.Ψηφοδέλτιο Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου: Καραβίδας Αντρέας, Φυσικοθεραπευτής, Δημοτικός Σύμβουλος, Μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Μέλος Δ.Σ. Σύνδεσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) 

1. Αγαθοκλέους Άννα, Ιδιωτική υπάλληλος 
2 Αγιαννιτόπουλος Γιάννης, Εμποροϋπάλληλος, Κοινωνιολόγος 
3. Αδαμίδου Εύα, Λογίστρια, Επαγγελματοβιοτέχνης, μέλος Δ.Σ. Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφου 
4. Αλεξανδράτος Βασίλης, Επαγγελματοβιοτέχνης, πρώην δημοτικός σύμβουλος, Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Α... περισσότερα »

.Οι χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο στρέφονται στην αύξηση της έμμεσης φορολογίας για την άντληση εσόδων

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στρέφονται όλο και περισσότερο στους έμμεσους φόρους για να αυξήσουν τα κρατικά έσοδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών KPMG σε περίπου 130 χώρες, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι μία στις δέκα χώρες αύξησε τους φορολογικούς συντελεστές στην κατανάλωση, τους τελευταίους 15 μήνες. 

Δεκατρείς χώρες αύξησαν τους συντελεστές έμμεσης φορολογίας από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ καμία δεν τους μείωσε. «Σε όλο τον κόσμο, οι χώρες έχουν στραφεί και συνεχίζουν να στρέφονται στην έμμεση παρά στην άμεση φορολογία για να αυξήσουν τα έσοδά τους» τονίζει η έκθεση. 

Οι συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων αυξήθηκαν σε εννέα χώρες μετά από μία δεκαετία μείωσής τους, αν και οι περισσότερες φορολογικές Αρχές προσπαθούν να αυξήσουν τα έσοδα με περισσότερους ελέγχους και έρευνες.

Στις χώρες που αύξησαν την έμμεση φορολογία περιλαμβάνονται η Κύπρος, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιαπωνία- η τελευταία αύξησε τον φορολογικό συντελεστή στην κατανάλωση από το 5% στο 8% τον τρέχοντα μήνα και πιθανόν να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξησή του στο 10% το επόμενο έτος, ανάλογα με την κατάσταση της οικονομίας της χώρας. 

.Σκορδάς για λαϊκές αγορές

Με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Αθανάσιο Σκορδά να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των υφιστάμενων αδειών στις λαϊκές αγορές ολοκληρώθηκε στην επιτροπή της βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.
Παράλληλα, ο κ. Σκορδάς προχώρησε σε αλλαγή σύμφωνα με την οποία η επιλογή των θέσεων στις λαικές θα γίνει εφάπαξ με κλήρωση τον Ιανουάριο του 2015 και για κάθε χρόνο μετά θα ισχύσει η ανά θέση κυκλική μετατόπιση
Υπέρ των άρθρων του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά οι συνάδελφοί τους των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, ενώ λευκό σε έξι από τα άρθρα του ψήφισε το ΚΚΕ.
ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

.Βενιζέλος: Στοίχημα σταθερότητας η δημοκρατική παράταξη

Περί δυσκολιών όσον αφορά στην υπάρχουσα κατάσταση, αλλά και περί κυβερνητικής σταθερότητας στοίχημα της οποίας είναι η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «το στοίχημα της κυβερνητικής σταθερότητας είναι η δημοκρατική παράταξη, η Ελιά, το ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει σε αυτήν» μιλώντας σε διευρυμένη συνεδρίαση του Τομέα Υγείας του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «τα πράγματα είναι βαριά, δύσκολα, υπάρχει διακύβευμα και στοίχημα» , σημειώνοντας ότι «η χώρα πρέπει να βγει όρθ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.