτεί με γιουάν την κινεζική οικονομία, ενώ παράλληλα τοποθετεί ένα μέρος του συναλλάγματός της σε ομόλογα αμερικανικού δημοσίου και σε δημόσιο χρέος άλλων κρατών.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν το όριο του χρέους τους στις 17 Οκτωβρίου. Το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει πριν από την ημερομηνία αυτή μια αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους για να αποφύγει μια στάση πληρωμών με δυνάμει καταστροφικές συνέπειες.

.Ένοχος κρίθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Την ενοχή 17, εκ των 19, κατηγορουμένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στην ανάγνωση της απόφασης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος, το δικαστήριο με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τις απολογίες των κατηγορουμένων, έκρινε ότι ο πρώην υπουργός διέπραξε το αδίκημα της κατ΄εξακολούθηση δωροδοκίας (που είναι παραγεγραμμένο), ζητώντας ωφελήματα για να καταρτιστούν συμβάσεις για τα TORM1 και τα υποβρύχια.

Κατά την κρίση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός ζητούσε ωφελήματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο 'Αμυνας από την άνοιξη του 1997 έως και τον Οκτώβριο του 2001.

Σύμφωνα με το δικαστήριο τα χρήματα που εισέπραξε και που διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων ή εταιρειών, επί σχεδόν μια δεκαετία, υπερβαίνουν το ποσό των 18 δισ. δραχμών.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός κρίνεται ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα προερχόμενη από κατ΄εξακολούθηση δωροδοκία, από κοινού και κατά μόνας, με την επιβαρυντική περίσταση ότι τέλεσε την πράξη κατ΄επάγγελμα, γεγονός που σύμφωνα με τον νόμο, τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 έως 20 έτη.

Ομοίως, ένοχοι κρίνονται ο αρχιτέκτονας Αριστείδης Οικονομίδης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, ο οποίος κρίθηκε αθώος για μία πράξη που αφορά έμβασμα σε λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη.

Με την επιβαρυντική περίσταση της νομιμοποίησης εσόδων κατ ' επάγγελμα κρίθηκαν ένοχοι, επίσης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, η κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Μαρία Τσεκούρα, ο δικηγόρος Γιώργος Κωνσταντάτος (που κρίθηκε αθώος για μια πράξη χρήσης πλαστού εγγράφου), ο οδοντίατρος Νίκος Γεωργουλάκης και οι επιχειρηματίες Οράτιος Μελάς και Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

Ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης κατ΄επάγγελμα νομιμοποίηση εσόδων, που κατά τον νόμο τιμωρείται με κάθειρξη 5-10 έτη, κρίθηκαν οι Παν. Σταμάτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Φώτης Αρβανίτης και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου Ιανός Νίκος Καρατζάς.

Τέλος, με την απόφασή του το δικαστήριο, κήρυξε αθώους λόγω αμφιβολιών, τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και τον Κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου

.Δέκα μέρες μακριά από τη χρεοκοπία βρίσκονται οι ΗΠΑ

Δέκα μέρες πριν λήξει η προθεσμία για την αύξηση του ορίου δανεισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή, Τζον Μπένερ, εξέδωσε μία σαφή προειδοποίηση προς τον αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τον να καθήσει στο τραπέζι στο διαπραγματεύσεων. Διαφορετικά, όπως είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρεοκοπήσουν. 

Με το αμερικανικό δημόσιο να παραμένει κλειστό για δεύτερη εβδομάδα ελλείψει συμφωνία για τον προϋπολογισμό, η πολιτική ηγεσία στην Ουάσιγκτον βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. 

Την ανάγκη να αυξηθεί το όριο δανεισμού της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 17 Οκτωβρίου. Αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο, η χώρα θα πάει σε μία πρωτοφανή στάση πληρωμών προκαλώντας πιθανότατα τσουνάμι στην εύθραυστη παγκόσμια οικονομία.

Το αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο, Bloomebrg, μιλά για μία οικονομική καταστροφή, η οποία θα επισκιάζει την παγκόσμια κρίση μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

.Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Στην αύξηση των εσόδων κατά 2,42 δισ. ευρώ και στη μείωση των δαπανών κατά 3,123 δισ. ευρώ στηρίζονται οι στόχοι του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2014 που προβλέπει τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερο συνεχόμενο έτος το 2014 (πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ προβλέπεται για φέτος) σε συνδυασμό με την επαναφορά τής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης (0,6%), την προβλεπόμενη μικρή μείωση της ανεργίας και την οριακή αποκλιμάκωση του Δημόσιου Χρέους, αποτελούν σύμφωνα με την κυβέρνηση τις «πρώτες θετικές ενδεί... περισσότερα »

.Αναλώσιμα υλικά και φάρμακα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Έντεκα κούτες αναλώσιμα υλικά και φάρμακα θα παραδώσει, αύριο, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», εκ μέρους των πολιτών του δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ιωακειμίδης ευχαριστεί τους συνδημότες του «που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά σε φάρμακα» και επισημαίνει ότι ο δήμος «έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ αλληλεγγύης και προστασίας για τις οικογένειες που βιώνουν, με τον χειρότερο τρόπο, τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης. 

Σ' αυτό εντάσσονται το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα Δημοτικά Ιατρεία, το Κέντρο Διανομής Τροφίμων και Δημοτικής Ιματιοθήκης. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, διασφαλίζοντας ως απαράβατη αρχή την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και την ανωνυμία τους, διότι "Στα Δύσκολα Μπορούμε Μαζί"».

Σημειώνεται ότι στην οδό Βοσπόρου 2 και Αμερικανίδων Κυριών λειτουργεί το Κέντρο Διανομής Τροφίμων για τους απόρους δημότες και παρέχει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τρόφιμα και φάρμακα. Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2132004810-811.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.