.Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Ζωγράφου με τους «Συμμάχους Υγείας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Ζωγράφου με τους «Συμμάχους Υγείας» 
Την έναρξη της συνεργασίας τους επισημοποίησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης και ο Καθηγητής Ιωάννης Τούντας με το εθελοντικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ», που θα αφορά την Ιατροκοινωνική φροντίδα σε παιδιά (Δημοτικών σχολείων ,Βρεφονηπιακών σταθμών), Τρίτη ηλικία και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες των πολιτών του Δήμου.

.«Τα κούτσουρα του χειμώνα»

Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται η ιστορία με το πετρέλαιο θέρμανσης, παρά την περσινή αποτυχία. Επιλέγεται για μία ακόμα φορά η αποτυχημένη μέθοδος της επιδότησης (με κάποιες μικροβελτιώσεις), η οποία λόγω διαδικασίας είναι για τους περισσότερους πρακτικά ανεφάρμοστη, ακόμα κι αν οι προϋποθέσεις διευρύνθηκαν. Ισως και γι' αυτό... Αποτρέπει παρά προτρέπει τον πολίτη σε αξιοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων.
Μοιάζει και με τις άλλες «ρυθμίσεις» χρεών ή οφειλών προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς κλπ., που έτσι όπως έχουν γίνει δύσκολα μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες. 

Δώρον άδωρον...
Το απαράδεκτο είναι πως παρότι το μέτρο της εξομοίωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης απέτυχε, η τρόικα επιμένει, ενώ η... πλεονασματική κυβέρνηση ούτε αυτό δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία. 

Σκεφτείτε τι θα γίνει με τη... «μεγάλη διαπραγμάτευση» όταν έρθει η ώρα της. Και η «εξομοίωση» απέτυχε όχι μόνο γιατί ο κόσμος ξεπάγιασε, το περιβάλλον επιβαρύνθηκε, τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν, αλλά και γιατί το «λαθρεμπόριο καυσίμων» βρήκε άλλους δρόμους και άλλες μεθόδους επιβίωσης. Στην «αγορά» τα ξέρουν καλά.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς όλη η άλλη Ευρώπη αντιμετωπίζει το «λαθρεμπόριο καυσίμων» επιτυχώς κι εμείς δεν μπορούμε! Και για ποιο λόγο, τέλος πάντων, την αντιμετώπιση του «λαθρεμπορίου» πρέπει να την πληρώσουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, μεταφέροντας σ' αυτούς το κόστος! Κράτος δεν έχουμε;
Γιατί οι Γερμανοί... το πληρώνουν 0,90 το λίτρο και εμείς 1,30;
Το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό και καθόλου -τελικά- δημοσιονομικό. Τι κάνει η κυβέρνηση; Και το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ, που συγκυβερνά, πώς αντιδρά;

Δεν μπορώ να... αντισταθώ στο εύστοχο, σκληρό και επιγραμματικό σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου (ΒΗΜΑ.gr) με τίτλο «Χειμώνας». 

«Εκαψαν τον εαυτό τους οι 58. Εν μια νυκτί συγκυβερνούν με τον Σαμαρά, την ημέρα που η τρόικα λέει (όχι) στον ειδικό φόρο για το πετρέλαιο. Σε ποιους ψηφοφόρους ελπίζουν; Σ' όσους θα κάψουν στη σόμπα μαζί με τα κούτσουρα (της Ελιάς) και τα υπογεγραμμένα τους χαρτιά;»...

 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.Έρευνες για όπλα και χρηματοδότες

Πολυεπίπεδες οι έρευνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να εστιάζουν στα οικονομικά της, τους χρηματοδότες και το κρυφό οπλοστάσιό της. Σε ύποπτο κοντέινερ, που φέρεται να βρίσκεται στα αζήτητα στον Πειραιά από τον περασμένο Μάρτιο, εστιάζουν τώρα οι έρευνες για τον οπλισμό της Χρυσής Αυγής. 
Προηγήθηκε ο εντοπισμός δεκάδων όπλων σε δύο σπίτια φυγόδικου εφοπλιστή στη Βούλα και Παλαιό Φάληρο, ύστερα από ένταλμα που αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. 
Σε συναγερμό και το ΣΔΟΕ, που ξεκίνησε ελεγχο σε βάθος 12ετίας για ύποπτες συναλλαγές. Εν μέσω αυτών, σήμερα αποφασίζει η Βουλή για την άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα και Αλεξόπουλου. 
Σε αντιφάσεις για τη δολοφονία Φύσσα, υπέπεσε ο Γιώργος Ρουπακιάς, που προφυλακίστηκε με την κατηγορία αυτή την φορά της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον Παύλο Φύσσα από «φόβο για τη ζωή του», ενώ υποστήριξε πως οι σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή ήταν «χαλαρές». 
Στον Παύλο Φύσσα αφιέρωσε ο θεατρικός συγγραφέας, Γιάννης Μαυριτσάκης, το παράσημο «Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών», που αποτελεί ανώτατη γαλλική διάκριση και με το οποίο τιμήθηκε. 
Όπως είπε, χρειάζονται αποθέματα θάρρους, αθωότητας, γενναιότητας και αγάπης για να μπορέσει να είναι κανείς ιππότης, όχι στους τίτλους, αλλά στην πραγματικότητα. 

.WSJ για ελληνικά ομόλογα

«Τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, βρίσκονται πάλι σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό που κατέγραφαν μετά την κρίση, καθώς η αισιοδοξία που επικρατεί στις πιο εύθραυστες περιοχές της ευρωζώνης και η αλλαγή της βάσης των επενδυτών, πιέζουν τις τιμές προς τα πάνω», αναφέρει η Wall Street Journal, σε άρθρο του Nick Cawley, με τίτλο «Greek bonds attract new fans» («Τα ελληνικά ονόλογα προσελκύουν νέους οπαδούς». Οι αποδόσεις πέφτουν καθώς η αξία αυξάνεται, σχολιάζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι, και ένας δεύτερος δείκτης που παρακολουθείται στενά, αυτός της πρόσθετης απόδοσης για διακράτηση επικίνδυνων τίτλων, καταδεικνύει την αυξανόμενη πρόθεση των επενδυτών να αγοράσουν ελληνικό δημόσιο χρέος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το κενό στις αποδόσεις μεταξύ των δεκαετών ελληνικών ομολόγων και των γερμανικών Bunds, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις 6.5 ποσοστιαίες μονάδες, λιγότερο από τις 10 στην αρχή του χρόνου, και από το υψηλό των 34 ποσοστιαίων μονάδων, όταν η ελληνική κρίση βρισκόταν στο ζενίθ της στα τέλη του 2001.
Κατά τον επικεφαλής στρατηγικής της Morgan Stanley για το δημόσιο χρέος παγκοσμίως, Paolo Batori, η σύνδεση της Ελλάδας με τα άλλα δύο κράτη μέλη υπό καθεστώς διάσωσης, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, έχει βοηθήσει στην άνοδο των ελληνικών ομολόγων, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει έναν αριθμό εμποδίων να ξεπεράσει, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης έκθεσης προόδου της τρόικας και τα τεστ αντοχής των τραπεζών.
«Υπάρχει ισχυρός σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Πορτογαλίας, που βοηθά το ελληνικό χρέος» τονίζει ο Batori και προσθέτει: 
«H Πορτογαλία αντιμετώπισε ικανοποιητικά την πρόσφατη πολιτική κρίση και η συνακόλουθη άνοδος της τιμής των ομολόγων της σημαίνει ότι η Πορτογαλική Υπηρεσία Διαχείρισης Χρέους θα μπορούσε τώρα να εμφανισθεί και, είτε να αναζητήσει μια δεύτερη ανταλλαγή ομολόγων, είτε ακόμη και να εξετάσει την πιθανότητα νέας έκδοσης τον επόμενο χρόνο». 
Αυτό, κατά την άποψη του Batori, θα αύξανε την εμπιστοσύνη των επενδυτών σε σχέση με την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους.
Ένα δεύτερο στοιχείο που επιδρά θετικά στην πρόσφατη άνοδο των Ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, είναι η αλλαγή της βάσης των επενδυτών, με τους αποκαλούμενους λογαριασμούς «πραγματικών χρημάτων» («real money»), όπως τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές, οι οποίοι αρχίζουν να παίρνουν κομμάτι από τη βιομηχανία των hedge funds.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει, επιπλέον, ότι η Morgan Stanley κρατά επί του παρόντος ουδέτερη στάση στο θέμα του ελληνικού χρέους, μετά τη σύσταση προς τους επενδυτές της τον Μάιο του 2012 να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα, αλλά εξακολουθεί να πιστεύει ότι «είναι πολύ ελκυστικά μακροπρόθεσμα», προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τον Gabriel Stern της επενδυτικής τράπεζας Exotix, το ελληνικό χρέος εξακολουθεί να θεωρείται ότι περιέχει έναν βαθμό κινδύνου.

.ΓΣΕΕ: Απεργία στις 6 Νοεμβρίου

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρίου και απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας, αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ έπειτα από απόφαση της Ολομέλειας του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα. 

Πρόκειται για την 35η γενική απεργία από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΔΕΔΥ πρόκειται να μετάσχει στην κινητοποίηση αφού προηγουμένως συντονίσει τις ενέργειές της με τη ΓΣΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη «για απεργίες με απεργούς και μαχητικά συλλαλητήρια». 

Απαντώντας ο κ. Παναγόπουλος στην κριτική που δέχεται από παρατάξεις της μειοψηφίας ότι δεν δέχθηκε το συντονισμό της δράσης της Συνομοσπονδίας με την ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι, όταν ζητήθηκε, ήταν τεχνικά ανεφάρμοστος και έκανε λόγο για «κομματικές σκοπιμότητες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκδίκαση της προσφυγής της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο Επικρατείας για το θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και είπε ότι, ενώ η απόφαση αναμενόταν στις 3 Οκτωβρίου, έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί. 

.Αντίθετη η ΔΟΕ με το «παρουσιολόγιο» των δασκάλων στα σχολεία

Την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση του Βιβλίου Παρουσίας Προσωπικού και του Ατομικού Δελτίου Παρουσίας Προσωπικού εκφράζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία που ζητά συνάντηση εργασίας με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη διευθέτηση του θέματος. 

«Η προσέλευση και η αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες δεν υπήρξε ποτέ ανεξέλεγκτη. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο κλάδος των εκπαιδευτικών δεν φοβάται τον οποιοδήποτε έλεγχο, πολύ δε περισσότερο αυτόν που αφορά τη φυσική του παρουσία στα σχολεία. 

Εξάλλου, η απουσία του εκπαιδευτικού γίνεται άμεσα αισθητή στους μαθητές, στους γονείς και στους συναδέλφους του» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΟΕ. 

Το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου για έλλειψη αυτοκριτικής και τακτικές αιφνιδιασμού, επισημαίνει μια σειρά από προβλήματα του κλάδου και καταλήγει: 

«Το ΔΣ της ΔΟΕ ζητά άμεση συνάντηση εργασίας μαζί σας με στόχο την επίλυση των προβλημάτων εκφράζοντας την έκπληξή του αλλά και τη δυσαρέσκειά του διότι μέχρι σήμερα δεν αναλάβατε ως οφείλατε αυτή την πρωτοβουλία ενημέρωσης και συνεργασίας». 

.Έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια «σιωπής» το Δημοτικό θέατρο Πειραιά σηκώνει και πάλι αυλαία

Ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια «σιωπής» και αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και σηκώνει αυλαία. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη (22/10), παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η τελετή θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εξαήμερης διάρκειας και εορταστικής ατμόσφαιρας.
«Το Δημοτικό Θέατρο είναι η σημαία Πολιτισμού του Πειραιά μας, όπως ο Πολιτισμός είναι η σημαία της Ελλάδας. Είναι το σύμβολο της ελπίδας και της αισιοδοξίας στην εποχή του γκρίζου και της κρίσης. Είναι η ψυχή μας. Σηματοδοτεί την ιστορία της πόλης μας, τη δυναμική του Πειραιά, την επανεκκίνηση της Ελλάδας. 

Φιλοδοξία και στόχος μας είναι να αγκαλιάσουν το Δημοτικό Θέατρο όλοι οι Έλληνες» ανέφερε ο δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του θεάτρου, παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή, Τάκη Τζαμαργιά, του προέδρου του ΟΠΑΝ, Γιώργου Σιγάλα, και του προέδρου Εφορίας του Δη.Θε.Πει., Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το ιστορικό θέατρο που εγκαινιάστηκε ακριβώς πριν από 118 χρόνια, επί δημαρχίας Θεόδωρου Ρετσίνα, έχει φιλοξενήσει παραστάσεις των σημαντικότερων Ελλήνων σκηνοθετών (Ροντήρη, Κουν, Σολομού, Σεβαστίκογλου, Ευαγγελάτου, Μινωτή κ.α.), 

ενώ στη σκηνή του έχουν εμφανιστεί μερικές από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού θεάτρου (Ταβουλάρης, Αρνιωτάκης, Κυβέλη, Κοτοπούλη, Παξινού, Μινωτής, Βεάκης, Λογοθετίδης, Κατράκης, Χορν, Λαμπέτη, Αρώνη, Καρέζη κ.α). Γι αυτό και η τωρινή προσμονή για τη «δεύτερη ζωή» του από τους ανθρώπους της θεατρικής οικογένειας είναι μεγάλη, μαζί και οι προσδοκίες.

.ΗΠΑ: Κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας για το χρέος, λένε γερουσιαστές

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία συνεχίζουν τη διαπραγμάτευση σχετικά με το σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού κράτους και θα παρέχει προσωρινή κρατική χρηματοδότηση. 

Σύμφωνα με γερουσιαστές οι ηγετικές ομάδες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων είναι κοντά στην επίτευξη της συμφωνίας, παραταύτα υπάρχουν σημεία που πρέπει να διευθετηθούν.

Τόσο η Γερουσία όσο και η Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν προγραμματιστεί συγκλίσεις σήμερα, Τετάρτη,  όπου θα συζητηθεί οποιαδήποτε συμφωνία και αν επέλθει. 

Το Κογκρέσο αγωνίζεται επί σειρά ημερών να φτάσει σε συμφωνία πριν από την καταληκτική προθεσμία της Πέμπτης, όταν το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έχει πει ότι θα ξεπεραστεί το νόμιμο όριο του δανεισμού της χώρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.