.«Τα κούτσουρα του χειμώνα»

Δυστυχώς, επαναλαμβάνεται η ιστορία με το πετρέλαιο θέρμανσης, παρά την περσινή αποτυχία. Επιλέγεται για μία ακόμα φορά η αποτυχημένη μέθοδος της επιδότησης (με κάποιες μικροβελτιώσεις), η οποία λόγω διαδικασίας είναι για τους περισσότερους πρακτικά ανεφάρμοστη, ακόμα κι αν οι προϋποθέσεις διευρύνθηκαν. Ισως και γι' αυτό... Αποτρέπει παρά προτρέπει τον πολίτη σε αξιοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων.
Μοιάζει και με τις άλλες «ρυθμίσεις» χρεών ή οφειλών προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς κλπ., που έτσι όπως έχουν γίνει δύσκολα μπορούν να επωφεληθούν οι πολίτες. 

Δώρον άδωρον...
Το απαράδεκτο είναι πως παρότι το μέτρο της εξομοίωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης απέτυχε, η τρόικα επιμένει, ενώ η... πλεονασματική κυβέρνηση ούτε αυτό δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία. 

Σκεφτείτε τι θα γίνει με τη... «μεγάλη διαπραγμάτευση» όταν έρθει η ώρα της. Και η «εξομοίωση» απέτυχε όχι μόνο γιατί ο κόσμος ξεπάγιασε, το περιβάλλον επιβαρύνθηκε, τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν, αλλά και γιατί το «λαθρεμπόριο καυσίμων» βρήκε άλλους δρόμους και άλλες μεθόδους επιβίωσης. Στην «αγορά» τα ξέρουν καλά.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς όλη η άλλη Ευρώπη αντιμετωπίζει το «λαθρεμπόριο καυσίμων» επιτυχώς κι εμείς δεν μπορούμε! Και για ποιο λόγο, τέλος πάντων, την αντιμετώπιση του «λαθρεμπορίου» πρέπει να την πληρώσουν όλοι οι Ελληνες πολίτες, μεταφέροντας σ' αυτούς το κόστος! Κράτος δεν έχουμε;
Γιατί οι Γερμανοί... το πληρώνουν 0,90 το λίτρο και εμείς 1,30;
Το ζήτημα είναι άκρως πολιτικό και καθόλου -τελικά- δημοσιονομικό. Τι κάνει η κυβέρνηση; Και το κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ, που συγκυβερνά, πώς αντιδρά;

Δεν μπορώ να... αντισταθώ στο εύστοχο, σκληρό και επιγραμματικό σχόλιο του Γιώργου Βέλτσου (ΒΗΜΑ.gr) με τίτλο «Χειμώνας». 

«Εκαψαν τον εαυτό τους οι 58. Εν μια νυκτί συγκυβερνούν με τον Σαμαρά, την ημέρα που η τρόικα λέει (όχι) στον ειδικό φόρο για το πετρέλαιο. Σε ποιους ψηφοφόρους ελπίζουν; Σ' όσους θα κάψουν στη σόμπα μαζί με τα κούτσουρα (της Ελιάς) και τα υπογεγραμμένα τους χαρτιά;»...

 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.