.Έτοιμο το σχέδιο συμφωνίας, που στέλνει η Τρόικα προς υπογραφή στην Αθήνα

*Ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ των θεσμών αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές πηγές σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.* 

Η πρόταση αναμένεται *να παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη,* ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές με ποιο τρόπο θα πρέπει να επικοινωνηθεί στην Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης με το Μέγαρο Μαξίμου ή με φυσική συνάντηση. 

*Από την στιγμή που θα αποσταλεί όμως οι εταίροι περιμένουν μία γρήγορη απάντηση από την Αθήνα.* Συγχρόνως ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν έγγραφο- πρόταση που στάλθηκε από την Αθήνα χθες το βράδυ. Οι ίδιες πηγές μιλάνε για ένα έγγραφ... περισσότερα »

.Βερολίνο: Τι σημαίνει πολιτική λύση; Στο τέλος πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός

Την δική του απάντηση δίνει το Βερολίνο στην αξίωση της ελληνικής κυβέρνησης να επέλθει «πολιτική λύση» στις διαπραγματεύσεις.
Ανώτατη κυβερνητική πηγή της γερμανικής κυβέρνησης μιλώντας στον ανταποκριτή του Mega υποστήριξε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ τεχνικής και πολιτικής λύσης: Ολα τα θέματα έχουν και την τεχνική πλευρά τους» είπε η ανώτατη πηγή του Βερολίνο για να προσθέσει με νόημα:
«Στο τέλος πρέπει να βγαίνει ο λογαριασμός». Οπως είπε ακόμη, οι πολιτικοί θα πάρουν αποφάσεις στη βάση τεχνικών συμφωνιών». Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι «κάνουμε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά υπάρχουν και αρχές». Εμφανίστηκε ακόμη επιφυλακτικός για το αν θα υπάρξει συμφωνία τα επόμενα 24ωρα: 
«Δε νομίζω ότι θα έχουμε λύση για όλα τα προβλήματα μέχρι την Κυριακή. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να γίνει» είπε με έμφαση και κατέληξε: «Δεν εξαρτάται μόνο από τους ευρωπαίους αλλά εξαρτάται και από τον Ελληνα πρωθυπουργό».

.Γιούνκερ καλεί Τσίπρα στις Βρυξέλλες για διαπραγμάτευση: Στο Βέλγιο την Τετάρτη ο πρωθυπουργός

Νέες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα, καθώς, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες για πολιτική διαπραγμάτευση.
Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βέλγιο ενώ η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ελληνική πρόταση στις αποσκευές του, αλλά θα έχει ενημερωθεί και για την πρόταση των δανειστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα φθάσει αύριο στην Αθήνα, ωστόσο, δεν αποκλείεται Ανγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ να ενημερώσουν από σήμερα το βράδυ τον πρωθυπουργό.

.Ετοιμο το πλάνο των δανειστών - Εκτός τραπεζιού η πρόταση της Ελλάδας

Το γεγονός ότι Αθήνα και δανειστές ετοίμασαν δύο διαφορετικές, αντίπαλες προτάσεις, για τους όρους της συμφωνίας, σημαίνει ότι το αδιέξοδο για το μέλλον της Ελλάδας συνεχίζεται, αναφέρει το Bloomberg. Οσο για το πλάνο των δανειστών είναι έτοιμο, σύμφωνα με τον Πίτερ Σπίγκελ, των Financial Times, και αυτό θα παρουσιαστεί αύριο στην Αθήνα.

 Οπως έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter, οι τεχνικές ομάδες των δανειστών ολοκλήρωσαν το κείμενο για τη συμφωνία το απόγευμα της Τρίτης και η παρουσίασή του θα γίνει την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, πηγή της ευρωζώνης δήλωνε στο Reuters ότι η ελληνική πρότ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.