..Πιάσαμε πάτο!

Η Ελλάδα έχει πέσει πολύ χαμηλά. Με λύπη το λέμε αυτό αλλά η χώρα που όλοι αγαπάμε, άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο, είναι πλέον στον πάτο. Και εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Ασφαλώς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 40 ετών έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην κατάντια της πατρίδας.

 Ασφαλώς και τα πολιτικά κόμματα, κι αυτά που κυβέρνησαν και τα άλλα, έχουν προκαλέσει ζημιά στη χώρα. Όμως, κάπου πιστεύαμε ότι και ο κόσμος και το σύστημα είπαν ότι θα μπει τέλος στην κατηφόρα. Αυτό που ζει η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες της αριστερής διακυβέρνησης δεν έχει προηγού...περισσότερα »

.Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα

Η συμφωνία επιτεύχθηκε και με την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, 13 δισ. θα είναι διαθέσιμα στην Αθήνα για να τις υποχρεώσεις της ως την Πέμπτη και άλλα 10 δισ. για τις τράπεζες. Ομως, παραμένουν δύο αβεβαιότητες, σημειώνει το Reuters. 

«Πέρα από την ικανότητα του Αλέξη Τσίπρα να πραγματοποιήσει τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες αντιτίθενται πολλοί στο ίδιο το κόμμα του, ο ρόλος του ΔΝΤ», αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

 Μετά από τα δύο προηγούμενα πακέτα διάσωσης, το Ταμείο διατύπωσε και πάλι την έκκλησή του προς τους Ευρωπαίους για με...περισσότερα »

.Τι πήρε η Αθήνα στο Eurogroup..... Πώς θα γίνει η εκταμίευση των πρώτων 26 δισ. ευρώ

Το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) συμφωνήθηκε στο Eurogroup μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων.

 Το δάνειο που θα πάρει η Ελλάδα με αντάλλαγμα την εφαρμογή του μνημονίου είναι μέχρι 86 δισ. ευρώ, ενώ η πρώτη εκταμίευση ύψους 26 δισ θα δοθεί σε δόσεις και μόνο μετά την ολοκλήρωση και περαιτέρω προαπαιτούμενων μέχρι τον Οκτώβριο. 

Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα έχουν εκταμιευθεί 13 δισ. ευρώ για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας Όσον αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα αυτοί έχουν μειωθεί δραστικά. Έτσι για το ... περισσότερα »

.Όλα όσα έρχονται για τους Έλληνες με το νέο μνημόνιο... Ένα προς ένα τα μέτρα

Σαρωτικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων φέρνει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και εγκρίθηκε από το Eurogroup. Από τον Σεπτέμβριο που αρχίζει η εφαρμογή του θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές που θα επηρεάσουν όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου. 

Αλλάζουν φορολογικές ρυθμίσεις, η λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου, οι κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, ενώ προβλέπονται και έφοδοι της εφορίας σε σπίτια. *Αναλυτικά τα μέτρα που έρχονται είναι τα εξής:* *Τα 38 προαπαιτούμενα του Άρθρου 1 της νέας συμφωνίας είναι τα εξής:* *1.* Αλλαγές στον Πτωχευτικ... περισσότερα »

..Ανησυχία στο Eurogroup για πολιτική αστάθεια στην Αθήνα

Τον κίνδυνο να υπάρξει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα επεσήμαναν εντός του Eurogroup οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, καθώς και οι ίδιοι διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέρασε το μνημόνιο, ωστόσο βγήκε φανερά τραυματισμένη από τη διαδικασία της Βουλής. «Οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν δύσκολοι

. Έθεσαν σε δοκιμασία την υπομονή των πολιτικών που λαμβάνουν αποφάσεις και ακόμη περισσότερο εκείνη των πολιτών μας. Φθάσαμε πολύ κοντά στην άβυσσο», σχολίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μετά την έγκριση της συμφωνία Αθήνας - δανειστών από το Eurogroup. «Α... περισσότερα »

..Μητρόπουλος: Ούτε η Μάργκαρετ Θάτσερ δεν έχει εφαρμόσει τέτοιο πρόγραμμα

«Ανέλεγκτα φαινόμενα» χαρακτήρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το Γιάνη Βαρουφάκη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, επιβεβαιώνοντας το βαθύ ρήγμα που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης. 

*Ο ίδιος, μιλώντας στο Σκάι, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που την έριξε από την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας».

 «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι» ανέφερε με νόημα ο κ. Μητρόπουλος.* Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να κατασ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.