.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ- ΝΕΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013


.«Τα γκουλάγκ είναι τόπος βασανισμού όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες από τη σταλινική τρομοκρατία», είπε


Την φυλάκιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος με αφορμή όσα έγιναν παρουσία του με τον φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, να λέει ότι όσοι δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στέλνονται στα γκουλάγκ.

«Τα γκουλάγκ είναι τόπος βασανισμού όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες από τη σταλινική τρομοκρατία ή πέθαναν από την πείνα και το κρύο. Αυτά δεν λέγονται ούτε γι’ αστείο», είπε στον ΒΗΜΑ FM και συνέχισε:

«Και αν το είπε γι’ αστείο ακόμα αυτός που το είπε, πρόκειται περί κτήνους και ηλιθίου. Και αυτοί που τον κάλεσαν είναι επίσης κτήνη και ηλίθιοι και πρέπει να αποδοκιμαστούν από το λαό και να υπάρχει ένας νόμος που να βάζει στη φυλακή τον κ. Τσίπρα. Τον κάλεσε και τον χειροκρότησε. Δεν είναι χιούμορ».

Πρόσθεσε μάλιστα: «Ο Μιχαλολιάκος όταν λέει "τι ωραίος που είναι ο Χίτλερ και έκανε σαπούνια τους Εβραίους" ή ο χρυσαυγίτης που λέει «το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κομμούνι", τι είναι;».

.Διπλασιάζονται τα όρια ομαδικών απολύσεων με συνταγή τρόικας


Αλλαγές στο νόμο για τα όρια των ομαδικών απολύσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση με «συνταγή» από την τρόικα και ήδη το υπουργείο Εργασίας μελετά το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και ψάχνει τη χρυσή τομή για την άρση των περιορισμών.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» οι επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι αυτή τη στιγμή είναι δύο:

-Να αυξηθούν τα όρια των ομαδικών απολύσεων όταν οι επιχειρήσεις επικαλούνται λόγους αναδιάρθρωσης. Έτσι εξετάζεται αντί να έχουν περιορισμό απολύσεων 5% επί του προσωπικού το μήνα, το ποσοστό αυτό να διπλασιαστεί στο 10%.

-Να τροποποιηθεί ο νόμος στο σκέλος που προβλέπει ότι η έγκριση των ομαδικών απολύσεων θα μπορεί να αποφασίζεται σε κυβερνητικό επίπεδο και με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τους τη μέριμνα για ένα τμήμα του προσωπικού, ανάλογα με το σχέδιο που θα υποβάλλει κάθε επιχείρηση.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές δεν θα αφορούν μόνο όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή του μισθωτούς, αλλά και τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ και τραπεζών για τους οποίους ισχύει – μετά το μνημόνιο – η εργατική νομοθεσία.

Οι αλλαγές που εξετάζονται θα έχουν άμεση εφαρμογή στα σχέδια αναδιάρθρωσης των τραπεζών και στα προγράμματα εξυγίανσης ζημιογόνων ΔΕΚΟ που παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης.

.Πάγια ρύθμιση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 24 δόσεις


Σε μέχρι 12 μηνιαίες δόσεις θα εξοφλούνται οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων (από την 1.1.2013 και μετά ) σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και την εγκύκλιο για τον τρόπο εφαρμογής της πάγιας ρύθμισης που προβλέπει εξόφληση οφειλών έως 12 μηνιαίες δόσεις και μπορεί να φθάνουν και τις 24 δόσεις όταν πρόκειται για οφειλές που προέρχονται από έκτακτη αιτία.

Και την περίπτωση της πάγιας ρύθμισης για την υπαγωγή του οφειλέτη απαραίτητη προϋπόθεση τίθεται οι ίδιοι όροι που προβλέπονται για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

.Στο "Χ" έμειναν ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος


Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας των «Ζωσιμάδων» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ στη Σούπερ Λίγκα και είχε σκόρερ τους Καραγκούνη (3΄) και Τσουκαλά (34΄).

.Β. Σόιμπλε: Η Ευρώπη δεν αντέχει τόσο μεγάλη ανεργία


«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ως σύνολο δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας για πολύ ακόμη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, αποτελούν σήμερα κορυφαία προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κοινή δήλωση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Βίτορ Γκασπάρ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βερολίνο, επισημαίνεται η πρόοδος που έχει σημειώσει η Πορτογαλία σε ό,τι αφορά την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στις διεθνείς αγορές, διευκρινίζεται ωστόσο ότι αυτή η πρόοδος ακόμη δεν αντανακλάται στην οικονομία της.

.Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος


Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος, κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.

"Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις 

(τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του" ανέφερε ο κ. Αθανασός.

Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χηιμκό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.