.Οι πρώτες εικόνες από τα διαλυμένα αυτοκίνητα μετά το τροχαίο στην Αρτα που κόστισε τη ζωή σε πέντε άτομα

Στη θλίψη βυθίστηκε η Αρτα ύστερα από το θανατηφόρο τροχαίο στο 140,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αρτας - Αντιρρίου που κόστισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και από το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά ακόμη τέσσερις.

Ολα συνέβησαν γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Πέμτπης όταν ένα αυτοκίνητο με οδηγό έναν 40χρονο και επιβάτες έναν 84χρονο και μία 69χρονη συγκρούστηκε μετωπικά με ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 43χρονη γυναίκα και στο οποίο επέβαιναν μία 31χρονη και τέσσερα ανήλικα παιδιά ηλικίας 16, 15, 13 και 3 ετών.

Από τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση, που σίμωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έγινε όταν επιχειρήθηκε προσπέραση από το ένα αυτοκίνητο σε μια ευθεία, βρήκαν το θάνατο πέντε από τους επιβάτες των δύο αυτοκινήτων. 

Συγκεκριμένα, από τα δύο αυτοκίνητα ανασύρθηκαν νεκροί ο 84χρονος συνοδηγός του πρώτου αυτοκινήτου και η 69χρονη γυναίκα που καθόταν στο πίσω κάθισμα και από το δεύτερο αυτοκίνητο η 43χρονη οδηγός, η 31χρονη συνοδηγός και ο 13χρονος που καθόταν στο πίσω κάθισμα.

Σοβαρότατα τραυματίστηκαν ο 40χρονος οδηγός του πρώτου οχήματος και τα τρία παιδιά ηλικίας 3, 15 και 16 ετών που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα. Ολοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αρτας όπου και χειρουργήθηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση και των τεσσάρων χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα στο σημείο μετά τη σύγκρουση επικράτησε κυριολεκτικά πανικός, με αυτοκίνητα να σταματούν προκειμένου να βοηθήσουν, πέντε ασθενοφόρα να φτάνουν στο σημείο και πυροσβέστες να προσπαθούν με ειδικά εργαλεία να κόψουν τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες για να απεγκλωβίσουν τα άτομα.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας.

.«Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου να φανεί ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι οι προδότες»

Ο φάκελος της Κύπρου ήταν η αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ της Χρυσής Αυγής, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α., Ηλία Κασιδιάρη, στη χούντα, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις όλων των άλλων κομμάτων.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα, ανέφερε ότι το κόμμα του, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις που έχει κάνει προς το προεδρείο της Βουλής, δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα αρχεία του φακέλου της Κύπρου.

«Λένε ότι φταίει η χούντα. Μη ξεχνάμε ότι οι χουντικοί πέθαναν στη φυλακή» ήταν η αποστροφή του κ. Κασιδιάρη, η οποία πυροδότησε το κλίμα.

«Την καταστροφή της Κύπρου την προκάλεσε η χούντα. Είναι πράγματι οξύμωρο, αυτοί που εκθειάζουν τη χούντα, να θέλουν τώρα να προσεταιριστούν τους Κυπρίους» ήταν η άμεση αντίδραση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη.

«Απαιτούμε να ανοίξει τώρα ο φάκελος της Κύπρου. Στο προεδρείο, κάτι φοβάστε. Υπάρχει ένοχο μυστικό που προσπαθείτε να κρύψετε. Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου για να φανεί ποιοι είναι οι πατριώτες και ποιοι οι προδότες» αντέτεινε ο κ. Κασιδιάρης προκαλώντας την αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος, Γιάννη Δραγασάκη.

«Ήρθατε για να προκαλέσετε, θέτοντας άλλα θέματα στη Βουλή, προφανώς για ιδιοτελείς σκοπούς. Είστε μια συστημική δύναμη, το μακρύ χέρι της πιο σκοτεινής όψης του συστήματος» ήταν το σχόλιο του κ. Δραγασάκη, ο οποίος κατηγόρησε τον βουλευτή της ΧΑ ότι «προβακατόρικα ήρθε να δημιουργήσει ένταση στη Βουλή».

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Αναγνωστάκης, σημειώνοντας:

«Σήμερα κάποιοι κινήθηκαν με συγκεκριμένο σχέδιο. Έτσι αντιλαμβάνονται την παρουσία τους εντός της βουλής».

«Η χώρα δεν γυρίζει πίσω στον φασισμό. Αυτό το κεκτημένο δεν θα το εκχωρήσουμε σε δοσίλογους, που φόραγαν κουκούλες οι πρόγονοί τους» σχολίασε, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλος.

Φραστική επίθεση στη Χρυσή Αυγή εξαπέλυσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος.

«Είναι τόσο πατριώτες στη Χρυσή Αυγή, που είχαν δεχθεί να πωλούνται οι βραχονησίδες. Η Χρυσή Αυγή είναι ανεπίσημο γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης. Είπαν για τουρκική μειονότητα στη Θράκη» υπογράμμισε ο κ. Καραθανασόπουλος. 

.Υψηλοί τόνοι στην ένσταση αντισυνταγματικότητας για την τροπολογία Μητσοτάκη

Σε πολύ υψηλούς τόνους κινήθηκε στη Βουλή η συζήτηση επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με την οποία με Προεδρικά Διατάγματα οργανώνονται, συγχωνεύονται ή καταργούνται δημόσιοι οργανισμοί.

Βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ήταν η ασυνάφεια της τροπολογίας με το υπόλοιπο νομοσχέδιο, αλλά και η κατάργηση τυπικών νόμων με Προεδρικά Διατάγματα, που συνιστά -σύμφωνα με τον εισηγητή του κόμματος Σταύρο Κοντονή- «ευθεία παραβίαση του Συντάγματος».

Αντιλέγοντας για λογαριασμό της ΝΔ, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος υποστήριξε πως οι συγκεκριμένες συνταγματικές διατάξεις μπορεί να κάμπτονται όταν υπάρχει υπέρτερος λόγος.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με τροπολογίες που έρχονται με κανονικές συνθήκες, αλλά τροπολογίες που έρχονται να ρυθμίσουν με συστηματικό και ενιαίο τρόπο τη διοικητική μεταρρύθμιση», υποστήριξε από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Επί της ουσίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, αναφέρθηκε στις σημερινές «λίστες της ντροπής με τις διαθεσιμότητες 25.000 υπαλλήλων, απ' τους οποίους τουλάχιστον 15.000 πρόκειται να απολυθούν και με ανακοίνωση, μάλιστα, των ονοματεπώνυμων που συνιστά στιγματισμό τους».

Με τη σημερινή τροπολογία «εισάγετε ένα προεδρικό διάταγμα που λέει πως ο κάθε υπουργός μπορεί να συστήνει νέες θέσεις προσωπικού και να καταργεί υφιστάμενες θέσεις που πλεονάζουν» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης και επέκρινε την πλειοψηφία λέγοντας: «Θέλετε τη διαδικασία με προεδρικά διατάγματα για να αποφύγετε τον πολιτικό έλεγχο της Βουλής -έναν έλεγχο που αποφεύγουν μονάχα τα μη δημοκρατικά καθεστώτα. Τα δύο αστικά κόμματα, κάνετε πραξικόπημα κατάπτυστο και ελεεινό, χωρίς ερπύστριες, αλλά χρησιμοποιώντας το Κοινοβούλιο ως ντεκόρ».

«Εμείς ξέρουμε πού θέλουμε να οδηγήσουμε τη χώρα. Εσείς να πείτε αν είστε υπέρ της δικτατορίας του προλεταριάτου!», απάντησε απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και προσέθεσε: «Εγώ ξέρω πως τα πραξικοπήματα γίνονται με ερπύστριες και με στρατό -όχι με το στρατό στους στρατώνες του».

.Α. Γεωργιάδης: Οι γιατροί του ΕΣΥ δεν μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας

Mε τις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας ότι κανείς εργαζόμενος σε νοσοκομείο δεν θα χάσει τη θέση του και ότι οι γιατροί του ΕΣΥ δεν μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας, ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ, που είχε διατυπώσει, πριν μήνες για το Παίδων Πεντέλης, ώστε να μην είναι συνδεμένο με το Αγία Σοφία αλλά με το Σισμανόγλειο. Μαζί με το Αμαλία Φλέμιγκ, θα αποτελέσουν ομάδα νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της ΒΑ Αττικής.

Επίσης στο Αμαλία Φλέμιγκ θα αναπτυχθεί Μονάδα Αποκατάστασης και Ιατρεία Νοσηλείας μίας ημέρας (one day clinic). Τέλος διατηρούνται η Παθολογική, η Καρδιολογική και η Χειρουργική Κλινική, ενώ η Πνευμονολογική, η Οφθαλμολογική, η Ορθοπεδική, η Ουρολογική και η Νεφρολογική κλινική θα μετακινηθούν σύμφωνα με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, ενώ θα εφημερεύει μερικώς  το Νοσοκομείο

.Το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης ανοίγει ξανά

Με μια πλούσια από μουσικά δρώμενα εκδήλωση, θα τελεστούν στις 3 Αυγούστου 2013 τα εγκαίνια του αναστηλωμένου Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης, που στήριξε με τη δωρεά του το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». 

Με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το Ίδρυμα ανέλαβε τη χρηματοδότηση των μελετών, αλλά και του συνόλου των εργασιών, που διεξήγαγε η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Στα εγκαίνια του αναστηλωμένου αρχαίου θεάτρου, που θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί 1.500 θεατές και πλήθος πολιτιστικών παραστάσεων που θα συντελέσουν στην τουριστική αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Μεσσήνης, θα συμμετέχουν το υπουργείο Πολιτισμού, η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, ο δήμος Μεσσήνης, το σωματείο «Διάζωμα» και η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

.Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας

Οι λίστες όλων των υπουργείων με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς η αποστολή τους από τους αρμόδιους υπουργούς ολοκληρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα. 

Πρόκειται για τις λίστες, που θα συμπληρώσουν το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας, από τις οποίες θα προκύψουν οι 8.211 «διαθέσιμοι» υπάλληλοι, σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης στην κινητικότητα των 4.219 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή των 2.122 εκπαιδευτικών, των 2.114 σχολικών φυλάκων και των 53 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

.Επιβεβαιώνεται ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας

Οι άνθρωποι που δεν τρώνε πρωινό, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου, εμφράγματος και πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που δείχνει ότι πιθανώς το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας από άποψη υγείας του οργανισμού.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι είτε κανείς παραλείπει το πρωινό, είτε τρώει πολύ αργά το βράδυ, διαταράσσει τον μεταβολισμό του, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος για την καρδιά του. 

Ακόμα κι αν κανείς προσέχει τη διατροφή του, ασκείται σωματικά, δεν καπνίζει και γενικά ζει υγειινά, αν δεν τρώει πρωινό ή συνηθίζει να τρώει αργά τη νύχτα, η καρδιά του επιβαρύνεται.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.