.Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου


Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που είχε συγκαλέσει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός δέχτηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις οικονομικές εκκρεμότητες των υπουργείων, που συζητήθηκαν στο χθεσινό συμβούλιο υπουργών.

Οι υπουργοί εγκατέλειψαν ένας-ένας το Μέγαρο, αρνούμενοι στο σύνολό τους να κάνουν δηλώσεις. «Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο ή διαφορετικό», αρκέστηκε να πει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Απασχόλησης, Γιάννης Βρούτσης. Οι υπουργοί Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών συζήτησαν για κάτι λιγότερο από τρεις ώρες για την πιθανότητα να υπάρχει ελάφρυνση των μέτρων που αφορούν τα οικονομικά.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε ότι τακτοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά τόνισε ότι «η τρόικα ήταν αρνητική ως προς τη διατήρηση του επιδόματος γάμου, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων και στο να επικυρώνονται μία-μία οι αποκρατικοποιήσεις των επιχειρήσεων από το Κοινοβούλιο».

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται πυρετωδώς για το Euro Working Group που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα και για την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τετάρτη, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στην αυριανή ομάδα εργασιών.

.«Δεν ήταν διαμαρτυρία»


Σε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζεται ότι, η ξυπόλητη σημαιοφόρος, φωτογραφίες της οποίας έκαναν το γύρο του διαδικτύου δεν διαμαρτυρήθηκε με αυτόν τον τρόπο αλλά ότι, την εμπόδιζαν οι ψηλοτάκουνες γόβες της προχώρησε την Κυριακή το βράδυ το υπ. Παιδείας.
Ωστόσο, ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους.
Στην ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας, την οποία εξέδωσε ο Ιωάννης Γεωργακόπουλος, γενικός διευθυντής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Θεμάτων του υπουργείου αναφέρονται χαρακτηριστικά:
«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τόσο υπεύθυνα, όσο και εγγράφως, ότι η αναφερθείσα είδηση σε όλα τα τηλεοπτικά μέσα, σχετικά με το συμβάν της ξυπόλητης μαθήτριας σημαιοφόρου,
 αδικεί πλήρως τη μαθήτρια, η οποία ακριβώς στο ύψος του πάρκινγκ της Βουλής, έχασε το βήμα της εξ αιτίας ενός των υποδημάτων της (γόβες με τακούνια) που της βγήκε από το πόδι. 
Αντί να σταματήσει και να προκαλέσει σύγχυση, τόσο στη διμοιρία της από τις σημαίες, όσο και στις ακολουθούμενες διμοιρίες αγοριών και κοριτσιών του Λυκείου της, με πολύ έξυπνο τρόπο, έβγαλε ταυτόχρονα άμεσα και το άλλο παπούτσι της και πλέον ξυπόλητη συνέχισε να παρελαύνει».

.Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων


Ισχυροί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων στη γραμμή Αγ.Μαρίνα-Στύρα, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό. 

Κλειστή είναι η γραμμή Καβάλα-Πρίνου-Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα-Λευκίμη.

.Κ. Βαξεβάνης: Νομικό τερτίπι η σύλληψή μου


"Νομικό τερτίπι" χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης τη σύλληψη και δίωξή του για τη δημοσιοποίηση καταλόγου ονομάτων, που φέρεται να είναι η «λίστα Λαγκάρντ».

Σε δηλώσεις του ο εκδότης του περιοδικού HOT DOC, που αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα και θα δικαστεί αύριο ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επεσήμενε ότι δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο οι συναλλαγές πολιτών με τράπεζες.

Όπως είπε «διυλίζουν τις συντάξεις και καταπίνουν τη λίστα. Εδώ και τρία χρόνια εφευρίσκουν νόμιμες κατασκευές για να μην ελεγχθούν όσοι αναφέρονται στην λίστα».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.