.Νέα Δημοτική Κίνηση

Ανοικτή πρόσκληση –κάλεσμα της δημοτικής κίνησης «Αγαπώ Ζωγράφου»
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να αποτελέσει ανάχωμα προστασίας της κοινωνίας. Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους νέους και τις νέες, να συμμετέχουν στην δημοτική κίνηση «Αγαπώ Ζωγράφου». 
Επιδίωξή μας είναι η δημιουργία μιας αυτοδιοικητικής δημοτικής κίνησης, όπου θα συμμετέχουν όλοι και θα συνεργάζονται δημοκρατικά και ισότιμα. 
Ως δημοτική κίνηση θέλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός Δήμου με συμμετοχικές δομές, αλληλεγγύη, διαφάνεια και αναπτυξιακή προοπτική. Το «Αγαπώ Ζωγράφου» έχει όραμα και θέλει να δώσει ευκαιρίες συμμετοχής στους νέους ανθρώπους.
Σας θέλουμε όλους και όλες κοινωνούς στη προσπάθειά μας.
Θέλουμε κοντά μας τους συμπολίτες μας που πιστεύουν στη σύνθεση διαφορετικών απόψεων μακριά από κομματικό έλεγχο.
Θέλουμε κοντά μας τους συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι το μέλλον του Ζωγράφου ανήκει αποκλειστικά σε όλους εμάς που ζούμε εδώ.
Θέλουμε κοντά μας τους συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα του Δήμου μας και όχι απλά να την διαχειριστούμε.
Θέλουμε τους συμπολίτες μας που πιστεύουν στη νέα γενιά.
Με ειλικρίνεια και αυτοσεβασμό,

Ο επικεφαλής και τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Αγαπώ Ζωγράφου»

.Διονύσης Λαμπρίδη 5η Ανεξαρτητοποίηση Δ.Σ. απο την παράταξη του Δημάρχου Ζωγράφου Κ. Καλλίρη

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
Κοιν.: κ. Δήμαρχο
κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Με την επιστολή μου αυτή σας καταθέτω την ανεξαρτητοποίηση μου από την δημοτική παράταξη Ζωγράφου Αύριο. Η πολιτική μου διαφοροποίηση από τις πρακτικές και τις στοχεύσεις της διοίκησης με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση.

Με εκτίμηση
Διονύσης Ν. Λαμπρίδης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου

.Αξιόπιστες λύσεις

Τελικά για όλα υπάρχουν λύσεις. Και μάλιστα λύσεις αξιόπιστες και άμεσα αποδοτικές. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι υπάρχει και η απαραίτητη πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν. Διότι, ας μη γελιόμαστε, όλα από εκεί εξαρτώνται: από τη διάθεση των εκάστοτε κυβερνώντων να λύσουν ή να μη λύσουν ένα πρόβλημα.

Πασίγνωστο είναι πως, όταν ξέσπασε η κρίση, ένα από τα πρώτα πράγματα που διαπιστώθηκαν ήταν ότι το Δημόσιο δεν γνώριζε πόσους υπαλλήλους πλήρωνε, πόσα τους πλήρωνε και για ποιον λόγο τούς πλήρωνε. Και με δεδομένη αυτήν την απόλυτη άγνοια ξεκίνησε ένας μαραθώνιος για να μπουν σε τάξη τα μισθολογικά θέματα του στενού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Χρειάστηκαν πειραματισμοί, αστοχίες και προσπάθειες τεσσάρων ετών, αλλά τελικά κάτι πάει να γίνει. Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ότι οι αποδοχές των υπαλλήλων (βασικός μισθός, επιδόματα, έκτακτες αποδοχές και υπερωρίες) θα υπολογίζονται από ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα κι έτσι θα σταματήσει και το απαράδεκτο φαινόμενο να επιφυλάσσουν οι διοικήσεις ορισμένων οργανισμών προνομιακή μεταχείριση για τους υπαλλήλους τους.

Τουλάχιστον αυτήν την προοπτική φιλοδοξεί να υπηρετήσει η συγκεκριμένη καινοτομία. Και θεωρητικά έχει όλες τις δυνατότητες να το επιτύχει. Υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις, δεν θα επιβληθούν εξαιρέσεις, δεν θα κριθεί ότι για κάποιους θα πρέπει να υπάρξει προνομιακή μεταχείριση.


Δυστυχώς αυτή η επιφυλακτικότητα υπάρχει και θα πρέπει να υπάρχει σε κάθε περίπτωση εφαρμογής του όποιου μέτρου προωθείται με στόχο τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα. Μόνο η εφαρμογή του και η επιβεβαίωση της χρησιμότητάς του θα πρέπει να άρουν τις επιφυλάξεις που εύλογα συνοδεύουν την εφαρμογή στον δημόσιο τομέα κάθε καινοτόμου ιδέας.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» ταξιδεύει βόρεια

Θα φορούν κόκκινα γιλέκα και θα στέκονται σε συγκεκριμένες γωνιές της Θεσσαλονίκης κρατώντας περιοδικά. 
Από την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα, οι περαστικοί θα τους συναντούν και ελπίζουν να μην τους προσπερνούν. Είναι οι πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», άνθρωποι είτε άστεγοι, είτε άνεργοι ή γενικά άτομα που παλεύουν να επιβιώσουν.

Η «Σχεδία» πωλείται ήδη εδώ και έναν χρόνο στην Αθήνα, βοηθώντας σήμερα περίπου 160 άτομα, από 20 έως 70 ετών. Είναι ένα περιοδικό με τιμή πώλησης 3 ευρώ, από τα οποία ο πωλητής λαμβάνει άμεσα το 1,5 ευρώ. 

Το τιράζ φτάνει τα 18.000 τεύχη. Η πρώτη «Σχεδία» της Θεσσαλονίκης διαφοροποιείται προς το παρόν, ως προς τη θεματολογία (από εκείνη της Αθήνας) κατά τρεις σελίδες.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Αλεφάντη, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού, στη Θεσσαλονίκη έχουν έρθει περίπου 10 άνθρωποι -ενώ αναμένονται κι άλλοι- ώστε την Τετάρτη να βγουν στους δρόμους για να πουλήσουν το περιοδικό, σημείωσε, στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου.

«Ενδιαφέρθηκα για τους άστεγους του Παρισιού λόγω του προηγούμενου βιβλίου (σ.σ. Ο Μικρός Έλληνας) μου και διαπίστωσα πως δεν μας χωρίζει τίποτα» ανέφερε ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, που κλήθηκε στην εκδήλωση, προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του και συγχρόνως για να εκφράσει την υποστήριξή του στο εγχείρημα.

.Στο 8,67% αυξήθηκε η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές προκαλεί μαζικές πωλήσεις των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά, ακολουθώντας τη μεγάλη υποχώρηση των ασιατικών δεικτών, ενώ αυξήθηκαν και οι αποδόσεις κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου να διαμορφώνεται στο 8,67%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI υποχώρησε 0,6% μετά την πτώση κατά 1,6% του δείκτη των ασιατικών χρηματιστηρίων. Ο ευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 κατέγραφε απώλειες 0,59%. 

Οι ανησυχίες για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και τον ανεπίσημο τραπεζικό τομέα της, σε συνδυασμό με τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μειώσει περαιτέρω το πρόγραμμά της αγορών ομολόγων, σωρεύουν πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές που εξαρτώνται από εξωτερική χρηματοδότηση.

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους εφέτος, σημειώνοντας αύξηση 4 μονάδων βάσης σήμερα και 30 μονάδων βάσης (0,3 της ποσοστιαίας μονάδας) σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη.

.Μεταλλαγμένες βυσινί ντομάτες έρχονται στο τραπέζι μας

 Ένα βήμα πιο κοντά στο τραπέζι των καταναλωτών ήλθαν οι μεταλλαγμένες ντομάτες βυσινί χρώματος, οι οποίες έχουν τροποποιηθεί γενετικά με σκοπό να είναι πιο υγιεινές χάρη στο σκούρο χρώμα τους, που προσφέρει οφέλη ανάλογα των βατόμουρων και άλλων ειδών μούρων. 

Οι ντομάτες αυτές αρχικά αναπτύχθηκαν στη Βρετανία, στο Κέντρο αγροτικών και βιολογικών ερευνών John Innes του Νόργουιτς, και πλέον για πρώτη φορά άρχισαν να παράγονται μαζικά στον Καναδά. Ήδη τα πρώτα 1.200 λίτρα βυσινί ντοματοχυμού είναι έτοιμα, σύμφωνα με το BBC και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

.«Καμπανάκι» για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Την ανησυχία του για την ενίσχυση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του ρατσισμού, κάνοντας ειδική αναφορά στη «Χρυσή Αυγή».

Σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της σημερινής «Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος», το Δίκτυο σημειώνει ότι τα πολιτικά κόμματα που προωθούν ρατσιστικές και ξενοφοβικές θέσεις κατά διαφόρων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Ρατσισμού επικρίνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέλη των ακροδεξιών κομμάτων «Γιόμπικ» στην Ουγγαρία και «Χρυσή Αυγή» στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών τους, αρνούνται το Ολοκαύτωμα, με απαξιωτικές αναφορές επανειλημμένα κατά των Εβραίων, των Ρομά, των Μουσουλμάνων και των έγχρωμων Ευρωπαίων και των μεταναστών.

.«Απαιτείται περισσότερη δουλειά στην Ελλάδα»

Την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν υπογράμμισαν ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, αφού εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αξιολόγηση, καθώς «απαιτείται περαιτέρω δουλειά», κάλεσε την Ελλάδα και την τρόικα να πράξουν τα μέγιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ακόμη ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και άρα και το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι οι ευρωεκλογές και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού που παρατηρείται σε όλες τις χώρες δεν αποτελούν δικαιολογία για την καθυστέρηση της διαδικασίας της αξιολόγησης.

Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτήρισε ακόμη φυσιολογικό να καταγράφεται αποπληθωρισμός στις χώρες όπου έχει προκληθεί εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης του (εργασιακού) κόστους, προειδοποίησε ωστόσο για τους κινδύνους από παρατεταμένο αποπληθωρισμό.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Ρεν ανέφερε ότι τα κλιμάκια της τρόικας θα επιστρέψουν «σύντομα» στην Αθήνα με σκοπό την ολοκλήρωση του ελέγχου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι στις συζητήσεις που συνεχίζονται έχει μεν υπάρξει πρόοδος αλλά θα χρειαστεί εντατική εργασία τις επόμενες εβδομάδες τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και σε διαρθρωτικό επίπεδο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.